Jokiću šampionska lekcija, div Vučević ne odustaje!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.03.2019.
08:09
Izvor: Sportske.net

Voriorsi prejaki za Denver, Crnogorac nosi Orlando na leđima ka plej-ofu...

AP Photo/Ben Margot
AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Voriorsi nisu dozvolili iznenađenje. U sudaru prvoplasiranih timova na Zapadu, šampion je dobio Nagetse i učvrstio prvu poziciju.

Videlo se da Denver nije u formi, uostalom izgubili su nekoliko mečeva posle Ol-Stata, nisu našli rešenje za tandem Tompson-Durant koji im je ubacio 65 poena, 18 više od Denverovih startera.

Kod Nagetsa Jokić 16 poena, ostatak petorke ništa, rezerve su postigle 58 poena, ali nije pomoglo. Jer, Voriorsi su ubacili 18 trojki, šutirali su 53% pa je jasno to što pobednik nije dolazio u pitanje nakon serije Kleja Tompsona u finišu prvog poluvremena. On je u tom delu igre ubacio 6 od ukupno 9 svojih trojki, a meč je završio sa 39 poena.

Juta je pala u Tenesiju, otpisani Memfis je predvođen novim tandemom Konli - Valančunas savladao favorizovane goste i iskomplikovao im stvari oko plej-ofa.

Donovan Miček je sa 38 poena držao svoj tim u igri, 20 je postigao u poslednjem periodu, ali "Džezeri" se nisu spustili na manje od četiri poena.

Majami nije propustio šansu protiv Klivlenda, Džastis Vinslou je ubacio 16 poena, imao po 9 skokova i asistencija tim sa Floride je zanimljivo 16. put u nizu savladao Kavse kod kuće. Rodni MekGruder se razigrao u pravom trenutki za 22 sekunde dao sedam poena, trojku pod faulom Lova, i zatim još jednu, to je prelomilo meč. Klivlend je ubacio 19 trojki i izgubio utakmicu, Majami je iznad crte, isti broj pobeda, ali dva poraza manje od komšija iz Orlanda.

Orlando je uz 20 poena, 13 skokova i 6 asistencija Nikole Vučevića ostao u trci, ispratili su Mavse u čijim redovima je Dončić brojao do 24. Ovo je 11. pobeda u 16 mečeva za Medžik koji je šutirao dobro trojke i uspeo da nekako održi u finišu prednost koja je u jednom trenutku bila +19.

Harden je sa 31 poenom vodio Hjuston do pobede nad Filadelfijom. Gosti bez Embida spušteni na 91 poen, Simons je napravio sedam grešaka, Filadelfija je šutirala trojke 3 od 26, tu se nema šta dodati, ovo je bila osveta Roketsa za ubedljiv poraz u prvom delu sezone. Bobi i dalje povređen, Siksersi su četvrti na Istoku, ali i za vrat diše Boston.

Strašno važna pobeda za Kliperse koji su dobili Oklahomu, uz 40 poena Lua Vilijamsa. "Slatki Lu" je rešetao koš rivala, doneo prednost u finišu prvog poluvremena, a onda uz pomoć Galinarija u neizvesnoj završnici priveo posao kraju. Italijan je postigao 34 poena, na drugoj strani Vestbruk 32, Pol Džordž pod problemima sa penalima, samo 15, četiri minuta pre kraja je morao van igre. Klipersi su se sada izjednačili sa Jutom na šestoj poziciji, beže pobedu San Antoniju, čak 4.5 procenta su iznad Kingsa za koje je doigravanje sve dalje.

Detroit je slavio u Čikagu, 20 poena, 24 uhvaćene lopte Dramonda, Toronto preslišao Pelikanse. Kajl Lovri je uz 13 poena, imao 12 asistencija i 11 skokova, Leonard dodao 31 poen, pa su Kanađani prekinuli mini seriju poraza. Reptorsi su u reketu dalo 66 poena, iz kontri čak 53, jasno, pobeda više nego ubedljiva.

Šarlot se ne predaje, sedam trojki Marvina Vilijamsa, 30 poena iskusnog igrača su prelomili triler sa Vizardsima, u situaciji kada Kembu Vokera nije baš išao šut. Oba tima se bore za šansu za plej of, Vizardsi su propustili nekoliko prilika za pobedu, na kraju je Nik Batum pokupio poslednju loptu ispred Portisa i sačuvao trijumf za domaćina u Severnoj Karolini.

Kako stoje stvari na tabeli?

Šarlot je izjednačen sa Orlandom na devetom mestu, oba tima imaju pobedu manje od Majamija, a Vašington je sada četiri koraka ispod crte za plej-of i čini se da njihova nada polako umire...

LA Klipers - Oklahoma 118:110
Golden Stejt - Denver 122:105
Memfis - Juta 114:104
Majami - Klivlend 126:110
Hjuston - Filadelfija 107:91
Čikago - Detroit 104:112
Nju Orleans - Toronto 104:127
Šarlot - Vašington 112:111
Orlando - Dalas 111:106

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke