Još jedna potvrda srpske trenerske dominacije u Evropi, pogledajte ovu tabelu!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.08.2018.
13:47
Izvor: Sportske.net, Eurohoops

Srbija ubedljivo vodi, evo ko nam je prvi pratilac.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Specijalizovani košarkaški portal ''Eurohoops'' danas je objavio zanimljivu rang listu koja nam je odmah privukla pažnju, s obzirom da je na prvom mestu - Srbija.

U pitanju je rangiranje na osnovu toga čiji su treneri osvojili najviše titula prvaka Evrope sa svojim klubovima.

Naravno, Željko Obradović je tu neprikosnoven, sa ukupno devet titula (Partzan, Huventud, Real Madrid, Panatinaikos x5 i Feerbahče), ali značajan doprinos prvom mestu Srbije na ovoj listi dali su i Božidar Maljković sa četiri titule (Jugoplastika x2, Limož, Panatinaikos), Aleksandar Nikolić sa tri (Vareze x3) Dušan Ivković dve sa Oimpijakosom i Svetislav Pešić jednu sa Barselonom.

Dakle, ukupno 19 klupskih titula prvaka Evrope sa srpskim trenerskim ''potpisom''.

Niko Srbiji nije ni blizu na ovoj listi, a drugo mesto zauzima Italija sa 11 trofeja, od kojih je Etore Mesina osvojio četiri (Virtus x2, CSKAx2), Valerio Bjankini i Sandro Gamba imaju po dva trofeja, a Ćezare Rubini, Đankarlo Primo i Franko Kazalini po jedan.

Treći su Španci sa 10 trofeja, a među njima dominiraju Pedro Ferandiz sa 4, Pablo Laso i Manuel Lolo Sainc sa po dva trofeja, zanimljivo svi sa Real Madridom. Još jedan trofej sa Realom osvojio je Hoakin Ernandez, a sa Barsom se upisao jedino Ćavi Paskval u sezoni 2009/10.

Prema tome, tabela izgleda ovako:

1. Srbija 19 trofeja
2. Italija 11
3. Španija 10
4. Rusija 6
5. Izrael 5
6. Hrvatska 3
7. Grčka2
8. SAD 2
9. Crna Gora 1 (Boša Tanjević sa Bosnom 1978/79), Gfruzija, Litvanija, Jermenija, takođe sa po jednim trofejom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
papirnica
Friday, 10.08.2018
14:04

Sve je ok ali jedino je Željko bio sa domačim timom prvak ostali više manje italjanski trener italjanski klub španski trener i klub i tako dalje imamo dobrih stručnjaka imamo i dobrih igrača može i zvezda i partizan da haraju evropom ali takav smo narod menađeri guraju nos tamo gde nije mu mesto i zato napuštaju igrači premladi a stručnjaci idu tamo gde ih cene .