Kajri odvrnuo na "najjače", Bjelica i Bogi pred "španskom inkvizicijom", ovacije na Batlerovom debiju!

Autor: Boris Jovanović
subota 17.11.2018.
09:33
Izvor: Sportske.net

Seltiksi dobili derbi, naši prisustvovali istoriji, Džimi Batler zapalio Fili. Entoni Dejvis okrenuo protiv Niksa...

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Derbi Istoka obeležio je Kajri Irving. Ubacio je 43 poena, imao 11 asistencija, Seltiksi su oborili Toronto, u čijim redovima je Leonard brojao do 31, uz 15 skokova.

Irving u svom najboljem izdanju je prvo ubacio 11 poena u nizu, od ukupno svojih 17 u poslednjoj četvrtini, a onda je odvrnuo na "najjače", učestvovao je u svakom poenu Seltiksa u produžetku, bilo kao strelac, bilo kao asistent.

Ovo je prvi put u karijeri da je dao 40 poena i imao više od 10 asistencija, on je prvi "Kelt" kome je to pošlo za rukom od Antoana Vokera tamo početkom veka. Ibaka se vratio sa 21 poenom, ali nije bilo dovoljno, Kanađani su nakon sjajnog starta, izgubili tri meča u nizu, a pobedu su ispustili u regularnom delu, imali su prvo +8, a onda i 4 u poslednjih 90 sekundi i dozvolili rivalu da se vrati iz izgubljene pozicije.

"Grizliji" su slavili protiv Kingsa, Bjelica kao starter 8 poena i 6 skokova, Bogdan 12 poena, ništa posebno, Sakramentu je bilo potrebno više protiv tima koji igra iznad očekivanja.

"Grizliji" su na 9-5, ruki Džaren Džekson Džunior je imao veče kratke NBA karijere sa 27 poena, Mark Gasol ušao u istoriju, 19 poena, sa 15 skokova, postao je najbolji skakač u istoriji franšize. Španac je uhvatio 5613 lopti u gradu u kome je dugo, još od srednje škole, prešao je Zeka Rendolfa na večnoj listi. Sve to Z-Bo je gledao sa klupe Kingsa...

Indijana je slavila protiv Majamija u ružnom meču, Dragić samo 8 poena, Hit je promašivao, na drugoj strani i Oladipo očajan, ali je Tajrek Evans odigrao najbolju partiju u sezoni, 23 poena, 10 skokova, baš klupa Pejsersa je bila prevaga, uz odbranu koja je goste sa Floride spustila na 91 poen. Pejsersi su se serijom 16:0 odlepili u drugoj četvrtini, uradili taman dovoljno da održe prednost nad umornim Majamijem.

Filadelfija je savladala neugodnu Jutu, Donovan Mičel je ubacio 31 poen za goste, ali je na kraju Džimi Batler u svom prvom meču u Filiju, ispraćen ovacijama. Ubacio je 28 poena za Sikserse igrao odlično na početku kada je Filadelfija gazila rivala. Posle su se "Džezeri" probudili, poveli u finišu, ali su Redik i Batler ipak prelomili u poslednjem minutu za domaće, u sjajnoj atmosferi. Ovo je jedna od najvrelijih dvorana lige, a Filadelfija u regularnom delu, računajući i prošlu sezonu ima skor 29-1 u poslednjih 30 mečeva.

Netsi su savladali beznadežni Vašington koji će izgleda biti razočaranje sezone, ako se brzo ne probude, 25 poena Dinvidija, podsetimo Bruklin igra bez najboljeg strelca Karisa LeVerta koji je polomio nogu. Kod domaćih, "Supermen" Hauard 25 poena, 17 skokova, nije vredelo, ponovo je odbrana Vizardsa bila očajna...

Pelikansi su teže nego što se očekivali slomili Nikse, odlučila je poslednja četvrtina u kojoj se Njujork raspao i primio 41 poen. Dejvis je ubacio 43, imao 17 skokova, njegov tim je okrenuo utakmicu u poslednjih šest minuta. Tim Hardevej Džunior je dao 30 poena za Nikse koji su šutirali blizu 50% i ispustili meč u finišu.

Minesota pobeđuje bez Batlera, Vigins je ubacio 23 poena, Derik Rouz dodao 17 sa klupe, Dario Šarić 9, uz 7 skokova. Ovo je treća pobeda u nizu za "Vukove", a domaća publika je ovacijama pozdravila Kevina Garneta koji je bio na meču.

Milvoki je bio prejak za Bakse, Midlton flertovao sa tripl-dablom, 23 poena, 10 skokova, 8 asistencija. Janis je uz 23 poena, imao 13 skokova, može on bolje, promašivao je bacanja, ali svejedno, kada Baksi koji su promenili stil ove sezone, postignu 18 trojki, tim kao Čikago nema šta da traži u ovakvom meču. Lavin se kod Bulsa ispromašivao, Džabari Parker je bivšem klubu ubacio 21 poen. Kao drugi pik, za četiri sezone u Baksima, momak sa Djuka nije opravdao očekivanja, ali u rodnom gradu ima više prostora za igru, tim pre što nema nikakvog pritiska, ovo je tranziciona sezona za Čikago.

Rezultati:

Milvoki - Čikago 123:104
Memfis - Sakramento 112:104
Minesota - Portland 112:96
Nju Orleans - Njujork 129:124
Vašington - Bruklin 104:115
Filadelfija - Juta 113:107
Indijana -  Majami 99:91
Boston - Toronto 123:116 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke