Jokiću kritike uprkos fantastičnoj statistici!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 20.03.2018.
14:20
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić je noćas odigrao još jednu sjajnu partiju, ali je Denver ponovo izgubio.

Beta/AP Photo/Jeff Chiu
Beta/AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Nije Denver u jednom trenutku bio daleko ni od 4. pozicije, ali je sada daleko i od osmog mesta koje vodi u plej-of.

Denver je ušao u krizu, noćas su poraženi od Majamija sa 149:141, Jokić je ubacio 34 poena i imao je 14 skokova, ali to nije bilo dovoljno.

Inače, srpski centar je primio dosta kritika nakon meča, uprkos sjajnoj napadačkoj partiji. Naravno, u pitanju je njegova igra u odbrani koja ponovo nije bila na visokom nivou.

"Stavite Nikolu da čuva Olinika, Majami ide preko njega. Stavite Nikolu na Džejmsa Džonsona, onda idu preko njega. Ova dva momka su nam napravila velike probleme", rekao je nakon meča Majk Meloun, trener Denvera.

Džejms Džonson je uspeo da stigne do 31 poena što je njegov rekord karijere, a uglavnom ga je čuvao srpski centar. Takođe, i Olinik je postigao 30 poena.

"To je bio mismeč. Hranili smo Džonsona loptama, znali smo da je Jokić sporiji od njega, Džonson je to iskoristio", rekao je Goran Dragić, uzdanica Majamija nakon utakmice.

"To je način na koji funkcioniše njihov tim. Mi smo pokušali da igramo mismeč na drugoj strani, išli smo preko mene, a ja nisam pogodio nekoliko puta", rekao je Jokić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MultiMagic
Tuesday, 20.03.2018
18:17

Kritike su potpuno na mestu, lepo on igra u napadu ali odbrana ne postoji u njegovom recniku. Direktno je odgovoran za poraz posto je gotovo svaki poen u produzetku isao njemu na dusu. Ali i trener mu nije bas fantastican, ako vec zna kakav je Jokic u odbrani neka ga u fazi odbrane vadi iz igre, video sam pre neki mesec Klivlend koji je drzao Osmana u odbrani a kad imaju napad ulazio je neko drugi umesto njega, pa su i ovi mogli tako nesto da probaju, sigurno bi vise dobili no sto bi izgubili.

avatar
Roj Kin 16
Tuesday, 20.03.2018
15:38

Izgleda da rad preko ljeta, a na štetu reprezentacije, nije donio neki napredak u njegovoj igri. Igra on bolju sezonu, ali to je i očekivano s obzirom na veću minutažu, iskustvo, pa i iskusnije i bolje saigrače. On je radio na fizikalijama, ali je i dalje miljama daleko od najboljih visokih igrača u tom segmentu. Naravno nikad neće biti skočan kao Deandre Džordan ili imati brze noge kao Entoni Dejvis, ali mora da radi na tome. Pogledajte mu ruke, kao srednjovječnoj ženi mu visi salo, može on da se gura, ali to je zbog mase, nema neku snagu i eksplozivnost. Ako u tome napreduje biće u top 5 visokih igrača i moći će da bude pravi lider ekipe.