Jokiću nagrada, pa lek u vidu "Drea"! Divac napravio Kingse po svom igračkom kalupu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 05.02.2019.
08:41
Izvor: Sportske.net

Denver pao u Detroitu, Nikola Jokić igrač nedelje na Zapadu. Sakramento od vremena kada je harao njihov današnji prvi operativac nije učinio protiv Sparsa ništa, do ove sezone. Harden, po običaju, nezaustavljiv.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Za razliku od prethodnog meča kada su prokockali +25 protiv Klipersa, Postonsi ovoga puta nisu dozvolili da se rival vrati u meč.

Iako se očekivalo da Nagetsi koji su odmarali u nedelju budu svežiji, na terenu se to nije promećivalo. Istina, igrali su dobro u prvoj četvrtini, ali su u drugoj spušteni na samo 18 poena.

Nedostajali su Garis, Marej i Milsap, Jokić je ubacio 16 poena, imao 4 asistencije, po 3 skoka i ukradene lopte, ali je u reketu dominirao Dramond.

On je bio ključ, 27 poena, 12 skokova, po 3 asistencije i blokade, nije greška, realizovao je sva tri slobodna bacanja. Jokić i Plamli nemoćni u odbrani protiv "Drea" koji je odigrao verovatno najbolju partiju sezone. Pistonsi su šutirali oko 55% i na kraju mirno priveli meč kraju.

Jokić je inače ponovo proglašen za igrača nedelje na Zapadu, na Istoku je to Adetokumbo, ali ova nedelja nije dobro počela za Nagetse.




Sjajna partija Sakramenta, kosti u Kaliforniji ostavio je San Antonio, Kingsi su tri meča preko 50%. Marvin Begli, osporavani ruki igra sve bolje, ubacio je 24 poena, imao 12 skokova i 4 asistencije. Bjelica je bio starter, 7 poena, Bogdanović 6, loš šut za Bogija u par mečeva u nizu, promašio je sve četiri trojke. Publika je bila na nogama, kada je drugi pik Begli zakucao posle alej-upa, momak sa Djuka je inače postavio rekord karijere u sinoćnjem meču. Izgleda da Kingsi nalaze recept za Sparse, izgubili su 14 puta u nizu, ali su ove godine dobili dva meča, timovi će igrati još jednom, ali su Kingsi prvi put od početka veka i vremena Vlade Divca dobili seriju sa Sparsima.

Džejms Harden je ubacio 44 poena Sansima, imao je 8 skokova i 6 asistencija, nije ni potrošio mnogo lopti, 26, imao je procenat šuta preko 50%. Nemoguće ga je zaustaviti u ovakvoj formi, pridružio se Čembrlenu, Džordanu, Riku Beriju kao jedini čovek u istoriji koji je u prvoh 50 mečeva sezone, 20 puta dao 40 i više poena.

Kris Pol je dodao 18, Farid 17 i 14 skokova, Sansi nisu vodili nijednom, ostali su blizu do treće četvrtine kada je prednost gostiju bila +20, tada je sve bilo rešeno.

Indijana je izgleda prevazišla šok nakon povrede Oladipa. Podsetimo, izgubili su četiri u nizu nakon što su saznali da je najbolji igrač završio sezonu. Noćas su stigli do druge pobede zaredom, slavili su u Nju Orleansu gde više razmišljaju o Dejvisovom trejdu nego o tekućoj sezoni koja je izgubljena.

Pelikansi osim "Obrve" nisu mogli da računaju na Rendla, Pejtona, Mirotića, Mura, presudio im je Daren Kolison bivši pik drafta koji nije ispunio očekivanja u Lujzijani. Ali, noćas je pogodio trojku preko Okafora, ubacio je 22 poena, Sabonis je dodao 16, uz 13 skokova, pa su u finišu gosti okrenuli i odneli pobedu.

Baksi ne staju, lider lige je uz 30 poena, 15 skokova i 9 asistencija Adetokumba razbio Netse. Igrali su sjajnu odbranu u prvom poluvremenu, Bruklin je promašivao, imali su oko 10% šuta za tri poena, jasno, nikakvu šansu protiv vodećeg tima lige.

Atlanta je slavila u Vašingtonu, igraju odlično u poslednje vreme iako je ovo tranziciona sezona. Tajron Prins i Kevin Uerte su predvodili Houkse, za Vašington su stvari loše, Vol je završio sezonu, čini se da su sve dalje od plej ofa, iako im osmoplasirani majami beži tri pobede. Ovacije domaće publike za legendu, iako im je Vins Karter zapržio čorbu, 16 poena za 16 minuta, 42-godišnji košarkaš Atlante itekako je upotrebljiv.

Sakramento - San Antonio 127:112
Feniks - Hjuston 110:118
Nju Orleans - Indijana 107:109
Bruklin - Milvoki 94:113
Vašington - Atlanta 129:137
Detroit - Denver 129:103

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke