Jokiću ovacije na povratku, MVP poslao nadobudnog klinca kući, u Teksasu novi šerif, nije "Bradonja"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 16.12.2017.
09:04
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić se vratio na parket, odlična partija za pobedu Nagetsa. MVP Vestbruk slavio u utakmici sezone koju su obeležile prozivke. Vodeći tim lige neprikosnoven i u svojoj državi.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić se vratio. Srbin je zaigrao noćas u Koloradu protiv Pelikansa, Meloun ga je štedeo, naš košarkaš je ušao sa klupe, odigrao 22 minuta i imao odličan učinak, 13 poena, 11 skokova, 4 asistencije. Denver je dobio Pelikanse nakon produžetka, Vil Barton je bio sjajan, ubacio je 11 od 19 poena u dodatnih pet minuta i rešio pitanje pobednika.

Nju Orleans je imao šansu u regularnom delu, ali je Tori Krejg blokirao šut Kazinsa za pobedu. Dvorana je inače ovacijama dočekala Jokićev ulazak u igru u drugoj četvrtini.

Propustio je sedam mečeva, kaže da ga članak još boli, ali da nije strašno. Bez njega tim je imao negativan skor 3-4.



Sledeći meč za Denver je u OKlahomi, Tander je odigrao pravi triler i tri produžetka u Filadelfiji, odneli su pobedu i stigli do 50%, 14-14. Rasel Vestbruk je ubacio 27 poena, imao 18 skokova i 15 asistencija u neverovatnom meču, Melo i Džordž dodali su po 24 poena. Na drugoj strani Embid je da 34, mahao je Adamsu kada je ovaj zbog šest ličnih grešaka morao na klupu.

Na kraju se Vestbruk poslednji smejao.

"Rekao sam mu da ide kući", rekao je MVP koji kaže da neće da troši energiju na Embida i njegove prozivke.

Embid nije ostao dužan.

"Lik je šutnuo 33 puta, pogodio 10, mislim da bismo pobedili", dodao je "Proces", koji je u ovom meču ponovo imao problem sa leđima.

Detroit je odneo pobedu iz Indijane, uz 23 poena i 13 skokova Dramonda, spustili su rivala ispod 100 poena, Oladipo i Majls Tarner su iskombinovali zajedno 50 koševa, ali je Detroit ipak sačuvao prednost iako se domaćin približio i u finišu imao šansu. Tarner je promašio trojku, pa je pobeda otišla na sever. Marjanović nije igrao.

Nikola Vučević nastavlja sa odličnim partijama, 26 poena i 14 skokova za Crnogorca, ali Orlando nastavlja da tone. Pobedu sa Floride odneo je Portland u ružnom meču u kome je domaćin imao očajne procente šuta, Medžik je nakon sjajnog starta izgubio 15 od 18 mečeva.

Klipersi su bez Tea izgubili od Vašingtona. Dok Rivers je poštedeo Srbina, Vizardse je predvodio Bredli Bil sa 20 poena, sjajnu rolu odigrao je Majk Skot, 22 poena sa klupe uz samo jedan promašaj iz igre. Pomenuti Skot obožava da igra protiv Klipsa, prošle nedelje je takođe bio sjajan, u dva meča ove sezone sa ekipom sa Pacifika, pogodio je 18 od 23 šuta.

Šarlot je nastavio da gubi, Kemba Voker je ubacio 25 poena, ali je pobeda otišla u Majami i pored slabe partije Dragića koji je ubacio 8 poena, imao 7 asistencija, uz loš šut. Ali, Slovenac je stavio tačku na pobedu bacanjima.

Majamiju je Šarlot stara mušterija, dobili su 24 od 30 mečeva protiv Hornetsa.

Veliko iznenađenje u Bostonu, Kajrijevih 33 poena nije bilo dovoljno, Juta je odnela pobedu sa istočne obale. Režiju je potpisao Riki Rubio, Španac je ubacio 22 poena, imao 7 asistencija i 5 skokova. "Džezeri" su nepredvidivi, na startu su ostali bez Goberta, a onda je Fejvors dobio lakat od Džajlena Brauna i zaradio šest kopči i za njega je utakmica bila završena. Ali, Rubio i Donovan Mičel su odigrali sjajan meč, gosti su pokazali karakter, a na ruku im je išao očajan šut rivala.

Toronto je rasturio Bruklin uz 31 poen De Rozana, Lovri je napravio 11. tripl dabl u karijeri, po 10 poena i skokova, uz 12 asistencija. Za Netse kojima je ovo najteži poraz u sezoni debitovali su Okafor i Stauskas. ovaj prvi je ubacio 10 poena, drugi pogodio pet trojki, ali su starteri bili očajni.

Čikago se probudio, nova pobeda, ovoga puta na strani, ponovo su učesnici tuče Portis i Mirotić odigrali odličan meč. Zajedno su ubacili 49 poena na gostovanju kod Baksa, za Portisa 27 poena su rekord karijere, dodao je 12 skokova i rekao da su on i Mirotić zaboravili bokserski meč i da je to suština profesionalizma. Crnogorac nije bio tako entuzijastičan, na kraju, izvukao je deblji kraj, kaže da su naučili kako da igraju zajedno. Adetokumbo je ubacio 29 poena i imao 16 skokova za Bakse koji su izgubili samo 3 od poslednjih 9 mečeva, pa je iznenađenje tim veće.

Pobedio je Memfis i to je sada već vest. Zaboravljeni Mario Čalmers je ubacio 16 poena, "Grizliji" su slavili protiv slabe Atlante koja je imala tri šanse u finišu, ali nije pogodila u poslednjih tri sekunde.

Hjuston je dobio derbi, vodeći tim lige je savladao San Antonio, Kris Pol je odigrao još jedan strašan meč, 28 poena, 8 asistencija, ukrao je čak 7 lopti, ovo je 12. pobeda u nizu za Roketse. Lider je i pored slabog šuta Hardena koji je ipak završio sa 28 poena, ali je davao bacanja, slavio u San Antoniju. Za Pola je ovo rekord protiv San Antonija, samo deset puta u poslednjih 11 godina desilo se da jedan igrač ima ovakve brojke, od toga šest puta je u pitanju bio Pol. Roketsi su izjednačili najbolji start u istoriji, kada su ovo napravili 1993. osvojili su svoj prvi prsten.

Indijana - Detroit 98:104
Orlando - Portland 88:95
Filadelfija - Oklahoma 117:119 pr.
Vašington - LA Klipers 100:91
Šarlot - Majami 98:104
Boston - Juta 95:107
Toronto - Bruklin 120:87
Milvoki - Čikago 109:115
Memfis - Atlanta 96:94
Denver - Nju Orleans 117:111
Hjuston - San Antonio 124:109

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Saturday, 16.12.2017
19:13

Milvoki od kad je trejdovao Monroa ne postoji visoki igrac koji ih nije izbusio,kakav kiks od poteza