Kakav tim, strašan tim! Lejkersi poslali poruku na startu finala!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 01.10.2020.
08:06
Izvor: Sportske.net

Na kraju 116:98, favorit pokazao koliko je moćan, na startu bitke za prsten...

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Lejkersi su bili strašni.

Ubacili su 15 trojki, Entoni Dejvis je dominirao u prvom meču finala, 34 poena, 9 skokova, 5 asistencija, 3 blokade. Realizovao je na startu prvog finala svoje karijere svih 10 bacanja. Lebron je igrao svoj 50. meč finalne serije, bio blizu tripl dabla, 25 poena, 13 skokova i 9 asistencija. Devet igrača Lejkersa dalo je trojke, Majami jednostavno ovo ne može da se suprotstavi.

Inače Dejvis je četvrti igrač od kada NBA postoji u ovom formatu koji je na debiju dao ovoliki broj poena. Više od njega dali su Ajverson koji je uništio baš Lejkerse u prvom meču svog jedinog finala, Durant i Majkl Džordan.

Majami je imao i dosta pehova, Dragić je ostao zbog povrede stopala u svlačinici na poluvremenu, Adebajo je povredio rame u trećoj četvrtini. Hit će učiniti sve da ih oporavi za drugi meč. Majami je inače poveo sa 13 razlike, ali su onda Lejkersi završili četvrtinu sa 21:5, pa se više nisu osvrtali, a u trećoj četvrtini je bilo +32 za šampiona Zapada.

Zonska odbrana koja je radila protiv Bostona, protiv Lejkersa se pokazala kao loša ideja. Dejvis je gospodario reketom, a kada bi ga udvojili, u Majamiju su platili ceh trojkama rivala. Koldvel Pout, Deni Grin i Karuzo su pogađali, a Lejkersi su napravili seriju u prvom delu kada je Lebron bio na klupi. Izgleda da teorija o tome da je tim šou dva čoveka i nije baš tačna.

Kod Majamija Batler 23 poena, ali je i on igrao povređen, Robinson nije pogodio nošta, Hero se ispromašivao, tim je šutirao trojke tek nešto preko 30%, za ovakvog rivala to nije ni izbliza dovoljno.

Sledeći meč je na programu u subotu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke