Još jedna kruna za 'Kraljeve'

Autor: Boban Filipović
nedelja 27.09.2015.
20:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaši madridskog Reala osvojili su danas Interkoninatalni Kup.

BETA/AP Photo/Andre Penner
BETA/AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

Nakon jučerašnjeg poraza sa pola koša od brazilskog Baruua, čiji košarkaši su zahvaljujući rafalu trojki u finišu upisali minimalnu pobedu, Real je danas u drugoj utakmici za trofej Interkontinetalnog kupa pobedio šampiona Južne Amerike rezultatom 91:79 i zbog bolje koš razlike u ukupnom zbiru se okitio prvom titulom ove sezone.

Puleni Pabla Lasa su veći deo posla završili već u prvom kvartalu koji su dobili sa ubedljivih 24:15, i do kraja utakmice sigurnom igrom čuvali stečeni kapital.

Brazil Spain Basketball

Džejsi 'Mitraljeta' Kerol
  je bio najefikasniji u redovima evropskog i španskog šampiona sa 22 postignuta poena, jedan manje dodao je Serhio Ljulj, dok je Trej Tomkins brojao do 17 uz odlične procente šuta (4/5 za dva, 3/3 za tri). Gustavo Ajon je bio fantastičan pod obručima, meksički centar je imao lak 14 skokova. Slovenac srpskog prekla Luka Dončić je igrao 16 minuta i za to vreme postigao 4 poena i upisao dve asistencije.

U poraženom sastavu ubedljivo najbolji junak jučerašnje pobede Rikardo Fišer sa 26 poena, dok je bivši centar Reala Rafael Hetšajmer postigao 17.

Brazil Spain Basketball

Na kraju samo konstatacija da je 'Kraljevski klub' nastavio žetvu trofeja, podsetimo da je u prošloj osvojeno sve što se osvojiti moglo - Superkup Španije, Kup Kralja, Evroliga i ACB liga.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke