Jokićeve MVP čarolije, potez koji je zaludeo Ameriku! Nurkić ušao u istoriju košarke!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 02.01.2019.
09:23
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić ispraćen ovacijama, neverovatna partija Srbina još jednom istakla kandidaturu i za Ol-Star, ali i igrača godine. Jusuf Nurkić će pamtiti noć protiv Bjelice i Bogdanovića.

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Za Nikolu Jokića je najteže da impresionira saigrače. Navikao ih je na velike stvari.

"Još jedan normalan dan, pa to je ono što on radi"
, kaže Geri Heris.

Uz jednu od asistencija sezone, Nikola Jokić ne napravio tripl-dabl za pamćenje, 19 poena, 14 skokova i 14 asistencija.

Ono što je napravio u finišu Timu Hardeveju Džunioru će se prepričavati, gotovo mu je iskrivio vrat fintom kod pasa, a na kraju je bez gledanja Maliku Bisliju omogućio da dokrajči Nikse.

Sa tribina se čulo "MVP", Jokić je zahvalio navijačima, ali rekao je da ide korak po korak.

Kingsi su poraženi od Portlanda, Jusuf Nurkić ih je rasturio sa 24 poena, 23 skoka, 7 asistencija, po 5 blokada i ukradenih lopti. Neverovatan učinak Bosanca, Lilard je dodao 25 poena, naši odlični, ali u porazu to nije bitno. Bjelica je ubacio 14 poena, imao čak 16 skokova, Bogdanović dodao 19 poena, po 5 skokova i asistencija, doduše, ispromašivao se kad su trojke u pitanju.

Vratimo se opet Nurkiću, on je postao prvi čovek u istoriji koji je imao po 20 poena i skokova, i po 5 i više ukradenih lopti i blokada.



Ovo je četvrta pobeda za Portland u nizu protiv Sakramento, činilo se da će serija biti prekinuta ali je Lilard u finišu odigrao odlično, izborio produžetak, a onda je i dotukao rivala. D'Aron Foks je promašio šut za pobedu na kraju regularnog dela.

I Klipersi su poraženi kod kuće, Embid se uželeo košarke nakon pauze od nekoliko dana, bio je enigma za domaćina, 28 poena, 19 skokova. Siksersi su stvorili dvadesetak razlike u prvom delu, domaćin se u finišu spustio na -4, Bobi i Gortat su se menjali na Embidu, faulirali ga, ali je Kamerunac pogađao bacanja. Marjanović je završio bez poena, sa skokom, Teo nije igrao.

Milvoki je savladao Detroit, Bruk Lopez je bio tajno oružje, trojkama je razbio Pistonse, Baksi su dominirali, videli smo spektakularno zakucavanje Adetokumba, ali i sedam trojki centra Milvokija, Lopez je završio sa 25 poena. Na drugoj strani, 29 poena Grifina, nije pomoglo, Pistonsi su na 16-19.

Derbi večeri odigran je u Kanadi, obeležio ga je Kavi Leonard sa 45 poena, Toronto je posle velike borbe i sjajne treće četvrtine dobio Jutu. Bez Lovrija i Valančijunasa, "Kandža" je nosio tim na leđima, 19 poena je dao u trećoj četvrtini, kada je bio zaista rebus za jednu od najboljih odbrana lige. Tih 44 poena u trećoj četvrtini su i rekord za kanadsku franšizu.

Rezultati:

LA Klipers - Filadelfija 113:119
Sakramento - Portland 108:113
Denver - Njujork 115:108
Milvoki - Detroit 121:98
Toronto - Juta 122:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorila u magli! LFC
Thursday, 03.01.2019
16:14
avatar
Znajsha
Wednesday, 02.01.2019
14:14

Voleo bih videti, da je naravno moguce Dragic,Teodosic,Bogdanovic x2,Doncic,Bjelica,Saric,Kalinic,Jokic,Nurkic,Marjanovic protiv Lebrona, Stefena, A.Davisa, KAT, Irwinga… Protiv Dzordanove generacije smo skupa takodje imali dobru ekipu, protiv Sekila i Kobe generacije je bio prazan period.

avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 02.01.2019
15:20

Nema sumnje da je ova generacija ExYu NBA kosarkasa fantasticna a ima i dosta igraca po evropi koji bi mogli u taj tim za neku olimpijadu recimo. Zaboravio si Vucevica koji rastura a verovatno bi i Mirotic igrao za ExYu u tom slucaju. Musa i Hezonja stagniraju ali su talenti, Ante Tomic ili Mirza Teletovic bi mogli igrati rolu u rotaciji, Bender je mlad a ima 216cm i moze napredovati. I dalje ne verujem da je to dovoljno za tim koji bi cinili Kari, Harden, Pol, Vestbruk, Klej Tompson na bekovskim pozicijama ( da ne pominjemo nadolazece ili ne toliko velike zvezde ), Drejmonda Grin, Lenard, Durent i LeBron kao univerzalci ( Durent moze da pokriva bar 4 a LeBron svih 5 pozicija u timu ) i na to dodaj Bugi Kazinsa, Obrvu Dejvisa, Embida - ipak je to sila. No bilo bi ekstra zanimljivo. Meni je to sada malo bzv jer sada mi igramo njihov basket a nekada smo mi igrali nas a oni svoj i to bi bio clash dve skole kosarke. Divac, Radja, Paspalj kao kreativne dugajlije, Kukoc kao krilna opcija, Drazen, Sale i Danilovic na bekovskim pozicijama a imali smo za svaku jos po tri igraca u rezervi no ovi bi nosili igru. To je bila prava nasa skola, ex yu skola kosarke.

avatar
Znajsha
Wednesday, 02.01.2019
19:05

Da zaboravio sam Vucevica i Mirotica. tu fali i igraca koji zavrsavaju posao u odbrani ali za i ovu generaciju amera nema tu neke odbrane