Jokićev veliki povratak, Bjelica i "Vukovi" dobili Voriorse!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 11.03.2017.
09:01
Izvor: Sportske.net

Sjajno veče za naše igrače, Jokić opet na parketu, ceh platio Boston. Bjelici dabl-dabl protiv Golden Stejta!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Sa Nikolom Jokićem sve je lakše. Posle dve utakmice pauze, sjajni Srbin vratio se u postavu Denvera i rasturio lidera Atlantika.

Boston nemoćan pred Jokićem koji je ubacio 21 poen, imao 10 skokova, 7 asistencija i 4 ukradene lopte. Tako su Nagetsi počistili Boston ove sezone, a naš košarkaš je izjavio da je već u četvrtak bio spreman i da se osećao mnogo bolje nakog bolesti.

Koliko znači timu videlo se sinoć, a pobeda je izuzetno važna, Nagetsi imaju trijumf više u borbi za osmo mesto u odnosu na Portland.

Naredna stanica je Sakramento večeras.

Radovao se i Bjelica."Profesor" je dabl-dablom dao pun doprinos trijumfu Minesote nad Voriorsima. Naš igrač je ubacio 10 poena i imao 12 skokova, uz 3 asistencije. Minesota ne odustaje od plej ofa, bilo je tesno, Kari je imao šut za pobedu, čini se da "Tardžet Centar" nikada nije bio tiši, ali je Stef promašio, ovo je drugi poraz u nizu za Voriorse koji imaju dosta problema nakon povrede Duranta. Kari je ubacio 27 poena, ali ponovo uz loš šut. Kod "Vukova" Rubio odličan sa 17 poena i 13 asistencija, za njega je pobeda dokaz sazrevanja tima. Minesota je ostana na dve i po pobede zaostatka u odnosu na Jokićeve Nagetse, ali i dalje imaju šansu.

Vratimo se Rubiju, ove nedelje je nadigrao i Krisa Pola i Stefa Karija, igra najbolju košarku u karijeri, a sve to pošto je propao trejd u Nikse, kao da mu je to skinulo pritisak.

Vašington je savladao Sakramento, njihov 40.trijumf u sezoni, Bredli Bil je sa 38 poena izrešetao Kingse, a meč je rešen u produžetku.

Dalas nije propustio priliku da savlada slabe Netse, mada si Mavsi odigrali loš meč. Set Kari je ubacio 18 poena, Dalas je jurio rezultat iako je gost, najgori tim lige bio bez svog najboljeg igrača povređenog Bruka Lopeza.

Na kraju ipak pobeda, šesta u nizu, deseto mesto, i pobeda i po zaostatka za osmoplasiranim Denverom. Kao i Portland i Minesota, i Dalas ima čemu da se nada.

Šarlot je izblamirao Orlando, zadržali su ih na 81 poenu, dobili sa 40 razlike. Hornetsi su odigrali odličan meč u situaciji kada moraju da pobeđuju, Čikago im na osmom mestu beži tri pobede. Kemba Voker je ubacio 23 poena, nastavio sa odličnim partijama, od početka do kraja domaćin je dominirao. Vučević je propustio meč, Hezonja ubacio 11 poena, upisao se i Damjan Rudež.

Nepredvidiva Atlanta je slavila u direktnom okršaju sa Torontom. Denis Šreder je odigrao još jednu odličnu partiju, ubacio 26 poena, Toronto ostaje četvrti sa dve pobede više od Houksa, ali je seriju ove sezone dobila Atlanta, ima bolji međusobni skor. Pol Milsap je ubacio 21 poen, na drugoj strani DeRozan 28, Kanađani su vodili na kraju treće četvrtine, ali nisu izdržali. Loše su šutirali trojke, samo 4 iz 25 pokušaja.

Hjuston je protutnjao kroz Čikago, 19 poena i 13 asistencija Hardena pokazatelj su da to nije šou jednog čoveka. Roketsi su ubacili 115 poena, pogodili 15 trojki, Rajan Anderson je dao šest za 21 poen, još jedna odlična partija centra Klinta Kapele, 17 poena, 7 skokova. Bulsi nedorasli u ovom meču, drugu i treću četvrtinu su izgubili sa 69:30, to je prelomilo meč. Vejd se vratio u tim, dobro počeo, njegov tim se držao do finiša prvog poluvremena, a onda su se stvari raspale. U finišu treće četvrtine bili su na -29, a navijači su iz zasuli zvižducima...

Milvoki je nastavio sa dobrim partijama, peta pobeda u nizu, uz 21 poen Antetokumpoa, savladali su Indijanu, odigrali odličnu odbranu i dobili seriju protiv Indijane. Ovo je veoma bitno, pet timova se bori za poslednja tri mesta na Istoku pa je međusobni skor itekako bitan.

Vašington - Sakramento 130:122 pr.
Denver - Boston 119:99
Dalas - Bruklin 105:96
Minesota - Golden Stejt 103:102
Milvoki - Indijana 99:85
Čikago - Hjuston 94:115
Atlanta - Toronto 105:99
Šarlot - Orlando 121:81

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Saturday, 11.03.2017
13:17

Bjelica sve bolji , najbitnije je sto trener veruje u njega . Jokic standardno dobar

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 11.03.2017
12:32

Hjuston će svoje pravo lice tek da pokaže u PO, ovo se sve igra ležerno.. Bravo Joki i beli..

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 11.03.2017
12:09

Jokic nije igrao puno ali je bio jako dobar. Opet je imao par odlicnih asistencija a neka dobra dodavanja saigraci nisu iskoristili. Lopta se mnogo brze i bolje krece kad on igra,kad nije na parketu,uglavnom Galinari i Cendler sutiraju trojke.

avatar
ugaseni zivoti
Saturday, 11.03.2017
10:20

Pa dobro nista specijalno za Jokica on redovno daje ovoliko poena I ponekad nekome nabije 30+ ili neki tripl dabl ovo je normalno za jednog od najboljih centara u ligi.