Kajri se vratio pobedom, kanadsko "brijanje" u Hjustonu, "ludi Srbin" preskočio Rajlija!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 15.11.2017.
07:36
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje u Hjustonu, San Antonio dobio Dalas, maskirani Irving vodio Boston do 13. u nizu!

BETA/AP Photo/Darren Abate
BETA/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Toronto je napravio iznenađenje večeri u Hjustonu. Tukli su Roketse njihovim oružjem, ubacili 129 poena, pogodili 14 trojki, DeRozan je brojao do 27, ali su i iskusni SiDžej Majls sa klupe, kao i Delon Rajt pogurali Kanađane ka ipak neočekivanoj pobedi.

Za Hjuston nije bilo dovoljno 38 poena Hardena, "Bradonja" je imao i 11 asistencija, do uvrnutog tripl-dabla mu je nedostajala jedna izgubljena lopta. Nije imao svoje šutersko veče, tim je pogodio 12 trojki, uz to izgubili su 19 lopti. U prvom poluvremenu, Kanađani su vodili dvocifrenom razlikom, na startu drugog dela bili na +17, do kraja sačuvali trijumf i prekinuli seriju Hjustona od šest pobeda. Zanimljivo, Harden je realizovao svih 19 slobodnih bacanja.

U derbiju Teksasa, slavio je favorit. Dalas nije imao odgovor na LaMarkusa Oldridža, ubacio im je 32 poena, Sparsi su Gregu Popoviću podarili rekord, on je trener koji je u istoriji najbrže stigao do 500 pobeda u gostima, bilo mu je potrebno 835 mečeva, preskočio je Pata Rajlija, uz njih dvojicu još jedino Don Nelson ima 500+ pobeda na gostujućem terenu.

Mavsi su se dobro držali, imali otvorenu utakmicu na početku poslednje četvrtine, ali se razigrao Dani Mils. Australijanac je ubacio pet poena u nizu, onda je preuzeo Oldridž koji nije imao milosti prema ekipi iz svog grada, pa je sve bilo brzo gotovo.

Kajri Irving se vratio, ubacio 25 poena, vodio Boston do 13. pobede u nizu. Odneli su trijumf iz Bruklina, petorka Seltiksa je izrešetala Netse, kada su kompletni (ne računajući Hejvorda) malo timova na Istoku mogu da im se suprotstave.

Kajri je sa maskom dirigovao igrom gostiju, kada su se Netsi spustili na -4, pogodio je ključni šut nešto manje od četiri minuta pre kraja.

Dalas - San Antonio 91:97
Hjuston - Toronto 113:129
Bruklin - Boston 102:109

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke