Jokić završio triler u suzama, čekanje "Vukova" gotovo!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 12.04.2018.
07:19
Izvor: Sportske.net

Treći put u istoriji NBA lige direktan duel poslednje dana sezone odlučivao o putniku u plej of, na kraju posle produžetka 112:106, u Minesoti zaboravili kako izgleda doigravanje. Sada će okusiti post-sezone protiv Hjustona.

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Posle 2004. Minesota je ponovo u plej-ofu. Drama poslednjeg dana sezone, prvi put za više od dve decenije direktan duel je odlučivao o plej-ofu.

Na kraju, veliko slavlje u "Tardžet centru" i razočarani Nagetsi, nisu bili dovoljni 35 poena i 10 skokova Nikole Jokića.

Rešeno je u produžetku, Batler je brojao do 31, dvorana je odjekivala skandirajući njegovo ime, Tauns je dodao 26 poena i imao 14 skokova.

Denver je dao sve, šest mečeva dobili su u nizu, ali sve je ostalo u ovoj poslednjoj utakmici. Nagetsi su postali prvi tim sa najboljim skorom 46-36 od Sansa (48-34) koji ne ide u plej of.

Batler je u produžetku ubacio sedam poena, pre toga u regularnom delu je Tadž Gibson ukrao loptu Jokiću u poslednjem napadu. Takođe, odlično ga je čuvao u finišu, kada je Nikola u poslednjih 10 minuta meča promašio pet šuteva.

Denver ima za čim da žali, napravili su 15 grešaka koje su poklonile Vulvsima 23 poena, pa na kraju "Vukovi" prekidaju najdužu seriju bez doigravanja u NBA ligi.

U prvoj rundi ići će na Hjuston, jasno, startuju kao autsajderi u prvoj rundi plej ofa, ali sada je to malo važno, posle 14 godina na severu će gledati plej of košarku.

Nemanja Bjelica je meč završio bez poena, sa četiri promašaja, imao je 2 skoka i 3 ukradene lopte za desetak minuta igre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Blackmamba24
Thursday, 12.04.2018
07:41

Jokic je veliki doktor i svako ko osporava njegov rad i kvalitet ima problema sa svojim mozgom