Jokića obarali prljavim trikovima, Sparsi u poteri za Džordanom!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 18.03.2016.
08:35
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnja situacija, Nemac kao u NFL oborio Srbina. San Antonio nastavio strašnu seriju kod kuće, nekoliko neizvesnih mečeva, Šarlot se vratio iz izgubljene pozicije do pobede na Floridi.

BETA/AP Photo/Eric Gay
BETA/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Denver se u finišu u Atlanti. Poraženi su pre svega dobrom odbranom Houksa kada se lomilo, tajno oružje je bio Tim Hardevej Džunior koji je dočekao svoju šansu i sa 21 poenom bio najefikasniji kod domaćina.

Jokić je odigrao nešto više od 22 minuta, nije ni forsirao, 8 poena, 5 skokova, Lovernj je dobio šansu, 16 poena, 6 skokova, igrao je i Nurkić, 10 poena, 7 skokova.

Houksi su dobili sedam mečeva od poslednjih osam i preuzeli su treće mesto na Istoku.

Čudnu situaciju videli smo kada je Denis Šreder uhvatio za noge Jokića i oborio ga, u trenutku kada je srpski centar želeo da izvede loptu.

Sparsi su, kao i Voriorsi i dalje nepobeđeni kod kuće. Sinoć su ispratili porazom i Blejzerse, LaMarkus Oldridž je bivšem klubu ubacio 22 poena, koliko i Leonard, San Antonio je dobio 34 meča kod kuće, preskočili su Orlando iz 1996. ispred njih je Čikago iz Džordanove ere koji je dobio 37 mečeva kod kuće.

Ovo je za Sparse bilo zagrevanje za veliki derbi sa Voriorsima, San Antonio je odmarao najbnolje igrače u poslednjoj četvrtini. Bobi Marjanović je na parketu proveo par minuta, kolone su mu ostale prazne. Toni Parker je imao 16 asistencija, najviše u sezoni. Odbrana domaćih je spustila Lilarda na 23 poena, MekKolum je ubacio 26, Porltand je na kraju popravio utisak kada je sve bilo gotovo.

Juta je odigrala najbolju odbranu u sezoni, zaustavili su slabe Sanse na 69 poena. Ponovo su bili bez Hejvarda, nije im bio ni potreban, u nastavku oko pet i po minuta gosti iz Arizone nisu postigli ni poen. Šelvin Mak opet sjajan za Jutu, 15 poena, 10 asistencija i 8 skokova.

Iznenađenje u Majamiju, Hornetsi su se vratili sa -15 i slavili protiv Hita. Šarlot je tim u formi, dobili su 15 od poslednjih 18 mečeva, Džeferson i Voker su dali po 21 poen, na kraju je Vejd imao otvorenu trojku za produžetak i promašio. Za Majami ovakve utakmice predstavljaju problem, 10 puta ove sezone su imali dvocifrenu prednost i izgubili.

Rezerve Baksa su izvukle meč protiv oslabljenog Memfisa. Tajler Enis je ubacio svih svojih 13 poena u poslednjoj četvrtini, pa je Milvoki nekako pobedio desetkovane "Grizlije".

Roviti Džimi Batler je sa 22 poena predvodio Čikago do pobede protiv Bruklina, ali je Dag MekDermot pružio još jednu sjajnu partiju, povrede su mu dale prostor, vraća na najbolji način, brojao je do 25. Posle fantastične partije u prošloj utakmici Bojna Bogdanović opet dobar, 26 poena za Hrvata u očekivanom porazu Netsa koji razmišljaju o kraju sezone. Čikago se očajnički bori za doigravanje, sada su pola pobede ispred Detroita u borbi za poslednju ulaznicu za doigravanje.

Toronto je u produžetku odneo pobedu iz Indijane. Pejsersima ne ide baš u overtajmu izgubili su 10 od 11 mečeva na ovaj način ove sezone.

Neverovatni Bizmak Bijombo je imao 25 skokova za goste, Pejsersi su imali prednost, u penal završnici je Monta Elis promašio jedno od dva slobodna bacanja pa je usledio produžetak, pobeda je otišla u Kanadu.

Penal završnica i u Filadelfiji, Džon Vil je ubacio osam bacanja u finišu i sprečio iznenađenje. Napravio je svoj četvrti tripl dabl u sezoni 16 poena, 14 asistencija i 13 skokova.Vašington nastavlja trku za plej of, u subotu im dolaze Niksi.

Rezultati:

San Antonio - Portland 118:110
Juta - Feniks 103:69
Majami - Šarlot 106:109
Milvoki - Memfis 96:86
Atlanta - Denver 116:98
Čikago - Bruklin 118:102
Indijana - Toronto 94:101 pr.
Filadelfija - Vašington 94:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
serpico
Friday, 18.03.2016
10:08

nemacka kultura

avatar
Скаузерлија
Friday, 18.03.2016
09:50

Браво за Јокића! Без реакције, 'ладовина, као да се саплео сам од себе. Код нас би већ ножеве потезали један на другог...

avatar
Anti Beogradjani
Saturday, 19.03.2016
16:34

pa i treba da se poteze,po ljudskim osobinama nije da cutis i trpis,takvo nam je drustvo postalo,ko najbolje cuti i trpi taj najbolje prolazi.A oni koji poseduju prave vrednosti nikada ne isplivaju

avatar
Anti Beogradjani
Sunday, 20.03.2016
02:03

Nije toplicki,nego gvozdeni puk ali uopste nije ni bitno.Druga stvar prokupcani ili toplicani nisu prgavi uopste ne znam odakle potices ali imas pogresnu informaciju,ovde su samo ljudi zeljni boljeg zivota i iz te zelje proizilazi tolika zelja za frustracijom.Slazem se sa tobom sto si napisao da jokic sada gradi renome mirnog i stabilnog igraca.I iskreno od svih nasih igraci odavno nisam bio veci fan nekome nego jokicu (Mozda zato sto ne potice iz komunistickih blizanaca),ali decko je po meni igracina kakva ovde jos dugo nece da se rodi,jos ako uzmemo i to da je kosarku poceo da igra pre 4 godine ,to samo dodaje jos jedan veliki plus.pozdrav

avatar
Скаузерлија
Saturday, 19.03.2016
19:30

Разумем ја тебе. Ти си Топличанин а сви знамо какви су тамо људи - ратоборни, пргави, горди, алергични на неправду... ТОПЛИЧКИ ПУК БРЕ! И ја сам делом Топличанин и капирам шта хоћеш да кажеш али мораш да схватиш да спорт и живот нису исто. Крајњи циљ сваке спортске утакмице је победа а да је Јокара полудео и, не дај Боже, ударио овог малецког само би одмогао свом тиму. А овако је само показао да га не може изнервирати сваки прљави потез и тако је у тефтере уписано и да га је тешко изнервирати што је велики плус о ком год спорту да се ради. А да се ово догодило на терену испред зграде срамота би било да бар мало ,, крви не легне '' .