Jokićev flert sa "tripl-dablom", svet navijao za Vestbruka, nedostajao jedan skok!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 06.04.2017.
08:51
Izvor: Sportske.net

Hjuston bez popusta za Denver, sjajna partija Jokića nije vredela, jedna asistencija ga delila od tripl dabla. Rasel Vestbruk utrpao 45 poena, ali je cela Amerika navijala za jedan skok. Novi sastanak sa istorijom ima u petak u Arizoni. U derbiju Istoka,

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Hjuston nije imao popusta, dobili su Nagetse i overili treće mesto na kraju regularnog dela. Harden se vratio pošto je propustio vikend zbog bolesti, ubacio je 31 poen, Denver se držao posle lošeg početka, Jokić je smanjio na -2, 80 sekundi pre kraja.

Ali, usledila je trojka "Bradonje" koja je podigla dvoranu na noge. Bliže od toga gosti nisu prišli u finišu, ovo je njihov četvrti poraz od Hjustona ove sezone, prošle godine su dobili sve tri utakmice protiv tima iz Teksasa.

Nikola Jokić je ubacio 12 poena, ne baš šuterski raspoložen, ali sve ostalo je bilo impresivno. Odakle da počnemo? Napravio je 19 skokova, imao 9 asistencija i čak 5 ukradenih lopti.

Došao je i u sukob sa Beverlijem, našao se na parketu posle guranja, ali nije uspeo da isprovocira prekršaj beka Hjustona.

Na kraju poraz, propala je šansa da preteknu Portland, biće teško do kraja u borbi za plej of.


Derbi je pripao šammpionu. Lebron je obično dominirao kada je najteže, pa su Kavsi slavili u Bostonu i napravili veliki korak ka prvom mestu na Istoku. Lebron je ubacio 36 poena, imao 10 skokova i 6 asistencija, jednostavno Boston nije imao odgovor.

Sada Kavsi imaju pobedu prednosti, i bolji međusobni skor, do kraja su četiri meča, ako dobiju tri, čak i da Seltiksi trijumfuju u svim utakmicama do kraja, Klivlend će imati prednost domaćeg terena.

Golden Stejt je overio prvo mesto u ligi, oni su očekivano dobili Sanse, 42 Stefa Karija presudilo je u Arizoni, ovo je 13. pobeda Voriorsa u nizu. Na kraju prvo mesto ne samo na Zapadu, imali bi u eventualnom velikom finalu ponovo prednost domaćeg terena. Pomogli su im Lejkersi neočekivanom pobedom protiv Sparsa u San Antoniju, što je svakako šok. Mladi tim gostiju je već nakon prve četvrtine imao +17, vodili su i sa 26 razlike, ovo je njihova prva pobeda u devet mečeva protiv San Antonija. U prvom startu sezone, Tajler Enis je ubacio 19 poena, igrao je umesto povređenog Rasela. Navijači Lejkersa neće biti impresionirani, sada imaju treći najgori skor, preskočili su Sanse i moglo bi se desiti da ostanu bez prvog pika.

Klipersi nastavljaju poteru za Jutom, Blejk Grifin je ubacio 32 poena, pa je domaćin slavio protiv Dalasa. Toronto je dobio u Detroitu, vratio se Lovri posle 18 mečeva pauze, odigrao čak 42 minura, postigao 27 poena i imao 10 asistencija. Kanađani su trijumfom u derbiju severa odmakli pola pobede Vašingtonu u borbi za treću poziciju na Istoku. Detroit još nije matematički eliminisan, ali im je potrebno čudo, kasne tri pobede za Majamijem, Čikagom i Indijanom. Boban Marjanović je meč presedeo na klupi.

Majami je došao do zlatne pobede u Šarlotu, Goran Dragić vuče ekipu ka plej ofu. Ubacio je 33 poena u Severnoj Karolini, Šarlot je sada blizu eliminacije. Ono što je bitno za Hit je da samo odlučuju o svojoj sudbini, naime, izjednačeno su na osmom mestu sa Indijanom, ali imaju bolji međusobni skor, ako dobiju sve do kraja, bez obzira na druge rezultate biće u plej ofu. Ali, lako je to reći, već u petak su u Kanadi, protiv Toronta koji se bori za treću poziciju.

I na kraju, nismo dočekali istorijsku noć Rasela Vestbruka, skok mu je nedostajao za tripl dabl u Memfisu i rušenje Robertsonovog rekorda starog više od pola veka. Ras ne mari, utrpao je 45 poena Grizlijima, Tander je odneo pobedu, overio praktično šesto mesto ispred Memfisa.

Kako sada stvari stoje, većina toga se zna, Oklahoma će na Hjuston u prvoj rundi, "Grizliji" na San Antonio, Juta na Kliperse, a Voriorsi čekaju Portland ili Denver. Oklahomi je posao bio olakšan neigranjem Majka Konlija. Inače, Vestbruk je ubacio ključnu trojku, publika je navijala za taj još jedan skok za istoriju.

"Sprečili smo ga da napravi tripl-dabl, to pokazuje kakav smo tim",
kroz smeh je rekao Dejvid Fizdejl kouč Memfisa, a onda dodao da je Vestbruk neverovatan i da ih je sam pobedio.

Priznanje osim trenera i publike domaćih je Vestbruku odao i veteran Zek Rendolf koji je rekao da je za njega Ras MVP.

"Odmah mu dajte priznanje", kaže Rendolf.

Sledeći susret sa istorijom Vestbruk je zakazao za petak u Arizoni, kada Oklahoma igra protiv Feniksa i čini se da nema sumnje da će tada rekord pasti!

Rezultati:

LA Klipers 112:101
Feniks - Golden Stejt 111:120
San Antonio - LA Lejkers 95:102
Memfis - Oklahoma 100:103
Hjuston - Denver 110:104
Boston - Klivlend 91:114
Detroit - Toronto 102:105
Šarlot - Majami 99:112

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Devile
Thursday, 06.04.2017
16:44

Људии,шта је са Бонућијем?

avatar
Devile
Thursday, 06.04.2017
16:43

Бонућиии,нема теее :))))))

avatar
Čeki
Thursday, 06.04.2017
15:08

Zao mi je sto nisu dobili Hjuston, nzm zasto ali zeleo sam bas njih da dobiju. Ali i tu je problem neigranja odbrane vecine ekipa u NBA: da su se samo malo vise potrudili, bolje bi bilo sigurno, jos plus Harden los u odbrani i trebalo je na to da idu.

avatar
Algebra
Thursday, 06.04.2017
12:28

Ono što je ''tužnija'' stvar u vezi Vestbruka večeras je to što nije vezao osmi tripl-dabl, čime bi, pored toga što bi oborio sezonski rekord Big Oza, oborio i sedam vezanih koje je drži njegovo visočanstvo - Leteći Majk.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 06.04.2017
09:27

Naravno da je svaka partija Jokera za respect al ipak ova danas daleko od sjajne jer je bio poprilivno los u sutu iz igre , mozda bi mogao malo manje za tri jer je danas bio 0/5. Ipak ponovo je oduse vio svet svojim lucidnim potezima ! Bravo bravo

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Thursday, 06.04.2017
09:18

A Bertansovih 14?