Jokićeva ružna pobeda, Luki tripl-dabl, solidni Bobi, uvrede za Letonca! Čikagov klinac ušao u istoriju!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 15.11.2019.
08:29
Izvor: Sportske.net

Denver i dalje loš, ali uspeli nekako da pobede. Razočaranje za Mavse u Njujorku, Kobi Vajt piše istoriju!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denver je slavio protiv Netsa, preko potrebna pobeda nakon šoka u duelu sa Atlantom. Nije bilo lako, ali Bruklin lagano stiže umor, njihov četvrti meč na turneji za sedam dana. Šutirali su samo 23% u nastavku, Jokić je završio sa 18 poena i 10 skokova, Majson Plamli je dao doprinos sa klupe 10 poena u nastavku, domaćin se vratio sa -16 i dobio utakmicu. Nagetsi ne blistaju, ali su tim sa karakterom, i protiv Filadelfije su okrenuli rezultat. Kod Bruklina, Kajri, Dinvidi i Džeret Alen po 17 poena. Jasno, Denver može i mora mnogo bolje, ali imaju skor 8-3, iako su daleko od forme.
Feniks je savladao Atlantu koja je verovatno bila isceđena posle meča u Koloradu. Jang je ubacio 21 poen, imao 13 asistencija, ni blizu partije iz "Pepsi Centra", pogotovo u šutu za tri poena. Houksi su napravili previše grešaka, čak 22. Kod Sansa Obre Džunior 30 poena, Buker 27, odlična partija Darija Šarića, 23 poena, 6 skokova. Feniks je na 7-4, odličan start, u stvari najbolji u poslednjih 10 godina.

Klipersi su se bez "Kandže" Leonarda loše proveli na jugu, u Nju Orleansu. Pelikansi su im ubacio čak 132 poena, od toga 18 trojki. DžejRu Holidej je brojao do 36, u timu Klipersa debitovao je Pol Džordž sa 33 poena, imao je problem sa penalima, odbranom, izgubio pet lopti, ali je u napadu onaj stari. Kaže da sve što mu je potrebno je da igra košarku, forma će stići kroz mečeve. Janis Adetokumbo je sa 38 poena i 16 skokova bio previše za Čikago, Bledso je brojao do 31. Čikago je skupo prodao kožu, ruki Kobi Vajt je ubacio pet trojki u prvom poluvremenu, momak igra sjajno, sedmi pik drafta je postao najmlađi igrač u istoriji koji je dao u dva uzastopna meča, pet i više trojki. Vajt je završio sa 26 poena, Lavin je dao koš manje kod Bulsa. Luka Dončić je napravio novi tripl dabl, 33 poena, 11 asistencija, 10 skokova, ali je Dalas izgubio u Njujorku nakon povratka Porzingisa u grad. Letonac je dao 20 poena, imao 11 skokova, nije pomoglo, ovo je tek treća pobeda Niksa. Bobi Marjanović je igrao nešto manje od 15 minuta, 10 poena, 5 skokova. Porzingis je izviždan, na kraju ovacije za Markusa Morisa koji je pogodio trojku za pobedu Njujorka.Kendrik Nan je bio odličan sa 23 poena u pobedi Majamija u Ohaju, Dragić je dao 9, uz 7 asistencija. Batler je završio sa 14 poena, gosti su vodili od početka do kraja, sa 8-3 su drugi tim Istoka, iza Bostona.

Denver - Bruklin 101:93
Feniks - Atlanta 128:112
Nju Orleans - LA Klipers 132:127
Milvoki - Čikago 124:115
Njujork - Dalas 106:103
Klivlend - Majami 97:108

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke