Kad je ovo video, Trinkijeri je ''znao'' da Partizan osvaja Kup! A šta sad sprema Novici?

 • Autor: Pavle Knežević

 • 17. februar 2019.

 • 19:49

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Večeras želi da slavi sa svojim igračima, a od sutra...

Kad je ovo video, Trinkijeri je ''znao'' da Partizan osvaja Kup! A šta sad sprema Novici?
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Andrea Trinkijeri je, naravno, presrećan posle svog prvog trofeja sa Partizanom.


Na početku razgovora sa novinarima, najpre je imao poruku za protivničku ekipu.

''Želeo bih iskreno da čestitam Crvenoj zvezdi na čvrstoj i fer igri. Bila je teško finale, mnogo preokreta, igrali smo muški, pogodili teške šuteve. Mene su naučili da poštujem protivnika. Ovo je sport i želim da im čestitam kako su odigrali i kako su se borili. Finala su uvek ista, kad je egal, na jednu loptu smo dobili utakmicu'', istakao je Trinkijeri.

Naravno, svestan je da još ima dosta posla do kraja sezone, da još ima dosta toga da se popravi u igri njegovog tima, ali sve je lakše posle osvojenog trofeja.

''Mogli smo mi, mogla je Zvezda. Imali smo fantastičnu egzekuciju u poslednjih 1,1 sekundi. Bio je baš dobar pas, gledao sam snimak, čist faul. Znam da nije lako ovako izgubiti utakmicu. Mogli smo pre dobiti, kad fali zagrađivanje, trebalo je pre da završimo u poslednja tri minuta smo preokrenuli utakmicu u par velikih poteza i velikuih odbrana.

Osvojiti trofeje u februaru je lepo, ali ima još mnogo toga da se radi. Čestitam igračima i svima koji su pomogli ekipi da dođe u dobar momenat u Nišu i idemo dalje'', objašnjava Trinkijeri.

Novinari su ga potom upitali i koliko njemu lično znači ovaj trofej, prvi u Srbiji.

''Trofej je trofej, trofeji gde piše Korać je još važniji trofej i ja sam srećan zbog mojih igrača i sve ljude koji rade iza, a ne ispred. Imam još mnogo, mnogo posla, jer nismo bili u stanju mašiti, jer je drugo da se maši, to je moj posao, ali nije posao za danas. Uvek je važno kad se dobije derbi, a kad se dobije derbi sa trofejom, onda je još važnije'', konstatuje Trinkijeri.

Setio se potom i Radmila Mišovića, uz osvrt na seriju trojki Bilija Berona.

''Naučili su me kad sam došao, prvih 10-15 dana me ništa nisu naučili, a onda gledam levo-desno i Kića mi kaže, pričao je jednom, najtalentovaniji igrač u Jugoslaviji, Radmilo Mišović iz Čačka, unutra koš, mi smo igrali dobru odbranu, ali Beron je zabio pet trojki preko ruke i na to su dobili utakmicu. I na kraju, takvi šutevi mogu zbilja da promene utakmicu. Tri su bila baš, baš teška i na kraju smo uspeli i to dobiti i zato je slađe.

Ako vam treba naslov, njihov talenat protiv naše odbrane i mi smo dobili'', predložio je novinarima.

Kapiten Novica Veličković se konačno ''probudio'' na ovom finalnom turniru, njegova uloga večeras je takođe bila veoma značajna. Trinkijeri je to prokomentarisao u svom prepoznatljivom stilu.

''Nisam ga dovoljno sačekao večeras. Sad ćemo ga staviti u frižider i izvadićemo ga kad treba. Bio je fantastičan i pravi kapiten. Znate kada sam shvatio kada ćemo dobiti, okrenem se i gledam Triglav, sve će biti u redu, vidim to i znam da ne možemo da izgubimo utakmicu'', istakao je Trinkijeri.

Na kraju, Trinkijeri je objasnio i koliko trofej znači za dalju borbu, koja sledi, a sledeći meč je ponovo protiv Zvezde, u ABA ligi.

''Ne znam. Ne zanima me u ovom trenutku ništa. To ćemo u ovom trenutku misliti. Večeras ćemo da uživamo, sutra ide posao. Sezona je duga, imamo dugu sezonu i teške utakmice. Ova je bila bez mnogo igrača, bez Zagorca, Nikolića, KC Riversa, Fajea, Odža, mislim da će biti mnogo drugačije'', zaključio je trener Partizana.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari