Jokićeva lekcija za poluvreme, Luka Dončić nestvaran, solidan i "Gudura"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 24.10.2019.
08:53
Izvor: Sportske.net

Jokić u drugom poluvremenu rasturio Portland, Dončiću se treba nakloniti, Marko Gudurić će morati da se navikne na poraze, ali nije loše za start.

AP Photo/Craig Mitchelldyer
AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

U "Rouz Gardenu" se teško stiže do pobeda, ali je Denver odmah na startu sezone pokazao snagu, slavili su protiv neugodnog domaćina Portlanda i na trijumfalan način započeli godinu u kojoj imaju velike ambicije.

Nikla Jokić je odigrao nešto manje od 24 minuta, 20 poena, uz odličan šut, imao je 9 skokova i 2 asistencije. On je presedeo veći deo prvog poluvremena na klupi, zbog ranih penala, ali u nastavku je razoružao rivala, trojkama koje su donele prednost Nagetsima. Vil Barton je dodao 19 poena, Portland je tim koji je 18 puta u nizu počeo sezonu pobedom kod kuće, to je bila najduža serija u NBA sada je prekinuta. Lilard je ubacio 32 poena za Blejzerse koji su slavili pola veka franšize, Vajtsajd dodao 16, uz 19 skokova, nije bilo dovoljno.

Sakramento je popio gorku pilulu na startu, razbijeni su od Sansa koji su po procenama najgori tim na Pacifiku. Bogdanović se baš ispromašivao jedan od deset šuteva, završio je sa par poena. Bjelica nešto bolji pet poena, četiri skoka, po dve ukradene lopte i asistencije. Ali, Kingsi su u drugom poluvremenu potpuno stali, dali samo 36 poena, primili čak 70. Kod Sansa Buker 22, Keli Obre Džunior 21, Dario Šarić je postigao 7 poena, Rubio je debitovao sa po 11 poena i asistencija, 6 skokova, 4 ukradene lopte. Dok je Badi Hild pogađao gosti su se držali, posle toga bolje je da zaborave ovaj meč.

Donovan Mičel je vodio Jutu protiv Oklahome, ubacio je 32 poena, Bojan Bogdanović dodao 16, Mudijaj 12 sa klupe, izuzev bledog Konlija, ostatak novajlija je bio odličan. Kris Pol je debitovao za Tander 22 poena, 8 asistencija.

Luka Dončić je nezaustavljiv, Slovenac je sezonu počeo a 34 poena i 9 skokova, Dalas je savladao Vizardse. Marjanović nije igrao, Dončić je dobio duel sa Bredlijem Bilom, bilo je dosta prepirki, na kraju je prva zvezda gostiju morala u svlačionicu. Vašington se sa -23 spustio na -7, nije vredelo, na kraju dve brze tehničke i isključenje za bila. Za Mavse je debitovao Letonac Porzingis, 23 poena, 4 skoka.

LaMarkus Oldridž je sa 22 poena vodio Sparse do pobede protiv Niksa, novajlije Moris i Randl su u redovima gostiju iskombinovale 51 poen, ali bez efekta, mada su se Niksi dobro držali.

Marko Gudurić solidan sa 9 poena na debiju, polovičan šut, moraće da se navikne na poraze, Majami je bio prejak za "Grizlije" na premijeri.

Iznenađenje ili ne, tek novi Netsi su odmah spušteni na zemlju, Karl Entoni Tauns je bio po običaju fantastičan, 36 poena, 14 skokova, po 3 blokade, asistencije i ukradene lopte, Kajri je brojao do 50 i promašio poslednji šut za pobedu. Posle se u produžetku razigrao Vigins pa je Minesota ipak neočekivano slavila.

Derbi večeri je pripao Filadelfiji. Spustili su Boston na 93 poena i dalje imaju problem sa šutom, ali kada igraju ovakvu odbranu to nije važno. Embid je ubacio 15 poena, imao 13 skokova, Simons blizu tripl-dabla, 24 poena, 8 skokova, 9 asistencija, Australijanac je rasturio debitanta za Kelte, Kembu Vokera, najbolji u redovima gostiju Hejvard sa 25 poena.

Neverovatna partija Andre Dramonda presudila je Indijani. Dre je ubacio 32 poena, imao 23 skoka i 4 blokade, Luke Kenard je u drugom poluvremenu ubacio šest trojki i prelomio utakmicu, sjajna noć za Pistonse, inače Kenardu su 30 poena rekord karijere. Sabonis sa 27 i Tarner sa 25 su bili nemoćni protiv Dramonda, iako su odigrali dobre partije.

Nikola Vučević je ubacio 21 poen, imao 9 skokova u trijumfu Orlanda nad Klivlendom, Kavsi su postigli samo 85 poena, oči navijača Medžika su bile uprte u Markela Fulca. Veliki talenat koga su omele povrede je bio solidan, 12 poena, 6 asistencija. Bivši prvi pik je igrao dobro u drugom poluvremenu, kouč Kliford kaže da je prelomio utakmicu.

Šarlot je dobio u napetom meču Bulse za koje je Markanen ubacio 35 poena, ali Hornetsi su na debiju dobili sjajnog igrača u liku 12. pika na draftu, Pi Džej Vošingtona. Momak sa Kentakija je ubacio 27 poena, sedam trojki na debiju, inače za tri poena su Hornetsi šutirali 52% to je presudilo u meču dva prosečna tima.

Rezultati:

Šarlot - Čikago 126:125
Indijana - Detroit 110:119
Orlando - Klivlend 94:85
Bruklin - Minesota 126:127 pr.
Majami - Memfis 120:101
Filadelfija - Boston 107:93
Dalas - Vašington 108:100
San Antonio - Njujork 120:111
Juta - Oklahoma 100:95
Feniks - Sakramento 124:95
Portland - Denver 100:108

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ribar sa Save
Thursday, 24.10.2019
10:53

To je ono što sam pisao, ne možemo znati kako će kome leći i ekipa i protivnik. Pljuvali po malom Guduriću kao nema šta tražiti a prva utakmica i više poena od Bogdana, Bjelice i Bobija zajedno. Svim našim momcima želim dobro zdravlje i uspešnu sezonu