Jokićev horor u Holivudu, Bjelica opet greje nadu Kingsa, Batler ne mari za slovenačku žurku u Majamiju!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 29.02.2020.
08:57
Izvor: Sportske.net

Nagetsi doživeli težak poraz u Los Anđelesu, Bjelica nastavlja sa sjajnim partijama, kako je Luka proslavio 21. rođendan u Majamiju...

AP Photo/Wilfredo Lee
AP Photo/Wilfredo Lee

Povezane vesti

Denver je teško poražen u Los Anđelesu, Klipersi su očitali lekciju drugom timu Zapada. POl Džordž je ubacio šest trojki za 24 poena, Leonard dodao 19, Harel 18, ovo je bio najteži poraz Nagesta u sezoni, 29 razlike. Klipsi su stigli Denver na tabeli, oba tima imaju sko 40-19, ispred njih su samo Lejkersi koji imaju pet pobeda više. U igroi domaćina sve je funkcionisalo, radio je šut, 46% za tri poena, spasa gostima iz Kolorada nije bilo.

Jokić je ubacio 21 poen i imao 9 skokova, Grant poen manje, Denver je izgubio tek četvrti put u dvanaest mečeva. Ovo je bila i osveta Klipersa za poraz od deset razlike prošlog meseca.

Sledeći meč za Nagetse neće biti mnogo lakši, sutra im u goste stiže šampion Toronto.

Sakeramento je dobio Memfis, smanjio prednost nad osmoplasiranim timom Zapada. Kingse je predvodio D'Aron Foks sa 25 poena, Bjelica opet odličan 13 poena, 11 skokova, Bogdanović nikako da namesti ruku, promašivao je i noćas, jedna trojka iz sedam pokušaja, samo pet poena, imao je 8 skokova i 4 asistencije. Sada Kingsi imaju tri pobede manje od "Grizlija" koji su u velikoj krizi, izgubili su pet u nizu. Primakao im se i Nju Orleans, Pelikansi su dobili Klivlend uz 29 poena Brendona Ingrama. Zajon je u tipično dominantnoj predstavi dodao 24, publiku je digao na noge zakucavanjem nakon asistencije Lonza Bola preko celog terena. Na drugoj strani rekord karijere Kolina Sekstona koji je ubacio 31 poen.

Baner


Osim Nju Orleansa, ispred Kingsa je i Portland sa pobedom više od Sakramenta, dok je tim iz Kalifornije sada preskočio San Antonio.

Juta se prenula, dobili su Vašington, uz 30 poena Donovana Mičela, prekinuli niz od četiri poraza. Na drugoj strani Bil vuče Vizardse na leđima, 42 poena, 10 asistencija i 5 skokova, on ima prosek od 45 poena u poslednja četiri meča, ali je tim izgubio četiri od pet utakmica, pa individualni učinak ne znači puno.

Iznenađenje je poraz Feniksa od Detroita, ali oba tima lagano čekaju kraj sezone. Lider Milvoki je pregazio Oklahomu koja igra odlično ove sezone. Ali koliko su Baksi moćni videlo se noćas, Adetokumbo je dao 32 poena, imao 13 skokova i 6 asistencija, bilo je vremena i za Janisovog brata Tanasisa koji je ubacio 6 poena, svi igrači lidera su se upisali, Na kraju 47 razlike za Milvoki, najubedljivija pobeda sezone i naravno najgori poraz za Tander.

Ogromno iznenađenje je poraz šampiona u Kanadi od Šarlota, drugi u nizu, ali tek treći u dvadeset mečeva. Teri Rozije ih je dotukao sa bacanja, Bijombo je imao 13 poena i 11 asistencija protiv bivšeg tima...

Tripl dabl Arona Gordona 17 poena, 12 asistencija, 11 skokova i 27 poena i 10 uhvaćenih lopti Nikole Vučevića presudili su Atlanti. Strašno važna pobeda za Medžik protiv Minesote, Terens Ros je 19 od 33 poena dao u poslednjoj četvrtini, pa se tim sa Floride popeo na sedmo mesto Istoka. Preskočili su Netse koji su dozvolili sebi da prime 141 poen u Atlanti. Koluns je ubacio 33, Kem Rediš 26, Jang 22, mladi "Jastrebovi" su uništili Netse, koji su sada osmi, ali imaju zalhu od pet pobeda na poslednjoj poziciji koja vodi u plej of. Ali, ovako kako izgledaju i da dođu do doigravanja, čeka ih u prvoj rundi Milvoki, o tome kako bi izgledali ti susreti ne treba mnnogo govoriti.

Na stotine slovenačkih zastava u Majamiju, duel Dončića i Dragića, prava žurka Slovenaca, mnogo ih je prevalilo dug put i da čestita 21. rođendan Dončiću. Ali, na terenu nije bilo poklona, Majami je pokazao kako igra na svojoj tvrđavi, Džimi Batler je ubacio 26 poena, Dankan Robinson dodao 24, na drugoj strani rekord karijere, 37 poena Seta Karija, Stefov brat je ubacio osam trojki, Dončić 23 poena, 10 asistencija, napravio je šest grešaka. Za njegove standarde ovo je prosečna partija, što samo pokazuje na šta nas je navikao. Dragić na drugoj strani, 16 poena, 5 asistencija, 4 skoka. Dončić je inače imao problem sa povredom prsta, loše je kontrolisao loptu, to je bilo vidljivo.

"Nisam bio ja, natrag na učenje", prokomentarisao je slavljenik.

Bobi Marjanović nije ulazio u igru, kao ni Gudurić u napred opisanom porazu Memfisa od Sakramenta.

LA Klipers - Denver 132:103
Juta - Vašington 129:119
Feniks - Detroit 111:113
Memfis - Sakramento 101:104
Milvoki - Oklahoma 133:86
Majami - Dalas 126:118
Nju Orleans - Klivlend 116:104
Toronto - Šarlot 96:99
Atlanta - Bruklin 141:118
Orlando - Minesota 136:125

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke