Jokića pobedio tim iz "razvojne", Crnogorac dobio pomoć zemljaka!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.04.2016.
08:36
Izvor: Sportske.net

Denver izgubio od praktično rezervnih Pelikansa, Čikago bi mogao da se ušunja u plej of. Lebron preskočio Vilkinsa, u petak na meti "Big O"...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Utakmica jeste bila revijalna, ali je Denver želeo pobedu u Nju Orleansu. Naleteli su na minu, desetkovanog domaćina sa rosterom prepunim igrača iz razvojne lige. Rezultat je bio iznenađujuća pobeda Pelikansa, Luk Bebit je ubacio 22 poena, Tim Frejzer 11 od 17 ubacio u poslednjoj četvrtini. Momak sa Pen Stejta koji nije bio na draftu je potpisao desetodnevni ugovor, a sada je nagrađen igranjem do kraja sezone. Jokić je ubacio 9 poena i imao 8 skokova, Lovernj 4 poena. Denveru za utehu, i pored poraza ostaje činjenica da je mart jedini mesec sezone u kome su imali pozitivan skor.

Publika u Nju Orleansu nije ostala uskraćena za Jokićev specijalitet, ponovo sjajna asistencija, sigurno više nikoga ne čudi njegov smisao za igru...

Tander je dobio oslabljene Kliperse mnogo teže nego što se očekivalo. Stiven Adams je košem 26 sekundi pre kraja prelomio za domaćina, Rasu Vestbruku su nedostajala 2 skoka za novi tripl-dabl. Završio je meč sa 26 poena, 11 asistencija, 8 uhvaćenih lopti. Oklahoma je izbegla poraz, možda su malo potcenili rivala koji je bio be Džordana, Pola, Redika, još se nije oporavio Grifin. Ostin Rivers je dobio priliku od oca, ubacio je 32 poena (promašio šut za produžetak), koliko i Kraford, ali je domaćin ipak sačuvao pobedu koja im mnogo ne znači, ostaće treći na Zapadu i na kraju regularnog dela.



Čikago pokušava da se ušunja u plej-of. Bulsi su stigli do druge pobede u nizu, savladali su Hjuston uz još jednu odličnu partiju Mirotića, 28 poena. Džimi Batler je dodao 21, pa su gosti, i pored devet poena zaostatka u poslednjoj četvrtini, napravili preokret i slavili u Teksasu.

Trevor Ariza je promašio za produžetak, težak poraz Hjustona, sada kasne pola pobede za Dalasom i Jutom, da se sezona završila sinoć otišli bi na pecanje umesto u doigravanje.

Sjajne vesti za Čikago su stigle iz Indijane, uslugu im je učinio Orlando predvođen oporavljenim Vučevićem. Crnogorac je odmah pokazao koliko je nedostajao ekipi, ubacio je 24 poena, njegov prvi meč nakon 13 utakmica pauze. Ovo je prvi trijumf Medžika u Indijani u četiri godine, ne znači im rezultatski ništa, ali su sada iskomplikovali život domaćinu. Naime, Indijana sada ima samo pobedu više od devetoplasiranog Čikaga i lošiji međusobni skor, pa će do kraja biti napeto u borbi za poslednju kartu za doigravanje.

Lebron se posle meča pauze vratio na parket, Kavsi su lako savladali Netse. "Kralj" je ubacio 24 poena, skočio je na 12. mesto večne liste košgetera u NBA istoriji. On je sada ispred Dominika Vilkinsa, sledeći je Oskar Robertson koga bi Lebron mogao da pretekne već u petak u Atlanti. Ipak, za njega je važnije da Klivlend sačuva prvo mesto na Istoku, nije gotovo, mada su blizu, imaju dve i po pobede više od Toronta.

Al-Faruk Aminu je odigrao meč karijere, ubacio je šest trojki, ukupno 28 poena, Portland je savladao Boston. Do kraja regularne sezone je šest mečeva za Blejzerse, najprijatnije iznenađenje šampionata. Šesti su na Zapadu, iako im nije davan ni minimum šansi za plej of, posle odlaska Oldridža i gotovo kompletne startne petorke prošlog leta. Boston je u meč ušao kao četvrti tim Istoka, poraz ih je bacio na šesto mesto. Oni će u doigravanje, ali žele četvrtu poziciju kako bi bilo domaćini u prvoj rundi plej-ofa.

Klivlend - Bruklin 107:87
Indijana - Orlando 94:114
Hjuston - Čikago 100:103
Nju Orleans - Denver 101:95
Portland - Boston 116:109
Oklahoma - Klipers 119:117

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke