Kako će izgledati novi Partizan? Ostoja najavio još pojačanja!

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.07.2018.
10:23
Izvor: Sportske.net, Al Jazeera

Dobre vesti za navijače crno-belih, oseća se pozitivna euforija...

Beta/Ana Slović/Ds
Beta/Ana Slović/Ds

Povezane vesti

Partizan je prošlu sezonu završio sa prvim osvojenim trofejom posle četiri godine (Kup Radivja Koraća), uz peto mesto u ABA ligi i eliminaciju u polufinalu domaćeg plej-ofa.

U narednoj, ciljevi će biti znatno veći, a o aktuelnoj situaciji u klubu je za ''Al Džaziru Balkans'' govorio predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

''Pre 10 meseci sam sa novom upravom došao u KK Partizan, klub koga ne treba posebno ni predstavljati, najtrofejniji je na ovim prostorima. Došli smo u urušenu sredinu, ali navika je ostala da se žele trofeji.

Pratili su nas brojni problemi, kada sam došao sagledao sam situaciju. Ja sam i ranije pravio firme od nule, ali je ipak za mene ovo bilo novo iskustvo. Trebalo je preći taj trnovit put, ali posle 10 meseci rezultati su se pokazali.

Ne mogu da kažem da sada cvetaju ruže, ali je bolje nego što je bilo. Nije jednostavno preuzeti klub koji je dugovao 7.1 miliona evra obaveza, a zagaratovanih prihoda malo manje od dva miliona evra. Nema pametnog čoveka ili ekipe koji lako kogu da prevaziđu ove stvari. Kroz dokumentaciju se vidi da nije bilo profesionalnih ljudi na rukovodećim pozcijama, traljavo se radilo'', objašnjava Mijailović.

O veličini i značaju Partizanau regionu svedoči i veliki broj navijača, ne samo u Srbiji

''Partizanov navijački duh ima regionalni karakter, kad se pojavimo u Ljubljani, imamo više navijača od Olimpije, kada se pojavimo u Skoplju, imamo više navijača od MZT-a, zatim u Crnoj Gori, jedino nije baš slučaj u u Hrvatskoj...'', ističe Mijailović.

A da bi navijači ponovo bili zadovoljni rezultatima, moralo je da dođe do velikog zaokreta u funkcionisanju i vođenju kluba.

''Naš rad se vidi i rezultati su stigli, vide se ti rezultati, to se i oseća. Postavićemo drugačiji trend, daćemo primer ostalim klubovima. Mnogi smatraju da za loše poteze nemaju odgovornost u državnim klubovma. Ja se nisam državi nijednom vanredno obraćao za pomoć, nego sam tražio načine da iz tih problema izađemo sopstvenim resursima.

Kao u privatnoj kompaniji, prepustite se sami sebi, menadžmentu kluba koji ste postavili i rezultati moraju da dođu. Država treba da pomogne, ali to ne znači da u klubu ne treba da vode računa o potezima koje povlače, koliko novca troše na pojačanja...

Crno-bela javnost očekuje rezultate i sada su se skockale stvari da opet izađemo na taj put, bila se izgubila vera da bilo ko dođe u Partizan posle uprave iz 2013. godine. Svi su sumnjali u moje sposobnosti, jer nisam čovek iz košarke. Ali, ja sam doveo Nikolu Lončara, Vladu Dragutinovića... Ako ste sposoban menadžer, vi treba da okupite pravu ekipu i da naučite da im verujete.

Oni odgovaraju meni, a ja sam taj koji odgovara u javnosti za rezultate'', objašnjava Mijailović.

Ekipa se već pojačala ovog leta, stigli su Zagorac, Pejdž, Nikolić, a nastavak uskoro sledi kada su u pitanju pojačanja.

''Naše ambicije progresivno rastu, ne samo sportske. Kad sam došao u klub, bio je taj period sagledavanja tih problema. Uzeli smo Kup Koraća u Nišu i to nam je dalo snagu da izguramo ovu godinu, postavljen je i tim i PR marketing, Partizan sada funkcioniše po modernijem sistemu, očistili smo našu klupu od igrača za koje smo utvrdili analizom sportskog sektora da nemaju kvalitet za Partizan, a ono što je dobro to je da oni nisu imali ozbiljne ugovore koji bi ugrozili klub. Dogovorili smo se sa njima, otišla je većina.

Dovešćemo i igrače kao Pejdža, popunićemo taj roster sa kvalitetnim i mladm igračima. Dovešćemo još jednog ili dva centra.

Bićemo prepoznatljivi po većini srpskih igrača, biće to igrači od 20-25 godina, želim da napravim vrhunski klub, sa vrhunskim sportskim rezultatima, ali i vrhunsku komšaniju koja bi živela od sopstvenih prihoda'', istakao je Mijailović i zaključio:

''Ako predsednik kluba ne živi od tog kluba, klub mora da bude profitabilan. Potpredsednik kluba, ja i ostali isključivo donose klubu. To su privatnici koji žele da pomognu, postavljamo ciljeve, tražimo našine da dođemo do njih.

Bili smo peti u ABA ligi, a izveštaj ABA lige govori da je Partizan imao ubedljivo najviše navijača kada igra kući.

Euforija raste, krenuli smo u prodaju sezonskih karata i mogu da kažem da smo već sada tri puta više karata prodali nego čitave prošle sezone.

Garantujem da će u budunosti biti sve bolje i bolje. Ima još obaveza prema nekim ljudima, ali borićemo se sa tim situacijama kao i sve ovo vreme i da budemo prvi, kao  što zaslužujemo u ovom šampionatu'', poručio je predsednik Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indosrbija
Tuesday, 24.07.2018
17:22

lepo zvuci a vreme ce pokazati..sve najbolje i drugi da budete u abi

avatar
FamilyHangingOut \'11
Tuesday, 24.07.2018
21:48

To nije sve najbolje.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 25.07.2018
23:11

Hocu da kazem da je najbolji moguci plasman prvo mesto, a najbolji moguci rezultat osvajanje te lige.

avatar
indosrbija
Wednesday, 25.07.2018
16:14

volim zvezdu i ne mrzim partizan..uvek navijam za srpske klubove u evropi,i u kosarci i u fudbalu..

avatar
ДАНАС ИГРАЈУ ДЕЛФИНИ
Tuesday, 24.07.2018
12:02

Kakve uprave iz 2013. godine? Je l' ovo dobro preneto? Navodno smo hteli Vinsa Hantera.

avatar
nemam pojma
Tuesday, 24.07.2018
12:01

Nedostaju još tri igrača, jedan na spoljnim i dva na unutrašnjim pozicijama. Dvojka, ako Sanija Aranitovića računamo kao komba 1/2, četvorka i petica. Imamo mesta za još dva, pa što da ne, i tri stranca, ako je jedan iz regiona, crnogorac ili bosanac. Naravno, mislim na "kuma", Dragičevića. Onaj krilni centar što je igrao sa Pejdžom mi je jako zanimljiv. I kad bi Deki Todorović bio taj 2/3, to bi bilo idealno. A treba iskopati jako dobru i perspektivnu peticu, to je najteže. A najveći menadžer u Evropi ima svoj klub, nije nešto raspoložen da nama dovede kvalitetne igrače. I Zagor je došao na svoje veliko insistitanje, Ražnatović je pokušavao da ga odgovori i da FMP-u. Nije lako, borimo se u ovo vreme nenaklonjeno Partizanu u državi u kojoj je sve dato uglavnom samo jednom klubu. I zato je svaki uspeh, trofej, titula, pomak na bolje.

avatar
ДАНАС ИГРАЈУ ДЕЛФИНИ
Tuesday, 24.07.2018
12:24

I ja bih voleo Todorovica, ali, zar nije on vec resio da predje u Mursiju i zar nije vise trojka nego dvojka? Amar Alibegovic je Teomanov sin, u pravu si.

avatar
Grb partizana 1997?
Tuesday, 24.07.2018
11:48

Jednom recju, komedija.