Jokiceve brojke u prva tri meča

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 22.10.2018.
20:20
Izvor: Sportske.net

MVP, MIP, prva petorka lige?

EPA-EFE/MIKE NELSON
EPA-EFE/MIKE NELSON

Povezane vesti

Denver Nagetsi su sjajno počeli sezonu, nakon tri odigrana susreta imaju maksimalan učinak, poslednji su oružje pred pulenima Majka Melouna položili aktuelni šampiona Golden Stejt Voriorsi.

Ekipa iz Kolorada igra jako dobro, a ključ uspeha na startu je svakako srpski centar Nikola Jokić.

Somborac je ovog leta dobio maksimalan ugovor od Nagetsa, izrastao je u ključnog igrača ekipe i jednog od najboljih u čitavoj ligi, samim tim i na svetu.

Da je zaslužio bogat ugovor, pokazuje već na startu ove sezone, setimo se samo da je protiv Finiksa ubacio 35 poena, zajedno sa 12 skokova i 11 asistencija, bez promašaja iz igre. Takav učinak u najjačoj ligi sveta uspeo je svojevremeno da ostvari samo legendarni Vilt Čemberlejn.

Kada pogledamo brojke iz prva tri susreta, dolazimo do jednog zaključka, ako nastavi u ovom ritmu, Nikola Jokić bi mogao da uđe u izbor za neku od individualnih nagrada na kraju sezone, pa zašto ne i za onu najvredniju, titulu najkorisnijeg igrača lige.

MVP nagrada bi ipak dosta zavisila i od rezultata ekipe, ali zato realije deluje da bi Jokić mogao da uđe u konkurenciju za igrača koji je najviše napredovao, kao i za prvu petorku lige.

Jokićeva statistika u prva tri meča u okviru nove sezone u NBA ligi:

26,3 poena po utakmici
63,2% šut iz igre (50% za tri poena)
81,8% slobodna bacanja
10,3 skokova po utakmici
7,3 asistenciaj po utakmici
1,7 ukradenih lopti po utakmici
1 blokada po utakmici
1,3 izgubljene lopte po utakmici

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke