Jokićev tripl-dabl i samokritika. Kingsima ne pomaže Bogdan, Zajon zaustavio dah Amerikancima!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 23.01.2020.
08:43
Izvor: Sportske.net

Denver izgubio, Jokića ne zanima tripl-dabl, Kingsi kao Titanik, o poslednjoj četvrtini debija Zajona Vilijamsona će se tek pričati!

AP Photo/Steve Marcus
AP Photo/Steve Marcus

Povezane vesti

Nikola Jokić je stigao do tripl-dabla, ali ta Hjuston je potrebno više. Desetkovani Nagetsi su izgubili u Teksasu, 19 poena, 12 skokova, 10 asistencija za Srbina koji je napravio i šest grešaka, ali i dalje nema Harisa, Milsapa, Mareja, plus nije bilo ni otkrovenja Portera Džuniora.

Hjuston je prekinuo niz od četiri poraza, Harden i Vestbruk su igrali odličmo, a zastrašujući potecnijal tima se vide u ovom meču kada im se pridružio i Erik Gordon sa 25 poena. Vestbruk je meč završio sa 28 poena, 16 skokova, 8 asistencija, Harden je dodao 27 poena, praktično velika trojka Roketsa je rasturila odbranu Denvera, a uz to su imali i 18 ofanzivnih skokova.

"Nema opravdanja u tome ko odsustvuje, to nema veze, skakački smo bili loši, morao sam više kao lider tima, napravio sam previše grešaka", jasan je bio uvek iskreni Srbin.



U noći u kojoj se pričalo o potencijalnom trejdu Bogdana Bogdanovića, Sakramento je nastavio sa očajnim partijama. Bogdanović je ubacio 19 poena, Bjelica 14, ali su se Kingsi lako predali u Detroitu. Derik Rouz koji je i sam predmet glasina o trejdu u Lejkerse podseća na najbolje dane. Bivši MVP je ubacio 22 poena, imao 11 asistencija, vratio se Redži Džekason na sjajan način, posle više od 40 mečeva pauze, 22 poena. Kingsi su promašili 11 baacanja pa nije ni čudo što je ostvaren šesti poraz u nizu.



Vest večeri je debi Zajona Vilijamsona. Top pik se oporavio pa iako su Pelikansi izgubili kod kuće od iskusnijih Sparsa, mladi igrač je za manje od 20 minuta pokazao klasu. On je ubacio četiri trojke bez promašaja u poslednjoj ćetvrtini, meć završio sa 22 poena, 17 u poslednjem periodu, ali je debitovao porazom. Oldridž je dominirao u reketu, 32 poena, 13 skokova, DeRozan dodao 20 poena, održali su tim u ključnim trenucima. Zajon je inače imao problema sa dupliranjem u napadu u tri četvrtine, ali je onda rasturio Popovićevu defanzivnu koncepciju. Ono što je zastrašujuće za budućnost je da momak nije na Djuku bio poznat kao šuter, fizička nadmoć mu je glavni adut, ali je tokom rehabilitacije radio na šutu.

Odličan je bio i Vučević, 24 poena, 11 skokova, 5 asistencije, ali je Orlando izgubio od Pelikansa kod kuće, dok je u Torontu šampion srušio Filadelfiju. Sa Siakamom je druga priča, 18 poena, 15 skokova, Reptorsi su imali i Van Flita sa 22 poena, a Filadelfija je osim bez Embida, ostala i bez povređenog Ričardsona koji ima veliku ulogu u odbrani. Siksersi su dobro počeli, no to je bilo sve, čim je stao šut, priča je bila gotova.

Čim nema Leonarda u timu sve je teže za Kliperse, Montrezi Harel je ubacio 30 poena, Lu Vilijams 18, ali je favorit pao u Atlanti. Jedan od najslabijih timova lige je predvodio Kolins sa 33 poena, 16 skokova, Houksi su pre svega zahvaljujući Gudvinu koji je svih 19 poena dao u poslednjoj četvrtini okrenuli rezultat. Jang je bodrio tim sa klupe povređen, a publika je ovacijama dočekala povratak Džefa Tiga u klub. Osim Leonarda, Klipsi su bili bez Pola Džordža i Patrika Beverlija.

Zaigrao je i Gudurić posle dužeg vremena, dao dva poena ta desetak minuta u Bostonu gde Seltiksi nisu dozvolili nikakvo iznenađenje.

Sjajno se Vašington borio u "tvrđavi", ali je Majami ponovo pokazao da je kod kuće fantastičan. Videli smo produžetak, Batler se vratio nakon utakmice pauze, 24 poena, 10 asistencija, 7 skokova, na drugoj strani Bil je brojao do 38, Bertans ubacio 24, Hit je izgubio prednost od dvadesetak poena, pa su zaobilaznim putem morali do pobede.

Posle brodoloma u Bostonu, Lejkersima je bio potreban baš protivnik kao Niksi, Dejvis i Lebron su iskombinavali 49 poena, 10 skokova, 11 asistencija, Lebron je ukrao pet lopti, razlika u kvalitetu prevelika. Lebron je inače sada na 44 poena od Brajanta, uskoro će ga preteći na trećem mestu večne liste strelaca.

Ni 40 poena Taunsa nisu pomogli Filadelfiji u Čikagu, Indijana je razbila Feniks u Arizoni, Sabonis 24 poena, 13 skokova, Ti-Džej Voren je ubacio 25 bivšem klubu, odličmo sačuvao Bukera u odbrani, bilo je dosta emocija, letos je posle prvih pet profesionalnih godina u Feniksu otišao u Indijanu.

Rudi Gobert nastavlja sa sjajnim partijama, ubacio je 22 poena Voriorsima, zaključao reket, Džezeri nisu imali nikakvih problema protiv slabog domaćina. Mičel je dodao 23 poena, Juta je zadržala Golden Stejt na slabim procentima, sama šutirala oko 53%, naravno, ishod je mogao biti samo jedan.

Alen Smailagić ponovo nije ulazio u igru kod domaćih.

Rezultati:

Golden Stejt - Juta 96:129
Nju Orleans - San Antonio 117:121
Feniks - Indijana 87:112
Hjuston - Denver 121:105
Čikago - Minesota 117:110
Njujork - LA Lejkers 92:100
Majami - Vašington 134:129
Boston - Memfis 119:95
Atlanta - LA Klipers 102:95
Toronto - Filadelfija 107:95
Orlando - Oklahoma 114:120
Detroit - Sakramento 127:106

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke