Junak Simon: "Mislio sam da smo mi domaćini"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.11.2015.
12:46
Izvor: Sportske.net

Posle spektakularne pobede u Minhenu, košarkaši Crvene zvezde su ostali u trci za plasman u Top 16 Evrolige. Jedan od junaka velikog trijumfa (90:79) bio je i Marko Simonović koji je u poslednja dva minuta postigao čak osam poena.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

"Teška utakmica. Od prvog minuta smo dobro kontrolisali meč i znali šta želimo. Napravili smo odličan posao. Prikazali smo najbolju igru ove sezone, ali verujem da ćemo se dizati i igrati sve bolje. Idemo polako, korak po korak", kaže Zvezdin reprezentativac.

U duelu u kome je Stefan Jović oborio rekord Evrolige po broju asistencija, a još nekoliko igrača pružilo svoju najbolju partiju ove sezone, Simonović ističe značaj izvanredne timske igre.

"Sjajni pojedinačni učinci Jovića pre svega, pa onda Rebića, Milera, Štimca, Cirbesa i svih ostalih naših igrača, kao i dobra priprema našeg stručnog štaba pretočeni u izvanrednu timsku igru, bili su ključni da ostvarimo trijumf. Pokazali smo srce i pobednički karakter", tvrdi krilni košarkaš.

Crveno-beli su tek na pola puta. Preostalo je još pet utakmica u kojima će se voditi velika borba za prolazak u Top 16.

"Napravili smo dobar pomak ka Top 16, ali ima još mnogo da se igra. Najbitnije je da ostanemo na zemlji i gledamo samo svaku sledeću utakmicu
" - objašnjava Simonović.

Zvezdini košarkaši su imali veliku podršku sa tribina Audi Douma i to je bila jedna od stvari koja je značajno uticala na konačan rezultat.

"Osećao sam se sjajno, atmosfera je bila prelepa. Mislio sam da smo mi domaći tim. Hvala na podršci svima koji su došli u Minhen" - zaključio je Simonović.

Posle pet kola u Evroligi Crvena zvezda ima skor 2-3. U narednom kolu prvak Srbije ponovo će gostovati, pošto će se u četvrtak u Francuskoj sastati sa Strazburom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke