Još ima nade za Partizan, ovo su sve opcije za plasman u Top 16 Evrokupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.11.2018.
22:18
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su posle najnovijeg poraza na poslednjem mestu u Grupi C Evrokupa, ali iako je do kraja grupne faze ostalo još samo dva kola, Partizan i dalje ima šanse za prolaz u Top 16.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Prilično loš razvoj događaja za Partizan u osmom kolu Evrokupa - ne samo da su crno-beli izgubili od prvoplasirane Valensije u ''Pioniru'' sa 69:61, nego je i Trento u gostima savladao Zenit posle produžetka sa 102:99, a jedina dobra vest za Partizan u ovom kolu je poraz Turk Telekoma na svom terenu oa ASVEL-a sa 78:83.

Znate već, četiri prvoplasirane ekipe iz grupe izboriće plasman u Top 16, a ono što je sada potpuno jasno, to je da Partizan mora da dobije preostale dve utakmice kako bi mogao bilo čemu da se nada na kraju grupne faze.

U sledećem kolu, Partizan 11. decembra gostuje ASVEL-u, a u poslednjem će dočekati ekipu Turk Telekoma i ako dobije obe utakmice, imaće na kraju skor 4-6.

Sledeće kolo donosi nam još jedan veoma bitan duel za konačan rasplet, a to je meč između Turk Telekoma i Trenta u Ankari. Partizanu bi odgovarala pobeda Turk Telekoma, ali i da Trento izgubi i u poslednjem kolu od Valensije na svom terenu.

U tom slučaju, Turk Telekom bi na kraju imao 4-6, a Trento 3-7 na poslednjem mestu.

S obzirom da je Partizan u Ankari izgubio sa 77:72, crno-beli bi, uz pobedu nad ASVEL-om bilo kojom razlikom, morali da u ''Pioniru'' savladaju Turk Telekom sa više od pet poena razlike.

To je jedan način da se Partizan domogne plasmana u drugu fazu takmičenja.

Druga opcija bi bila aktuelna u slučaju da Trento savlada Turk Telekom u sledećem kolu, a da u poslednjem izgubi od Valensije. Tada bi Partizan, uz dve pobede, morao da se nada i porazima Zenita u poslednja dva kola, od Valensije i ASVEL-a.

Tako bi Partizan, Trento i Zenit imali 4-6 i u tom krugu bi Trento bio najslabiji, jer je na svom terenu od Zenita izgubio čak sa 33 poena razlike, pa bi u Top 16 otišli Zenit i Partizan.

Treća opcija je da uz dve pobede Partizana, Turk Telekom savlada Trento, a Italijani u poslednjem kolu savladaju Valensiju.

U tom slučaju, Partizan, Trento i Turk Telekom bi imali skor 4-6 i u zavisnosti od razlike kojom bi tim iz Ankare dobio Trento, bila bi odeđena razlika kojom bi Partizan morao da slavi u poslednjem kolu.

Ako svemu tome dodamo i da Zenit izgubi obe preostale utakmice, onda bismo došli do najdramatičnije opcije - Partizan, Trento, Zenit i Turk Telekom na 4-6!

Zenit bi tu sigurno imao najbolji skor, Trento najslabiji, a Partizan i Turk Telekom bi u međusobnom duelu odlučivali o poziciji 4 u grupi.

Dakle, ako Partizan počne ponovo da pobeđuje, imaće čemu da se nada do kraja grupne faze Evrokupa.

--
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 22.11.2018
10:46

Stvari ne stoje dobro, ali, ima nade ove veceri mlade:-D Kakav bre Evrokup.

avatar
rivarinho
Thursday, 22.11.2018
09:44

I ovako već 20 godina :-)

avatar
Pipo Inzagi
Thursday, 22.11.2018
00:25

E u ovakvom sistemu,gde izgubiš brdo utakmica pobediš dve-tri,jedan klub je nakupio top 16 sa kojima se diči kao da je svaki put bio prvi u grupi...

avatar
Silent
Wednesday, 21.11.2018
23:29

partizan nema sanse protiv Asvela u gostima

avatar
Rajko Mitic
Wednesday, 21.11.2018
23:28

Domen naucne fantastike