Još jedna Bertomeuova ''igranka'', ko i kako može iz Evrokupa u Evroligu?

Autor: Darko Mitrović
subota 30.11.2019.
15:35
Izvor: Sportske.net, sportando

Mislili smo da je to pitanje rešeno još u aprilu, ali...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Koliko vredi reč Đordija Bertomeua?

Ono što je Evroliga potvrdila pre nešto više od sedam meseci sada je ponovo dovedeno u pitanje, jer Đordi i njegov tim imaju neke nove ideje.

Tiču se plasmana iz Evrokupa u Evroligu...

Podsetimo, u aprilu je bilo potvrđeno da će od ove sezone finalisti Evrokupa izboriti plasman u Evroligu, pa su i u Partizanu tu videli svoju šansu da ne samo kroz ABA ligu stignu do elitnog evropsko takmičenja, već možda pre preko Evrokupa.

Ali, u opširnom razgovoru koji je juče objavio ''Sportando'', Bertomeu sada ostavlja mogućnost da to možda i ne bude tako.

''Novina je da tim koji igra dobro u Evroligi može da ostane u Evroligi i to ne na štetu nekog tima sa višegodišnjom licencom, već na štetu vicešampiona Evrokupa iz iste sezone. Taj mehanizam daje nam garanciju da ovaj sistem neće biti blokiran.

Uvek ćemo u Evroligi imati tim koji dolazi iz Evrokupa. Verujem da je ovaj sistem veoma prost.

Princip ulaska i ispadanja iz Evrolige odnosi se samo na timove koji dolaze iz Evrokupa i na one koji će dolaziti naredne godine iz Evrokupa. To neće uticati na ostale ekipe'', objasnio je Bertomeu.

Podsetimo, nije više ni sigurno da će šampion ABA lige igrati u Evroligi od naredne sezone, a opširnije o tome čitajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke