Jokić vratio Feniks u pepeo, da l' je lakše sa Džordanom ili "drim-timom" Voriorsa?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 11.02.2018.
09:24
Izvor: Sportske.net

Srbin koketirao sa tripl dablom u Arizoni, Stiv Ker prvi na večnoj listi trenera, našalio se na račun svog bivšeg kouča Fila Džeksona. Teo povređen, Bobi zakucan za klupu, sjajna partija Mirotića, "Obrva" ponovo razbijao u Njujorku...

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Posle očekivanog poraza protiv Hjustona, Denver je imao mnogo lakši posao u Arizoni. Rival Feniks je jedan od najslabijih timova Zapada, pa Nagetsi nisu propustili šansu. Nikola Jokić je koketirao sa devetim tripl dablom karijere, ubacio je 21 poen, imao 9 skokova i 8 asistencija.

Njegov tim je igrao mnogo bolje u drugom poluvremenu, napravili su seriji 36:15 i to je rešilo pitanje pobednika. Vilson Čendler je ubacio 26 poena, Vil Barton dodao 25, Jokićeva trojka je dotukla Sanse, tada je gost otišao na +14 i sve je bilo gotovo.đ


U derbiju Voriorsi su savladali Sparse, Klej Tompson je ubacio 25 poena, raspucao se u trećoj četvrtini, Stiv Ker je najmlađi trener u istoriji sa 250 pobeda u ligi, prešao je svog nekadašnjeg trenera iz Bulsa Fila Džeksona. Za to mu je bilo potrebno 302 utakmice.

"Ne znam šta je njemu bio problem, pa imao je Majkla Džordana"
, našalio se Ker, koji je kao i obično rekao da samo ima sreće da trenira najbolji košarkaški tim na svetu i da je ovo zasluga igrača. Zaza Pačulija je na terenu sa 12 poena, proslavio 34. rođendan, tim mu je posvetio pobedu. Drajmond Grin je bio na dva skoka od tripl-dabla, Kari i Durant nisu forsirali, bez Leonarda, jasno San Antonio ne može da parira.

Dalas je prekinuo seriju Lejkersa i pokvarili debi Ajseje Tomasa za tim sa Pacifika. Omaleni Tomas koji je stigao u mega trejdu iz Kavsa je ubacio 22 poena, već deluje bolje nego u Klivlendu, ali njegov novi tim je primio previše poena. U završnici, Novicki je bio na klupi, ali je ubacio 22 poena, najviše u sezoni. Smit Džunior je bio ključ u finišu, ruki je meč završio sa 14 poena.

Rekord karijere za Tomasa Satoranskog, 25 poena pomogao je Vašingtonu da slavi u Čikagu i pored toga što se Bredli Bil ispromašivao. Na kraju je Čeh dobio i udarac, tačnije posekotinu, videćemo hoće li morati na meč pauze.

"Proces" je bio previše za Klipse, Embid je uz 29 poena imao 16 skokova, Filadelfija je uspela u poslednjoj četvrtini da slomi goste, Embid se u jednom trenutku povredio.

"Mislim da je 20 000 ljudi strepelo", rekao je u svom stilu.

"Lik je dramatičan, jedan od najboljih glumaca sa kojim sam igrao", smejao se saigrač, iskusni Redik koji je bivšem klubu ubacio 17 poena. Teo i dalje povređen, Marjanović zakucan za klupu.

Milvoki je odneo pobedu sa Floride, "Zver" je terorisala domaćina, 32 poena Adetokumba, Grk je imao po 5 skokova i asistencija. Videli smo "deda Terija" u svojoj četrdesetoj veteran je pogodio par trojki koje su pomogle Baksima da se odlepe u finišu treće četvrtine.

I na kraju, dva produžetka u Bruklinu, "Obrva" je brojao do 44, imao je 17 skokova, 6 ukradenih lopti i 3 blokade. Mirotić je ubacio 21 poen, imao 16 skokova, Pelikansi su odneli trijumf iz Bruklina iako su uspeli da prokockaju prednost od +28 iz regularnog dela meča. Dejvisu prija "Velika Jabuka", isti skor imao je protiv Niksa, tačnije tada je samo postigao četiri poena više.

Imaće prilike da se odmore od ovih gotovo sat košarke, sledeći meč igraju tek u sredu kod kuće protiv Lejkersa. Netsima sutra uveče stižu Klipersi...

Rezultati:

Feniks - Denver 113:123
Golden Stejt - San Antonio 122:105
Dalas - LA Lejkers 130:123
Čikago - Vašington 90:101
Orlando - Milvoki 104:111
Bruklin - Nju Orleans 128:138 pr.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 11.02.2018
13:17

Konstantna sezona nikole Jokica. Steta je sto Boban Marjanovic i dalje ne dobija priliku iako je promenio klub. Dok se Teodosic opet povredio.