Jović: "Realno da zabeležimo obe pobede"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 09.09.2018.
16:50
Izvor: Sportske.net

Stefan Jović je veliki optimista pred mečeve

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Utakmicama protiv Grčke i Estonije 13. i 16. septembra reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će se 2019. održati u Kini. Iako naša selekcija neće biti u kompletnom sastavu Stefan Jović uveren je da Orlovi u ova dva meča mogu da zabeleže dva trijumfa kojima bi napravili krupan korak ka plasmanu na Mundobasket.

"Nedostaje veliki broj igrača, kao uostalom i prošle godine, ali sada je mnogo lakše, jer su sa nama Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović. Znamo šta nam je cilj i zato ćemo ovih nekoliko dana iskoristiti na pravi način da se dobro pripremimo. Sistem selektora Đorđevića nam je dobro poznat, sarađujemo već duže vreme, imamo kontinuitet što je veoma važno i svi se nadamo pozitivnom ishodu" - počeo je priču plejmejker našeg državnog tima.

"Mislim da je realno da zabeležimo obe pobede" - nastavlja priču Jović dodatno potvrđujući svoj optimizam:

"Prva utakmica sa Grcima na Kritu sigurno će biti veoma teška, ali svi u timu smo svesni njene važnosti. Bez obzira što nismo u kompletnom sastavu siguran sam da možemo da odigramo veoma kvalitetno. I na Evropskom prvenstvu prošlog leta nismo bili kompletni, ali smo napravili uspeh i vratili se sa srebrnim odličjem. Sada smo zreliji za jednu godinu i smatram da možemo da zabeležimo pobede koje bi nas u velikoj meri približile učešću na završnom turniru u Kini. U duelu sa Estoncima smo favoriti, ali to moramo da dokažemo i na terenu", rekao je Jović.

Jović nije propustio priliku i da javno uputi poruku podrške saigraču iz Bajerna i reprezentativnog dresa Milanu Mačvanu koji je po drugi put za kratko vreme zadobio težu povredu kolena.

"Mnogo mi je žao zbog svega što mu se desilo, ali on je veliki borac i siguran sam da će i ovo uspeti da prebrordi. Svi smo uz njega i želimo mu što brži oporavak", ostalao je plejmejker naše reprezentacije.

Jović je prošao kompletan pripremni period sa Bajernom i po sopstvenom priznanju reprezentativne obaveze dočekuje potpuno spreman.

"Prošle sezone nisam propustio nijedan meč u sezoni. U Bajernu zaista imamo sve maksimalne uslove za rad, ali i oporavak posle velikih napora. Na pripremama ovog leta koje smo sproveli u Italiji, u šortcevima smo imali specijalan odeljak u kojima smo nosili čipove koji su u svakom trenutku očitavali potrošnju organizma. Na taj način omogućena su različita merenja, od kilometraže koja je pretrčana tokom treninga do stepena potrošnje i zamora organizma. Reč je o izuzetno moderdnoj tehnologiji sa kojom se do sada nisam susretao u karijeri i koja je od velike pomoći stručnom štabu, a samim tim i nama igračima", rekao je on..

Sjajni organizator igre ne krije da je veoma zadovoljan životom u Nemačkoj.

"Minhen je sjajan grad, veoma mi se sviđa. Prija i meni i mojoj porodici. Veliku satisfakciju na profesionalnom planu donela je titula koju smo osvojili. Zadovoljan sam i što ponovo imam priliku da sarađujem sa trenerom Dejanom Radonjićem. Dobro mi je poznat njegov sistem rada, naporno se trenira, obraća se pažnja na mnogo detalja, kao što smo to radili i svojevremeno u Zvezdi, ali takav pristup doneo nam je mnogo uspeha. U svakom slučaju za mene nema iznenađenja. Imamo dobar tim i ove godine, cilj nam je da odbranimo titulu šampiona Nemačke i što dalje da doguramo u Evroligi", rekao je on.
 
Iako je u najboljim igračkim godinama Jović razmišlja i o budućnosti:

"Želim da steknem trenersku licencu i zato sam upisao Fakultet za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla". Svojevremeno sam bio student niškog DIF-a, ali zbog profesionalnih obaveza nisam mogao da odgovorim zahtevima fakulteta. U meni još nije u potpunosti sazrela odluka da li želim da budem trener, ali želim da imam tu mogućnost po završetku igračke karijere. O Fakultetu za sport na Novom Beogradu sam čuo samo pohvale, preporuke sam dobio i od nekadašnjih saigrača iz Zvezde Nikole Rebiće i Marka Gudurića, kao i Milana Mačvana, koji studiraju tamo. Ne želim da zapostavim svoje obrazovanje, hoću da se usavršavam na tom polju i sjajna je stvar što Fakultet za sport ima akreditovan program koji je u potpusnosti prilagođen aktivnim sportistima. Sporazum o saradnji koji imaju potpisan sa Košarkaškim savezom Srbije i Udruženjem košarkaških trenera Srbije dodatno mi je potrvdilo da je to pravi potez za mene", rekao je on.  

Jović je letnju pauzu i odmor iskoristio za posetu egzotičnim mestima. Odmarao je na plažama Maldiva, a bio je i u Indiji:

"Drugarica moje supruge je pravila venčanje u Indiji, pa smo išli na svadbu. Obišao sam nekoliko gradova u Indiji, svadba je održana po tradicionalnim indijskim običajima, svi smo nosili njihovu nošnju, zaista lepo iskustvo" - rekao je Jović i na kraju poručio da pažljivo prati dešavanja u Crvenoj zvezdi:

"U Pioniru imamo treninge posle Zvezde, tako da sam bio u prilici da se viđam i razgovaram sa Brankom Lazićem i fiziiterpeutom Miloradom Ćirićem. Zadovoljni su prelaznim rokom, ekipom koja je ofomljena i načinom na koji se radi. Rezultati u pripremnom periodu su za njih svakako ohrabrujući. Želim im da vrate trofej šampiona ABA lige na Mali Kalemegdan pa da se onda ponovo družimo u Evroligi" - zaključio je Jović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke