Jokić sve bliži Somboru, Oldridžov ples sa "Vukovima"!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 18.03.2018.
09:29
Izvor: Sportske.net

Denver uspeo nemoguće, prvi tim posle sedam nedelja koji je izgubio od Memfisa. San Antonio podigao glavu, stigao Minesotu, Juta uzela meru i Sakramentu, Bogdanov tim pogađao trojke i sve ostalo radio loše...

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Novi poraz Denvera, i sada realno, plej-of je baš daleko. Nije gotovo, ali ako izgubite od najgoreg tima NBA, onda je jasno da su šanse prilično male. "Grizliji" su neverovatnu seriju od 19 poraza prekinuli protiv Nagetsa, poslednji put tim iz Tenesija je pobedio pre sedam nedelja.

Jokić je ubacio 17 poena, imao 12 skokova, njegov tim je šutirao 37%, ovo je najgori način da započnete turneju od sedam mečeva. Ako se zna da Denver igra bolje kod kuće, jasno je zbog čega su im šanse da se domognu doigravanja male.  Ostaju deseti, ali im Pelikansi, prvi iznad crte sada beže pobedu i imaju dve utakmice manje.

I nju Orleans ima težak raspored, noćas su izgubili od Hjustona, Harden sa 32 poena je vodio lidera do novog trijumfa.

Domaćin besan zbog par sudijskih odluka kada je "Bradonja" iznudio faul pri šutu za tri poena. Uz to, na drugoj strani Entoni Dejvis je ubacio 26 poena, imao 13 skokova, ali izveo svega četiri bacanja, u Lujzijani grme da su sudije imale različit kriterijum. Ali, nema vremena da razmišljaju o porazu, večeras ih čeka Boston.

Juta odmiče, dobili su Sakramento, veče pošto su Kingsi slavili protiv "B" tima šampiona. Bogdanović je ubacio 12 poena, trojke šutirao 2 od 3, ali gotovo sve ostalo je promašio. Ovo je deveta pobeda u nizu za Jutu, Gobert je ubacio 22 poena, imao 13 skokova, 4 blokade, Rubio 14 poena, 9 skokova, 5 asistencija. Džezeri su na 40-30, dobili su 21 od poslednje 23 utakmice. Kingsi su pogodili 14 trojki, imali odličan procenat šuta za tri poena, ali su napravili previše prekršaja, Juta je izvela 38 bacanja.

Izgubila je Minesota, San Antonio je proigrao u pravom trenutku, 39 poena Oldridža su presudili "Vukovima". Bjelica slabiji nego u prethodnim mečevima, 7 poena, ovim trijumfom Teksašani su stigli Minesotu, sada kao i Juta, ova dva tima imaju skor 40-30.

Tako se Popovićev tim probudio i sa tri pobede vratio u dobru poziciju, iako je pre nedelju dana izgledalo da će ostati bez plej ofa posle pune 21 godine. U drugoj četvrtini šutirali su neverovatnih 84%, najbolja četvrtina od 2010. godine.

Portland drži treće mesto, lako su slavili protiv Detroita, 24 poena Lilarda u meču u kome su Pistonse spustili na 87 bili su presudnu. On je odigrao simultanku sa otpisanim Pistonsima, ovo je 12. pobeda u nizu za Blejzerse, deveta kod kuće.

"Rezervni" Voriorsi su dobili u Feniksu, ponovo nije bilo Karija, Tompsona i Duranta, Drajmond Grin je vodio tim sa 25 poena, 11 skokova, 8 asistencija protiv nezainteresovanih Sansa čija je odbrana bušna kao sir. Kvin Kuk je brojao do 28, rekord karijere, 16 je dao u trećoj četvrtini kada su gosti prelomili meč. Inače, domaćin je vodio i sa +15 u prvom poluvremenu, a onda jednostavno stao. U drugom delu primili su 72 poena, što je izazvalo različite komentare na društvenim mrežama, pogađate, zbog draft lutrije.

Klivlend je slavio u Čikagu, opet Lebronov tripl-dabl, vuče tim na leđima, čekajući da se oporavi Lov, nije bilo ni Nensa Džuniora, Tristana Tompsona, Korvera, Huda. "Kralj" je igrao 40 minuta, 33 poena, 13 skokova, 12 asistencija, Ante Žižić je počeo u petorci, završio sa 14 poena, 6 skokova, imao je odlične procente, baš kao i čitav tim. Domaćin bez Lavina i Markanena, i oni se spremaju za odmor. Zanimljivo Klivlend je uz sve nevolje ostao i bez trenera u drugom delu, Taj Lu se razboleo kao i nekoliko igrača, pa je asistent Lari Dru vodio tim u nastavku.

U nebitnim mečevima na Istoku, Hardevej Džunior je ubacio 25 poena u pobedi Niksa nad Šarlotom, Netsi su tukli Dalas, oba tima imaju po 22 pobede.

Vašington je slavio protiv Indijane, "Poljski čekić" Gortat je ubacio 18 poena, važan trijumf za Vizarske, stigli su Pejserse, oba tima će u doigravanje, sada treba hvatati što bolju poziciju. Timovi su izjednačeni na četvrtom mestu, mogli bi da igraju u prvoj rundi doigravanja, ako ostane ovako onda bi Vašington bio četvrti, imao prednost domaćeg terena, dobio je seriju protiv Indijane ove sezone. Ali, probaće jasno da stignu i treći Klivlend koji ima poraz manje, oba tima imaju dve pobede više nad šestoplasiranom Filadelfijom. U plej of će još Milvoki i Majami jer je devetoplasirani Detroit čak sedam pobeda iza ovog tandema i potrebno im je čudo.

Portland - Detroit 100:87
Feniks - Golden Stejt 109:124
Juta - Sakramento 103:97
San Antonio - Minesota 117:101
Memfis - Denver 101:94
Čikago - Klivlend 109:114
Njujork - Šarlot 124:101
Bruklin - Dalas 114:106
Vašington - Indijana 109:102
Nju Orleans - Hjuston 101:107

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Sunday, 18.03.2018
16:20

Boris se za play off i izgubis od Memfisa, ne vredi.

avatar
_Goran_
Sunday, 18.03.2018
11:36

Denver ima 2 pobede manje od osmoplasiranog, a ima 12 utakmica do kraja. Sigurno je plej-of bas daleko....

avatar
vddutina
Sunday, 18.03.2018
11:24

Isto kao prosle godine. Pred kraj padnu i ne znaju gde udaraju. Tesko ce se tu tim stvoriti. Nikola bezi odatle.