Jokić u distriktu, asistencije kao konfete, broj 15 u istoriji košarke!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 22.03.2019.
08:24
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Srbina u pobedi nad Vizardsima, i dalje u stopu prate Golden Stejt. Skup poraz Jute, Kingsi dobili Dončićeve Mavse, niko od Balkanaca nije impresionirao...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denver je protutnjao i kroz distrikt, imali su mnogo više motiva od otpisanog Vašingtona koji želi da se ova sezona što pre završi.

Nikola Jokić je ubacio 15 poena, imao čak 11 asistencija i 6 skokova, razigrao je saigrače, čak osmorica Nagetsa su bila dvocifrena, od toga petorica su postigla po 15 poena, prvi put u istoriji NBA.

Domaći su u finišu učinili stvari zanimljivim, stigli na -2, ali nakon toga je Denver bez problema priveo utakmicu kraju. Rezerve Denvera su ubacile 40 poena, rivali na drugoj strani svega 14.



Golden Stejt je ostao na vrhu, slavili su protiv Indijane, uz 19 poena, 11 skokova Kazinsa, tužni Durant koji je izgubio bliskog prijatelja u četvrtak ujutru je uz 15 poena, imao 6 asistencija i tri blokade, odradio je veliki posao u odbrani. Ovacijama je dočekan Bogut, član šampionske generacije iz 2015. potpisao je za tim do kraja sezone, odigrao devet minuta, on će biti dubler za Kazinsa. Kod Pejsersa Evans 20, Bogdanović samo 9, Grvat nije namestio ruku.

Kingsi su dobili Denver, malo znači pobeda, mada je svaka važna kao samopuzdanje za sledeću sezonu. Badi Hild je brojao do 29, Begli imao 22 poena i 12 skokova, top ruki dolazi na svoje.

Srbi bez nekog značajnijeg učinka, makar kada su koševi u pitanju, Bjelica starter, 6 poena, imao je 9 skokova, Bogdanović je potrošio više lopti, 7 poena, po 2 skoka i asistencije. Dončić baš očajan na drugoj strani, nije uspevao da pogodi ništa, 13 poena na kraju, 10 skokova. Inače, Badi Hild je pogodio sedam trojki, još tri mu je potrebno da postane najbolji trojkaš u istoriji franšize. Rekord drži pomoćnik generalnog menadžera u klubu, izvesni Pedja Stojaković.

Pistonsi su dobili u Feniksu, Dramond je ubacio 16 poena, imao 19 skokova, Grifin 17, uz 8 asistencija i 7 skokova, Vejn Elington je pogodio šest trojki, previše za slabe Sanse. U poslednjoj četvrtini gosti su odigrali strašnu odbranu, u dobroj su formi, na šestom mestu Istoka biće tvrd orah za bilo koga u plej-ofu.

Juta je doživela neočekivani poraz u Atlanti, Tre Jong je ubacio 23 poena, Džezeri pali u poslednjoj četvrtini, može se ispostaviti da je poraz skup, jer umesto sada da budu peti na tabeli, oni dele tu poziciju sa San Antoniom, Oklahomom, i Klipersima. Svi će u plej of, ali nije nebitno sa koje pozicije.

Kemba Voker je ubacio 31 poen u beznačajnom meču u kome je Šarlot slavio proziv Minesote, ali ruki Majls Bridžis će pamtiti dobro veče, 11 poena, 12 skokova, njegov prvi dabl-dabl u karijeri, i to na 21. rođendan. Uz to, njegov koledž Mičigen Stejt je slavio u prvoj rundi martovskog ludila, mnogo razloga da se ovaj momak iz zloglasnog Flinta, oseća dobro.

Golden Stejt - Indijana 112:89
Sakramento - Dalas 116:100
Feniks - Detroit 98:118
Atlanta - Juta 117:114
Šarlot - Minesota 113:106
Vašngton - Denver 108:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke