Kad je Jokić samo dobar, nema pobede?! Proigrao Gudurić!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 29.01.2020.
08:29
Izvor: Sportske.net

Denver nekako osuđen na poraz kada Jokić nije sjajan. Memfis slavio u srpskom derbiju, minutaža i vraćeno poverenje u Gudurića...

AP Photo/Ben Margot
AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

U još jednoj noći tuge, ono što je trebalo da bude meč večeri između Lejkersa i Klipersa je odložen. Dan pre odigravanja, liga je prihvatila zahtev Lejkersa da zbog tragične smrtija Kobija Brajanta jednostavno odloži utakmicu, jer klub tuguje i želi da kasnije oda počast svom stradalom superstaru.


Denver je poražen u Memfisu, Jokić je ubacio 25 poena, imao 13 skokova, 5 asistencija, ali "Grizliji" su u sjajnoj formi, treća pobeda u nizu. Vodili su od početka do kraja, Dilon Bruks je ubacio 24 poena, Valančunas 23, prednost domaćij je bila i +17, ovom pobedom pobegli su San Antoniju dva i po meča na osmom mestu Zapada.

Jokiću je inače ovo 22. dabl-dabl u 28 mečeva, nije bio zadovoljan.

"Mnogo smo grešili, odbrana mam ne slaba, kako smo igrali, trebalo je da nas raznesu", kritičan je Srbin. Memfis je imao 32 timske asistencije i oni vode u ligi u ovom segmentu. Marko Gudurić je dobio više od 14 minuta, 5 poena, 4 skoka, po 2 asistencije i ukradene lopte, dobar učinak za našeg igrača koji je izgleda vratio poverenje trenera.

Težak poraz Dalasa od Feniksa, Luka Dončić je ubacio 21 poen, slabo za njegove standarde, Sansi su razneli u trećoj četvrtini Mavse, Devin Buker je ubacio 20 od 32 poena u toj četvrtini u kojoj je Dalas sebi dozvolio da primi čak 48 poena. To je najviše u istoriji franšize, ali to je i najveći broj poena koje je Feniks dao u jednoj četvrtini do 1990. godine.

Bobi Marjanović je za manje od pet minuta postigao pet poena.

Kris Midltomn je eksplodirao nočas, 51 poen u pobedi lidera Milvokija nad Vašingtonom. Bredli Bil je dao 47 na drugoj strani, odbrane kao da nisu postojale. Midlton koji se nada pozivu na drugi Ol-Star je uskočio u Janisove cipele, Adetokumbo je meč preskočio zbog povrede ramena, ali to nije pomoglo gostima iz prestonice, naime, najmanji minus koji su imali u drugom delu je bio 13 poena, na kraju su primili 151 koš.

Boston je prvi tim Istoka koji je dobio u Majamiju ove sezone. Hit ima samo tri poraza kod kuće, ali do sinoć niko se iz konferencije nije radovao na ovom gostovanju. Seltiksi su prvi, Hejvard je ubacio 29 poena, sjajna odbrana "Kelta", spustili su Majami na 37% šuta, najmanje kod kuće ove sezone. Ovo je druga pobeda Bostona nad Majamijem u šampionatu, biće velika bitka za drugu poziciju iza Milvokija, čak pet timova računa svoje šanse, među njima su i Hit i Seltiksi.

Zahvaljujući ovom raspletu na Floridi, na drugom mestu je sada šampion, a razlika između Toronta i šestoplasirane Filadelfije je u par mečeva.

Toronto je dobio Atlantu, zaustavili su Janga, Ibaka je sa klupe dao 24 poena imao 10 skokova, Kanađani su kompletirali ekipu, dobili su osam mečeva u nizu, Lovri je ubacio 12 poena, i imao 11 asistencija, postao je lider franšize u dodavanjima, preskočio je Kalderona. On je već najbolji u istoriji Totonta u procentu za tri poena, ali i ukradenim loptama.

Pelikansi su slavili u Klivlendu, u prvoj profesionalnoj utakmici Zajona Vilijamsona na strani. Ubacio je 14 poena, sve iz reketa, imao 9 skokova, nije uradio ništa spektakularno, ali nije bilo ni potrebno, Nju Orleans je lako dobio slabi Klivlend, Džej-Ru Holidej je ubacio 26 poena, Nikolo Meli 24 u pobedi gostiju.

Teri Rozije je konačno odigrao partiju kakva se od njega očekuje, sa 30 poena vodio je Hornetse do pobede protiv očajnih Niksa. Vratili su se sa -13 i prekinuli seriju od osam poraza. Ovo je bio njihov prvi meč od petka kada su u Parizu izgubili od Milvokija.

Embid je obukao "24" u čast svog idola Brajanta, u Kobijevom rodnom gradu su Siksersi dobili slabi Golden Stejt. Prethodno je Kamerunac dobio posebnu dozvolu da nosi broj koji je povučen u čast Bobija Džonsa u Siksersima, a svi igrači domaćina u Brajantovom rodnom gradu su se zagrevali u majicama sa brojem 8 i 24. Minut ćutanja je trajao 33 sekunde, to je broj u srednjoj školi koji je Kobi nosio i koju je doveo 1996. do državne titule pre odlaska u NBA ligu.

Alen Smailagić nije ulazio u igru.

Rezultati:

Dalas - Feniks 104:133
Memfis - Denver 104:96
Milvoki - Vašington 151:131
Majami - Boston 101:109
Toronto - Atlanta 130:114
Klivlend - Nju Orleans 111:125
Šarlot - NJujork 97:92
Filadelfija - Golden Stejt 115:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke