Kada će početi NBA liga? Igrači odbili predloženi datum!

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.10.2020.
16:00
Izvor: Beta

Izgleda da ćemo morati još da se strpimo...

Beta/Kevin C. Cox/Pool Photo via AP
Beta/Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Izvršna direktorka Udruženja NBA igrača (NBPA) Mišel Roberts rekla je danas da su u ovom trenutku igrači većinom protiv predloga lige od 72 utakmice u sezoni koja bi trebalo da počne 22. decembra.

"Većinski odgovor koji sam dobila od igrača na ovaj predlog je bio negativan", navela je Roberts.

Uz rok do petka da vlasnici ili igrači odluče da odbiju kolektivni ugovor NBA lige, Roberts je za Atletik rekla da se predlog detaljno razmatra. Ona je istakla da ove nedelje neće biti doneta odluka igrača.

"Zatražili smo i dobijamo podatke uključenih strana i radićemo na kontrapredlogu što je pre moguće. Nema razloga da verujem da će odluka biti doneta pre petka. Ne mogu i neću gledati petak kao krajnji datum", rekla je Roberts, preneo je Skaj.

Ona je navela lična žrtvovanja igrača tokom sezone pogođene pandemijom, zbog koje su, po nastavku sezone, 22 ekipe igrale po skraćenom formatu u Orlandu.

Roberts je rekla da igrači i vlasnici nisu daleko podeljeni po pitanjima ograničenja plata i poreskim pitanjima, a govorila je i o želji igrača da nastave uz oprez i rekla da zaslužuju vreme kako bi mogli na vreme da planiraju početak sezone.
-
Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke