Kako do OI? Ovo je jedini način, ima i veliki problem!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 11.09.2019.
15:16
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Francuske je pobedom protiv Sjedinjenih Američkih Država uspela da se domogne Olimpijskih igara.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Španija i Francuska su uspele da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva i da se tako domognu Olimpijskih igara u Tokiju naredne godine, što znači da će razigravanje Srbije za plasman od 5-8. mesta biti potpuno nebitno.

Dakle, Srbija je ostala bez OI kroz ovo Svetsko prvenstvo, ali i dalje postoji način za plasman na to takmičenje, kroz kvalifikacije.

Kako one funkcionišu i kada su na programu i još bitnije pitanje - da li se poklapaju termini sa ULEB-ovim takmičenjima?

Sedam timova će se plasirati kroz ovo prvenstvo na OI, a izvesno je da su to SAD, Argentina, Iran, Nigerija, Australija, kao i dve evropske reprezentacije (Francuska, Španija i/ili Češka). Japan je kao domaćin obezbedio takmičenje.

Ovo znači da se traga za još četiri reprezentacije na OI koje će imati 12 timova. Biće organizovano četiri turnira sa po šest reprezentacija, a datumi će biti objavljeni naknadno. U Evropi će biti šest najbolje plasiranih reprezentacija koje će odigrati turnir, a samo najbolji će biti na Olimpijskim igrama.

Uglavnom, u junu će biti turnir, a pored Srbije učestvovaće najjače reprezentacije Evrope na ovom prvenstvu, najverovatnije Poljska, Litvanija, Grčka...

Uskoro ćemo znati više, čekamo završetak prvenstva sveta.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 11.09.2019
19:38

Dele se i specijalne pozivnice, a dobice ih verovatno i Hrvatska i Slovenija. Bice pakleno. Ali neka, strucnjak sa klupe ako ode, ne sumnjam da ce bilo ko ko dodje da iznese kvalifikacije dobro. Istorijska sansa zbog njegove tvrdoglavosti je propustena.

avatar
Z
Thursday, 12.09.2019
07:32

Podsecanja radi....STRUCNJAK je te kvalifikacije prosao pre 3 godine i okitio se srebrom.

avatar
Z
Wednesday, 11.09.2019
18:37

Prekjuce smo bili svedski prvaci, a danas je problem kvalifikovati se na OI.
Polako ljudi....euforija je prosla ali nam ni pesimizam ne treba.

avatar
_Goran_
Wednesday, 11.09.2019
15:23

Covece, Spanija i Francuska jos uvek nisu obezbedile OI. Plasmanom u polufinale mogu da obezbede ako i samo ako Ceska izgubi od Australije...