Jokiću ne mogu ništa, na kraju dobio poklon iz Minesote!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 30.03.2019.
08:12
Izvor: Sportske.net

Denver slavio u Oklahomi, usluga stigla sa severa, čeka nas uzbudljive dve nedelje u borbi za vrh Zapada.

AP Photo/Sue Ogrocki
AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Denver se prenuo posle poraza, kao da je drugi tim izašao na parket posle loše večeri u Hjustonu. Odneli su pobedu iz Oklahome, Nikola Jokić je ubacio 23 poena i 16 skokova, Džamal Marej najefikasniji sa 27. Srbin je već u prvom poluvremenu napravio dabl-dabl, a odlučujuća je bila serija 14:2 na startu poslednje četvrtine. Domaćin je držao priključak, međutim Nagetsi su mirno priveli posao kraju.

Vestbruk je bio blizu novog tripl dabla, 27 poena, po 9 skokova i asistencija, ali Denver je jednostavno bio prejak, gosti su šutirali 56.5%, imali prednost u skokovima i timskim asistencijama.

Jokić je namučio Stivena Adamsa, baš se videla razlika u kvalitetu i to protiv Novozelanđanina koji važi za jednog od najboljih odbrambenih igrača lige, kada su centri u pitanju.


Potom je sjajna vest je stigla iz Minesote, domaćin je srušio šampiona, pa su Denver i Golden Stejt ponovo izjednačeni na vrhu tabele. Nagetsi su ispratili kraj meča na severu, i to na telefonu Ajseje Tomasa, sada je jasno, možda bi gostovanje u Ouklendu naredne nedelje moglo da reši pitanje prvog tima Zapada. Mada, i jedni i drugi imaju još sedam mečeva do kraja. Slede zaista uzbudljivih par nedelja do kraja regularnog dela.

Karl Entoni Tauns je bacanjem u poslednjoj sekundi doneo pobedu "Vukovima" koji su vodili devet poena u produžetku, ali je Kari ubacio tri trojke i napravio dramu. Stef je pogodio čak 11 trojki u ovom meču, ukupno 37 poena, njegov tim je stigao -14 u regularnom delu, ali teško je dva puta se vratiti iz velikog minusa. Klupa je dala malo, 25 poena, rezerve Minesote postigle su duplo više koševa.

Demijen Lilard je sa 36 poena dominirao u Atlanti, i bez Nurkića i MekKoluma Blejzersi pobeđuju, drže treću poziciju na Zapadu. Ovo je šesta pobeda u nizu za tim iz Oregona, odlično igra Al-Faruk Aminu, 17 poena i 11 skokova. Serija 16:0 Portlanda je prelomila meč, mada je domaćin pretio na kraju. Jang je dao 26 poena za Houkse, ali od toga 18 u prvoj četvrtini, posle je odbrana Portlanda našla rešenje.

Juta je peta, pobegla je rivalima, San Antoniju i Klipersima na dve pobede. Svi ovi timovi će u plej of, ali lakše je igrati protiv Portlanda, možda i Hjustona, nego Denvera ili Voriorsa. Gobert je ubacio 13 poena, imao 17 skokova u pobedi nad Vizardsima, Mičel je ubacio 35 poena, Bredli Bil na drugoj strani 34.

Lejkersi su dobili Šarlot, Lebron je brojao do 27, Rondo imao čak 17 asistencija, Koldvel-Poup ubacio šest trojki. Pirova pobeda za domaće, ali težak udarac za Šarlot. Oni i dalje imaju neku šansu za doigravanje, ali Majmi im beži dva koraka, Orlando 1.5, teško je verovati da će u finišu preskočiti oba tima sa Floride i dokopati se poslednje karte za plej-of.

Na Istoku, pobeda Bostona nad Pejsersima uz 30 poena Kajrija Irvinga. Seltiksi su slavili u veoma važnom meču, Irving je presudio Indijani polaganjem u poslednjoj sekundi. Sada su "Kelti" ispred Indijane, četvrti, imaju isti skor 45-31, ali su dobili seriju sa 2:1, pa ako ovako ostane u prvom kolu protiv Pejsersa bi imali prednost domaćeg terena.

Bojan Bogdanović je ubacio 27 poena za goste, Pejsersi su dali 12 trojki, ali na kraju i propustili šansu, Kolison je promašio, dao Seltiksima poslednjih 10 sekundi, koji su bili dovoljno da Kajri zapečati sudbinu rivala.

Rezultati:

LA Lejkersi - Šarlot 129:115
Juta - Vašington 128:124
Oklahoma - Denver 105:115
Minesota - Golden Stejt 131:130 pr.
Atlanta - Portland 98:118
Boston - Indijana 114:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke