Jokićeva dominacija u plej-ofu!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 08.05.2019.
19:28
Izvor: Sportske.net

Srpski centar dominira u najvažnijem delu sezonu u najjačoj ligi na svetu.

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Denver Nagetsi imaju meč loptu za plasman u finale zapadne konferencije NBA lige.

Bio bi to učinak za pamćenje, posebno jer se prethodnih godina nisu ni plasirali u doigravanje, ove sezone su napravili veliki iskorak, regularni deo su završili kao drugi na Zapadu iza Voriorsa i sada su blizu toga da stigno do finala i borbe za veliko finale NBA lige.

Najveće zasluge za ovaj uspeh idu na račun srpskog centra Nikole Jokića, koji pruža istorijske partije u dosadašnjem toku doigravanja.

Da je jedan od najboljih košarkaša na svetu, Nikola pokazuje iz dana u dan, sinoć je ponovo oduševio i upisao istorijske brojke, kakve su imali samo LeBron Džejms i Hakim Oladžuvon.

Sećamo se i čuvene utakmice broj tri u kojoj je proveo više od sat vremena na parketu (64 minuta i 58 sekundi), ali je uspeo da u istom ritmu nastavi i u naredna dva susreta.

Kada se pogleda statistika svih igrača u ovogodišnjem doigravanju, upravo ime Nikole Jokića iskače u prvi plan.

Srbin je sedmi strelac u plej-ofu, prosečno postiže 24,5 poena po utakmici, ali to nije ono po čemu se Jokić izdvaja.

Pored toga što je sedmi strelac u doigravanju, ispred su Durent, Harden, Lenard, Lilard, Džordž (koji je ispao posle pet utakmica) i Adetokumbo, Nikola Jokić je najbolji skakač plej-ofa i drugi najbolji asistent!

Prosečno hvata 13,1 loptu po utakmici i beleži čak devet asistencija, a ispred njega je samo Rasel Vestbruk, koji je na uzorku od svega pet utakmica u proseku beležio 10,6 asistencija.

Dakle, Jokić apsolutno dominira, pa i ne čudi zašto mu ceo "Pepsi centar" kliče "MVP, MVP!".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke