Kako ćemo bez Tea, kojih je sad ''idealnih 12''?

 • Autor: Darko Mitrović

 • 20. avgust 2017.

 • 20:04

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Svima nam treba malo vremena da se priberemo od večerašnjeg šoka, ali nema vremena za tugovanje. Selektoru Đorđeviću ostaje konačna odluka o izboru 12 igrača na koje će računati na Evrobasketu, mogu li ''Orlovi'' i bez Tea do zlata?

Kako ćemo bez Tea, kojih je sad ''idealnih 12''?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Mačvan, Bogdanović, Kalinić, Lučić, Milosavljević, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović, Kuzmić, Marjanović i ''roviti'' Nedović.

To je 14 košarkaša na koje selektor Aleksandar Đorđević i dalje može da računa do početka Evropskog prvenstva.

Takmičenje startuje za 11 dana, a od početka aktuelnih priprema sa spiska su redom otpadali Nikola Jokić, Marko Simonović, Miroslav Raduljica. Odranije je bilo izvesno da ni Nemanje Bjelice neće biti na ovom takmičenju, baš kao i pre godinu dana u Riju, kada se od dresa nacionalnog tima oprostio Stefan Marković, ''srce i duša'' našeg tima.

Odlaskom popularnog Pefija mnogo smo izgubili u defanzivi, doduše tu je sada i Zvezdin ''specijalac'' Branko Lazić, ali smo verovali da će naš ofanzivni potencijal biti isti, ili bar približan kao i u Riju. Međutim, tokom leta i u tom segmentu smo počeli da doživljavamo sve teže udarce, da bi sve kulminiralo večeras, posle potvrde da ćemo morati i bez Miloša Teodosića.

-

Jasno je da će ''Orlovi'' u ovih desetak dana morati da izgrade još snažniji timski duh, da igraju ''svi za jednog, jedan za sve'', a da vrhunskog kvaliteta u našim redovima još uvek ima i pored silnih otkaza, potvrdile su i kontrolne utakmice u dosadašnjem toku priprema za Evropsko prvenstvo.

Naravno, sada se postavlja pitanje ko će biti još dvojica igrača koji će otpasti sa spiska.

Iako je selektor Đorđević potvrdio da se Nemanja Nedović posle pregleda u Malagi vraća u naš nacionalni tim, i dalje ostaje veliki znak pitanja da li će odlični bek biti u stanju da na Evrobasketu prikaže svoj maksimum.

Sada je još i teže odreći se njegovih usluga, ali hajde da verujemo da će sa Nedovićem biti sve u redu i da više neće ni biti potrebe da se strahuje hoće li i on moći da nastupi.

Pozicija plejmejkera sada postaje kritična, umesto da nam bude veliki adut, jer će Stefan Jović, koji je i sam imao problema sa povredama u prošloj sezoni, morati da podnese još veći teret. Njegova alternativa trebalo bi da bude Vasa Micić, čije su šanse za nastup na Evropskom prvenstvu sada povećane. I od njega se sada očekuje još više.

I Bogdana Bogdanovića smo ranije u nekim problematičnim trenucima mogli da gledamo u ulozi organizatora igre, ali teško je verovati da će se Đorđević osloniti samo na tu alternativu Joviću.

Biće, dakle, još dilema, najverovatnije će i jedan od igrača sa centarskih pozicija morati da otpadne, pa ćemo sa velikim nestrpljenjem iščekivati konačnu odluku Saleta Đorđevića.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari