Kako ćemo bez Tea, kojih je sad ''idealnih 12''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.08.2017.
20:04
Izvor: Sportske.net

Svima nam treba malo vremena da se priberemo od večerašnjeg šoka, ali nema vremena za tugovanje. Selektoru Đorđeviću ostaje konačna odluka o izboru 12 igrača na koje će računati na Evrobasketu, mogu li ''Orlovi'' i bez Tea do zlata?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Mačvan, Bogdanović, Kalinić, Lučić, Milosavljević, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović, Kuzmić, Marjanović i ''roviti'' Nedović.

To je 14 košarkaša na koje selektor Aleksandar Đorđević i dalje može da računa do početka Evropskog prvenstva.

Takmičenje startuje za 11 dana, a od početka aktuelnih priprema sa spiska su redom otpadali Nikola Jokić, Marko Simonović, Miroslav Raduljica. Odranije je bilo izvesno da ni Nemanje Bjelice neće biti na ovom takmičenju, baš kao i pre godinu dana u Riju, kada se od dresa nacionalnog tima oprostio Stefan Marković, ''srce i duša'' našeg tima.

Odlaskom popularnog Pefija mnogo smo izgubili u defanzivi, doduše tu je sada i Zvezdin ''specijalac'' Branko Lazić, ali smo verovali da će naš ofanzivni potencijal biti isti, ili bar približan kao i u Riju. Međutim, tokom leta i u tom segmentu smo počeli da doživljavamo sve teže udarce, da bi sve kulminiralo večeras, posle potvrde da ćemo morati i bez Miloša Teodosića.

-

Jasno je da će ''Orlovi'' u ovih desetak dana morati da izgrade još snažniji timski duh, da igraju ''svi za jednog, jedan za sve'', a da vrhunskog kvaliteta u našim redovima još uvek ima i pored silnih otkaza, potvrdile su i kontrolne utakmice u dosadašnjem toku priprema za Evropsko prvenstvo.

Naravno, sada se postavlja pitanje ko će biti još dvojica igrača koji će otpasti sa spiska.

Iako je selektor Đorđević potvrdio da se Nemanja Nedović posle pregleda u Malagi vraća u naš nacionalni tim, i dalje ostaje veliki znak pitanja da li će odlični bek biti u stanju da na Evrobasketu prikaže svoj maksimum.

Sada je još i teže odreći se njegovih usluga, ali hajde da verujemo da će sa Nedovićem biti sve u redu i da više neće ni biti potrebe da se strahuje hoće li i on moći da nastupi.

Pozicija plejmejkera sada postaje kritična, umesto da nam bude veliki adut, jer će Stefan Jović, koji je i sam imao problema sa povredama u prošloj sezoni, morati da podnese još veći teret. Njegova alternativa trebalo bi da bude Vasa Micić, čije su šanse za nastup na Evropskom prvenstvu sada povećane. I od njega se sada očekuje još više.

I Bogdana Bogdanovića smo ranije u nekim problematičnim trenucima mogli da gledamo u ulozi organizatora igre, ali teško je verovati da će se Đorđević osloniti samo na tu alternativu Joviću.

Biće, dakle, još dilema, najverovatnije će i jedan od igrača sa centarskih pozicija morati da otpadne, pa ćemo sa velikim nestrpljenjem iščekivati konačnu odluku Saleta Đorđevića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Иван-Ниш
Monday, 21.08.2017
05:10

Какво отпадање са центарских позиција????? И ту смо после отпадања Радуљице таман. Ићи ће наравно и Бирчевић, Мачван и Лучић као играчи који могу да покрију више позиција. Сада много зависи од Недовића и његовог стања. Ако не буде могао максимално, вероватно ће испасти. Пошто немамо више генијалце-специјалце на позицији 1 (Теодосић-Марковић), вероватно ће улогу преношења лопте и организацију да распоређујемо на више играча. Можда то није тако лоше. И ово до сада што сам видео показује да су играчи генерално искуснији, храбрији и преузимају одговорност. Нисмо више репрезентација која зависи од 2 играча (Крстић, Теодосић) и гомиле талентованих који се обично погубе када је густо.

avatar
magister
Monday, 21.08.2017
00:58

Jović, Micić, Bogdanović, Kalinić, Lučić, Birčević, Mačvan, Štimac, Kuzmić, Marjanović... sigurnih 10, u ovom trenutku. Od grupe Nedović, Gudurić, Milosavljević, Lazić - dvojica igraju. Ako se pokaže da je Nedović zdrav, u formi i uklopljen, naravno da je i on siguran. A ako nije - onda otpada i Lazić, kao najslabiji u napadu, i idu Gudurić i Milosavljević. To mi u ovom trenutku i izgleda kao najverovatnija opcija.

avatar
Tuesday, 22.08.2017
08:15

Ne dao nam Bog da ne putuje i Nedovic...

avatar
Tuesday, 22.08.2017
12:22
avatar
Sunday, 20.08.2017
23:35

Bez Tea kao i sa njim.

avatar
Sunday, 20.08.2017
23:28

Od nada da mozemo do Zlatne medalje do nad da cemo bar uci u polufinale. Realno cela startna petorka je otpala i jos prve rezerve. Jos da se NEdovic ne oporavi i mi smo u kanalu sa nama najznacajnijim pozicijama. Bez Marijanovica, Jokica smo igrali i bili dobri,ali sada je samo Marijanovic tu. i on se niej pokazao nesto preterano. Verujem u ove da mogu nesto, ali sada sta god da se desi realno niej neuspeh, grupu prolazimo, ali dalje Spanija, Litvanija, Francuska, Grcka, mogu biti problem.

avatar
Marko Cvetkovic Licni Trener
Sunday, 20.08.2017
23:24

stimac, bobi, kuzma, bogdanovic, milosavljevic, lucic, kaliic, macvan, bircevic, jovic,nedovic, micic(zato sto nemamo drugog pleja)

avatar
nemam pojma
Sunday, 20.08.2017
21:39

Mislim da sad stvari postaju veoma jednostavne, nažalost. Jović I Micić su sad obavezni, kao i Nedović ako bude sposoban, a ako ne da Gudurić bude rezerva na pleju. Bogdan i Gagi da ostanu na dvojci, ne bi bilo dobro Bogdana umarati na kecu i otupiti naš napad. Na ostalim pozicijama je potpuno jasna pozicija. Luča i Kalina na trojci, Mačvan i Birča na četvorci i preostale tri petice, Kuzma, Fric i Bobi.

avatar
Tuesday, 22.08.2017
08:16

Zbog cega Fric? :-D

avatar
Tuesday, 22.08.2017
15:28

Da znas da lici...

avatar
nemam pojma
Tuesday, 22.08.2017
14:48

pa pogledaj facu Štimca.

avatar
England
Sunday, 20.08.2017
21:37

Imam osjecaj da ce Bogdan da pokida i da ce nas uvesti u finale.

avatar
Markocc
Sunday, 20.08.2017
20:29

Pitanje je dal je premalo Jovic kao klasicni plej, jer Nedovic i Bogdan su vise dvojke, mislim sto se tice bekova da se sad vaga izmedju Micica i Gudurica, dakle dal rezervni plej ili suter vise treba. Sto se tice visokih pozicija nemam pojma dal izbaciti Bircevica i ostaviti samo Macvana na cetvorki (koju doduse mogu da pokriju i Kalina i Lucic kad igramo sa nizom petorkom) ili izbaciti centra i da Bircevic pokriva peticu kad treba. Idealno nema sad. Idealno je Teo, Markovic, Jovic, Nedovic, Bogdan, Kalinic, Lazic (Simonovic, Guduric, Lucic za tu poziciju bi se za dvanaestog igraca borili), Bjelica, Macvan, Jokic, Bobi, Raduljica (eventalno Kuzmic, Milutinov).

avatar
Mile brat
Sunday, 20.08.2017
20:23

Ovo je veliki udarac za nas ali nema predaje!!! Mozda smo samo jedna prosecna ekipa bez Tea, Raduljice, Jokica ali vise puta smo pikazali kakvo srce imamo. Napred orlovi

avatar
Sunday, 20.08.2017
20:20

Koji igrac sa centarskih pozicija kad ih imamo jos samo petoricu? Sad ce verovatno ici Micic, a nasih 12 ce biti: Jovic, Micic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Lucic, Macvan, Bircevic, Stimac, Kuzmic, Marjanovic. Na stranu recimo Micov, na stranu i Jelovac i Musli koje nije ni planirao, a tu mozemo da navedemo jos nekoliko igraca, Teodosic, Markovic, Bjelica, Jokic i Raduljica, to je citava jedna (doduse, nesto malo visa) petorka zlata vredna plus Simonovic koji je ucestvovao u akcijama poslednjih godina...

avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 20.08.2017
21:22

Ici ce svi sa pozicije 4 i 5 koje imamo. Mislim da ce Micic ici sigurno i ne treba gledati na to kao na nesto tragicno. 2014 su svi prozivali Saleta sto je poveo Jovica, Bircu, Katica pa i Kalinica, na ovom prvenstvu cemo gledati Lazica, Bobija, Micica, Lucica i to je to. Bice tesko bez Tea ali Jovic je nenormalno sazreo i verujem da ce odlicno izneti sve ovo, cak cemo sa njim dobiti i na cvrstini u odbrani jer sto kaze Grba u njegovih 2-3 metra igrac ne moze da prodje nikako. Ono sto gubimo je igra sa 2 pleja u istoj petorci mada i Bogdan je dosta igracki sazreo tako da i na njega treba gledati kao an sekundarnog pleja. Teo jeste u neku ruku nezamenjiv ali ako iko moze da ga donekle zameni to je Jovic i to bas ovog leta.

avatar
Monday, 21.08.2017
14:21

Lucic i Marjanovic ne idu u taj kos nikako, za sve ostalo se slazem:-D

avatar
Gruja Oluja
Sunday, 20.08.2017
21:33

Gudurić ice sigurno

avatar
nekros77
Sunday, 20.08.2017
20:18

Novi moguci sastav SRBIJE za EP, novih mogucih 12. Jovic, Bogdanovic, Micic(Nedovic), Guduric, Lazic, Kalinic, Lucic, Marjanovic, Stimac, Kuzmic, Birca i Macvan.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Sunday, 20.08.2017
20:18

Ako Nedovic bude isao, bolje da Vasa Micic i ne ide, bolji je Bogdan kreirao od njega, a bio bi i Nedovic bolji vjerovatno.Birca mora da ide u Tursku jer je to zasluzio na ovim pripremama, kao i Gagi.Ja bih od ovih 14 otpisao Lazica i vjerovatno Micica ili Guduru.

avatar
gmarkovic
Sunday, 20.08.2017
20:47

Otpisao bi najboljeg defanzivca tek tako? Mozda zato sto navijas za Partizan, a?

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Monday, 21.08.2017
15:53

Decko, shvati da ne navijam ni za Zvezdu ni za Partizan, je l' to toliko tesko.Cak sam kao klinac volio Zvezdu, ali sam vrlo brzo raskrstio sa tim.Danas ih uz Partizan smatram rak ranom srpskog sporta

avatar
gmarkovic
Monday, 21.08.2017
14:11

Ne bih rekao da si ti okrenut samo Srbija. Ti bi i Bobija izbacio, da se ti pitas. I Kuzmica isto.

avatar
Baxter Stockman
Sunday, 20.08.2017
22:57

Gagi je bolji Lazica u defanzivi.... Taj je dobar defanzivac u Zvezdi i nigde vise.... Ovo ces i sam shvatiti ako pogledas utakmice sa ovih priprema.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Sunday, 20.08.2017
22:19

Ovi sto su ti dali pluseve, oni gledaju stvar kroz klupsku kosarku, a mene ne zanimaju ni Zvezda ni Partizan.Samo Srbija, za ostalo me briga..

avatar
kizito
Sunday, 20.08.2017
20:12

Otpada Guduric i nazalost Lazic.Ne verujem da bi se Sale odrekao Bircevica ili Lucica.