Jokićev ulazak među legende, priključio se Medžiku i Lebronu, nije bilo dovoljno! Kari kao mašina, čuvaj se Orlanda van Amerike!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 14.04.2019.
08:28
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić debitovao u doigravanju tripl-dablom, ali nema čemu da se raduje. Kari preskočio Alena, sada je najbolji trojkaš u istoriji. Iznenađenje u Kanadi!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Razočaranje u Koloradu, utihnuo je "Pepsi Centar", ovo je bila dobra lekcija, San Antonio je napravio brejk i poveo na startu plej-of serije.

Nikola Jokić je napravio tripl-dabl. 10 poena, po 14 skokova i asistencija.

Denver je imao dosta problema na početku meča, i jedan i drugi tim su loše šutirali, ali su 29% Nagetsa u prvoj četvrtini bili najava teške večeri. Teksašani su imali prednost, Denver jurio protivnika, dvorana je eksplodirala u poslednjoj četvrtini kada je domaćin konačno nešto počeo da pogađa, prišao na poen, ali u završnici su iskusniji gosti uspeli da dođu do pobede.

Nikola Jokić je inače tripl-dablom postao četvrti igrač u istoriji koji je na debiju u plej-ofu napravio ovaj podvig, u sjajnom je društvu, Medžik Džonson, Lebron i Džoni MekKarti (ovaj treći je to uradio pre gotovo 60 godina).

Denveru će u narednom meču biti potrebna bolja realizacija, trojke su na kraju šutirali 6 od 28, promašili osam bacanja, pa iako se ni Sparsi nisu proslavili šutem, uz 18 poena DeRozana, 15 Oldridža na kraju su stigli do pobede.

Golden Stejt je na startu bio siguran protiv Klipersa, 38 poena, 15 skokova, 7 asistencija Stefa Karija, bukvalno je rasturio goste iz El-Eja, pogodio je osam trojki, prešao Reja Alena na večnoj listi najboljih trojkaša u plej-of istoriji.  U prvom poluvremenu Klipersi su se držali Harel sa 26 i Lu Vilijams sa 25 poena su odigrali dobro i držali goste u igri, ali se prvo poluvreme završilo serijom 18:5 domaćih, koji su ipak otišli sa +11 na odmor.

To je bio i ključ, u nastavku Klipersi su hvatali priključak, ali se videla razlika u kvalitetu. Durant je dodao 23 poena,  Grin uz 17, imao po 7 skokova i asistencija, on i Kazins su napravili po šest grešaka, ali na kraju, čak ni 21 izgubljena lopta nije uticala na šampiona.

Brejk smo videli u Kanadi, Orlando je na sjajan način otpočeo sezonu. Medžik je sada, računajući mečeve van Amerike, na 4:1, očigledno im prija kada pređu granicu. Di-Džej Ogastin je pogodio ključnu trojku u finišu i srušio favorizovane Reptorse.

Medžik se vratio u plej of posle sedam godina, očigledno su u velikoj formi, u finišu regularne sezone dobili su 11 od 13 mečeva i stigli do doigravanja. Toronto se bojao ovog meča, sa pravom, Orlando u poslednje vreme igra odlično u gostima protiv jakih timova.

Još je vrednija pobeda, ako se ima u vidu da je Vučević zaustavljen, završio je sa 11 poena i 8 skokova, da je Ros takođe ostao na 10 poena. Ali, preuzeo je Ogastin sa 25, Furnije je dodao 16, čitav tim je dao pun doprinos, odigrali su odličnu odbranu, naterali Toronto da greši u ključnim trenucima. Kanađani su promašili pet bacanja, na kraju gosti vode, sledi još jedan meč u Kanadi koji Reptorsi jednostavno moraju da dobiju.

U prvom meču dana, iznenađenje i u Filadelfiji gde je Bruklin poveo na startu plej of serije.



Toronto - Orlando 101:104 (0:1)
Filadelfija - Bruklin 102:111 (0:1)
Denver - San Antonio 96:101 (0:1)
Golden Stejt - LA Klipers 121:104 (1:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 14.04.2019
15:27

Neda se Greg. Po meni je u u najavi Denver - San Antonio 50 - 50 % sto pokazuje ovaj brejk.

avatar
Budarrr
Sunday, 14.04.2019
09:57

Počeo plej of počela prava košarka.Denver će verovatno odmah da ispadne. Da vidimo samo dal će Jokić nakon što ih ispraše Sparsi da se vrati u reprezentaciju.Neće moći da se žali na umor jer će završiti sezonu u aprilu, jedino može da kaže da mora da 'individualno' napreduje preko leta.