Jokić sve bolji, ali Denver ređa poraze!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.12.2019.
23:32
Izvor: Sportske.net

Mnogo uzbuđenja u Bruklinu, na kraju četvrti poraz Denvera u poslednjih pet mečeva.

Beta/AP Photo/David Zalubowsk
Beta/AP Photo/David Zalubowsk

Povezane vesti

I pored odlične partije Nikole Jokića, Denver Nagetsi večeras nisu uspeli da dođu do pobede u Bruklinu.

U dramatičnoj završnici, Netsi su pred svojim navijačima slavili sa 105:102, što im je trinaesta pobeda ove sezone, a Denver polako pada na tabeli Zapadne konferencije i sada ima skor 14-7.

Netsi su ovaj meč otvorili serijom 7:0 i tokom prve četvrtine su tu prednost uglavnom održavali.

Tek u drugoj deonici Denver uspeva da uhvati priključak, a na prvo vođstvo Nagetsi su čekali sve do kraja poluvremena, kada su poveli sa 54:53.

Rezultatska ''klackalica'' obeležila je i preostale dve četvrtine, vodila se ravnopravna borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu i sve je ''mirisalo'' na dramatičnu završnicu, koja je potom i usledila.

Na 30 sekundi do kraja, Nikola Jokić preuzima odgovornost, u duelu sa Alenom izašao je kao pobednik i pogodio za vođstvo Denvera od 102:101.

Ali, posle tajm-auta domaćih, Dinvidi uzvraća svojim solo prodorom, Grant nije uspeo da ga zaustavi i na semaforu je stajalo 103:102 za Bruklin.

Usledio je novi tajm-aut, ovoga puta za Denver, ali domaći su znali odakle preti najveća opasnost, Jokić je udvojen, a njegovi saigrači nisu uspeli da realizuju ovu akciju, pa im je preostalo da odmah naprave prekršaj, kako bi imali još jednu priliku da dođu do pobede, ili produžetka.

Na 6.8 sekundi do kraja, Torean Prins pogađa oba slobodna bacanja, Bruklin je poveo sa 105:102, Džamal Marej je potom pokušao da donese produžetak Nagetsima, ali bio je to veliki promašaj i Netsi su mogli da počnu sa slavljem.

Nikola Jokić je meč završio sa ''dabl-dabl'' učinkom, 24 poena, 11 skokova, uz 6 asistencija za oko 33 minuta u igri. Džamal Marej ga je pratio sa 21 poenom, a Grant je završio meč sa 15 poena.

U pobeničkoj ekipi, Spenser Dinvidi 24 poena, 8 asistencija, 4 skoka, Alen je upisao 19, a Templ 15 poena.
-
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke