Kad Portorikanac postane "šerif" u Teksasu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 07.04.2016.
09:23
Izvor: Sportske.net

Dalas slavi, ne samo da su napravili korak ka plej ofu, već su to učinili na račun komšija. Loše vesti za Čikago na Istoku, sada je i zvanično, ovaj tim Lejkersa je najgori u istoriji!

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Ako se Maveriks nađe na kraju u plej ofu, kontroverzni vlasnik Mark Kjuban bi mogao da podigne spomenik Huanu Barei. Omaleni bek je menjajući Derona Vilijamsa izrastao u heroja sezone. I noćas je ubacio 27 poena i bio ključ trijumfa. Bareal u poslednja četiri meča ima prosek od blizu 25 poena, u svojoj desetoj sezoni u NBA, Portorikanac je pokazao da se na njega uvek može računati. Novicki je imao loše veče, samo sedam poena, ali je ukrao loptu Hardenu u poslednjem napadu i sačuvao dragocenu pobedu za Dalas.



Sada Maveriksi imaju dve pobede više od Hjustona, jednu od Jute, ostale su četiri utakmice do kraja regularnog dela sezone. Roketsi su u najtežoj poziciji, suočavaju se sa neulaskom u plej of, podsetimo prošle godine je Hjuston igrao finale Zapada.

Pistonsi su slavili u Orlandu i pored 15 poena i 13 skokova Nikole Vučevića. Detroit je sada na samo pobedu od plej ofa, Van Gandi je i od njih uspeo da napravi tim za post-sezonu. Dovoljna je još jedna pobeda u poslednja tri meča pa da se sigurno nađu u doigravanju. Probaće da izbegnu osmu poziciju, jer to znači suočavanje sa Lebronom, kao sedmi, išli bi na Toronto, u derbiju severa.

Šarlot je prekinuo mini niz poraza, prošetali su se kroz Njujork, Kemba Voker je sa 35 poena držao čas u "hramu", Medison Skver Gardenu. Tim iz Severne Karoline je ostao u trci za četvrto mesto na Istoku koje donosi prednost domaćeg terena u plej ofu.

Ispred njih su Boston koji je noćas uz 32 poena Ajseje Tomasa slavio protiv desetkovanih Pelikansa, i Majami.

Indijana je iskoristila neigranje Lebrona Džejmsa, lako su savladali Klivlend u meču bez jakih odbrana. I Pejsersi, kao i Detroit sada mogu da namirišu plej of, imaju tri pobede više od Čikaga koji je deveti. Pol Džordž je ubacio 29 poena Kavsima koji bez Lebrona ni u jednom trenutku nisu ličili na najbolji tim Zapada.

Portland je i definitivno u plej ofu. Ovakav rasplet niko nije očekivao, promenili su tim, ali predvođeni Lilardom i novim igračima iznenadili su verovatno i sami sebe. Noćas su dobili Oklahomu koja je odmarala Duranta, Vestbruka i Ibaku. Al Faruk Aminu je ubacio 27 poena, ako Blejzersi završe kao šesti, iza Memfisa, baš Oklahoma će im biti protivnik u prvoj rundi plej ofa. Želeli bi to da izbegnu, ali moraće da preskoče "Grizlije" koji imaju pola pobede više. Međutim, Portlandov raspored je kudikamo lakši, dočekuju Minesotu i Denver, dok Memfis dva puta igra sa Golden Stejtom, Dalasom i Klipersima.

U beznačajnom meču Vašington je savladao Bruklin i to bez Džona Vola. Ramon Sešns je bio sjajna zamena za lidera ekipe, ubacio je 18 poena i imao 13 asistencija u svom prvom startu sezone.

Ništa novo ni na Pacifiku, Klipersi su kao i preksinoć savladali Lejkerse, 11. pobeda u nizu nad gradskim rivalom, ovo je 62. poraz Lejkersa i najgora sezona u istoriji. Koncidira sa odlaskom Brajanta, on će poslednji put pred domaćin navijačima igrati u sredu protiv Jute. Noćas je dao 17 poena, ali nije uspeo da spreči novi poraz.

Lejkersi će ostati drugi najgori tim lige, najslabiji na Zapadu, ali bolji od Siksersa koji imaju samo 10 pobeda. Tražiće šansu na draft lutriji, nadaju se jednom od prva tri pika na draftu. U suprotnom, taj pik ako bude ispod prve tri pozicije, pripašće zbog jednog ranijeg trejda baš Filadelfiji.

Rezultati:

Vašington - Bruklin 121:103
Orlando - Detroit 104:108
Indijana - Klivlend 123:109
Boston - Nju Orleans 104:97
Njujork - Šarlot 97:111
Portland - Oklahoma 120:115
Dalas - Hjuston 88:86
Lejkers - Klipers 81:91

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Thursday, 07.04.2016
13:42

Gledajuci ovaj klip gdje Barea polaze vidim kako najgori defanzivac u istoriji (Haredn) samo pogledom prati ovog prcu kako ide na kos, jos mu se mice, a reket prazan. Ruku na srce, vidim da je neka polukontra u pitanju, ali opet. I onda porede GSW sa Bulsim, u fazonu ko je bolji. Jadna majko, cirkus obicni.