Jokić se "odljutio", dao koš i iz auta, slavni Španac priznao da mu ne može ništa! Bobi se izborio, Sakramento ubacio u brzinu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 11.12.2018.
09:12
Izvor: Sportske.net

Za razliku od Memfisa, Jokić sada stavio tim na leđa i gotovo sam pobedi "Grizlije". Bolje vesti za Bobija Marjanovića, Kingsi se trgli u drugom poluvremenu...

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Bilo je dirljivo, dva velika prijatelja, saborca, na kraju krajeva rivali, poslednji put jedan protiv drugog. Dvejn Vejd je poslednji put gostovao u Los Anđelesu, nije realno očekivati da ovi timovi igraju za prsten.

Lejkersi su dobili Majami teškom mukom, upravo je Lebron sačuvao Vejda u poslednjem napadu, kada je "Fleš" promašio iz teške pozicije. Pre meča Vejd je dobio ovacije od "Stejpls Centra", ubacio je 15 poena u nastavku, ali kako rekosmo, na kraju nije uspeo da donese produžetak ekipi.

Lebron je ubacio 28 poena, on i Vejd su iste godine ušli u NBA, a osvojili su dva prstena u Majamiju, i proveli i pola sezone zajedno u Klivlendu prošle godine.

Denver se vratio kući, prekinuo lošu seriju, slavili su protiv Memfisa u režiji Nikole Jokića. Ranjene Nagetse bez trojice startera Srbin je vukao na leđima, 27 poena, 12 skokova, 6 asistencija.

Za razliku od meča u Memfisu kad je šutnuo jednom u porazu 89:87, sada je Jokić bio mnogo agresivniji. Zaustavio je i Gasola koji je meč završio sa sedam poena.

"Bez drugih startera, jasno je, morao je šutira više. Znali smo, ali nismo mu mogli ništa", priznao je sjajni Španac.

Jokić je sve pogađao, čak i šut iz auta u finišu prvog poluvremena, još jedno malo čudo koje se ne računa, posle one neverovatne trojke.

Čikago ima silne probleme, igrači su protiv novog kouča Bojlena, na terenu stvari deluju podjednako loše, Sakramento je lako dobio u "gradu vetrova". D'Aron Foks je ubacio 25 poena, igra u sjajnoj formi, Bjelica po 6 poena i skokova, uz par asistencija, Bogdanović 16 poena, 6 uhvaćenih lopti, 3 asistencije, pogodio je tri trojke. Odlučilo je drugo poluvreme kada se Sakramento trgnuo iz letargije, Foks je u drugom delu dao 23 poena. Čikago je vodio sa +14 u prvom poluvremenu, ali su onda počeli da gube lopte u nastavku, jednostavno nisu držali isti ritam, napravili neverovatnih 27 grešaka u ovom meču, da je Srbija, neko bi rekao da "miniraju" trenera.

Klipersi su jedva, posle produžetaka odneli pobedu protiv slabih Sansa, Kokoškov je opet imao Ti Džej Vorena na raspolaganju (isključen već u prvom delu), ne i Bukera, ali nije pomoglo, iako se njegov tim odlično borio protiv jednog od vodećih timova lige. Bobi opet starter, 8 poena, 8 skokova, 2 asistencij i blokada, igrao je Teo, 8 poena za 12 minuta i 2 asistencije. Tobijas Haris je ubacio 33, Galinari 25 koševa za Klipse, koji su meč rešili u poslednjem minutu produžetka, Beverli i Ejvodi Bredli nisu grešili sa linije penala, pa je pobeda otišla na Pacifik. Klipersi nisu izgubili od divizijskog rivala od aprila 2016. godine.

Šampion je savladao Minesotu, Stef Kari je ubacio 38 poena, Klej Tompson dodao 26,  "Spleš Braders" su pogodili ukupno 11 trojki, čitav tim 19, od kada se vratio posle povrede, Stef u proseku daje više od 31 poena po meču. Videli smo i Drejmonda Grina posle pauze, 7 poena i isto toliko asistencija uz 10 skokova, propustio je 11 mečeva, kaže da se oseća poput deteta u prodavnici slatkiša, koliko je želeo da se vrati na teren.

Dalas je rasturio Orlando, spustio ih na 76 poena, Vučević je dao 8 koševa, imao 16 skokova, ali je promašivao kao i čitav tim, Medžik je imao užasne procente šuta. Posle herojstva u duelu sa Hjustonom, Dončić je takođe promašivao, samo 7 poena, ali je imao 11 skokova i 9 asistencija. Svi hvale sjajnog Slovenca, ali je šou preuzreo Džajlen Branson momak koji je sa Vilanovom osvojio dve titule. Ruki iz druge runde drafta je ubacio 17 poena, najviše od kada je u NBA, Harison Barns 19, a gosti su bili bez Furnijea i Moa Bambe, ovaj drugi je kažnjen jer je prekršio klupska pravila, zakasnio na okupljanje. Dalas je prvi put za više od deceniju dobio deset mečeva u nizu kod kuće.

Pol Džordž je ubacio 31 poen u pobedi Oklahome nad Jutom, Vestbruk nastavio sa tripkl-dablovima, to više nije ni vest, 12 poena, uz očajan šut, ali 11 skokova i 10 asistencija. Ovo je bio prvi sudar timova od kada je Juta nokautirala Tander prošle godine u plej ofu. Na kraju, "Džezeri" su ublažili poraz, domaćin je vodio i sa 29 razlike u trećoj četvrtini...

Milvoki je dobio Klivlend, nisu dozvolili iznenađenje, Erik Bledso je ubacio 20 poena, Baksima je nedostajao Adetokumbo, ali je na poluvremenu već bilo +18 za "Jelene", posle toga je sve ostalo rutina.

Entoni Dejvis je ubacio 41 poen u Bostonu, ali bez efekta, pobeda je pripala kvalitetnijim Seltiksima u čijim redovima je Markus Moris blistao 31 poen, Irvinga je rame sprečilo da zaigra, povredio se i Horfor, pa su četiri igrača bila van terena, ali ni to nije pomoglo gostima, Seltiksi imaju verovatno najdužu klupu lige, i to se videlo baš noćas, Braun je ubacio 19 poena, a Robert Vilijams Treći se proslavio sa dve blokade na "Obrvi".

Ovaj ruki je dao i 7 poena, imao je 11 skokova i 3 blokade, momak sa Kentakija je iskoristio odsustvo Bejnsa i Horforda, pa je odigrao čak 25 minuta...

Filadelfija je tukla Detroit, iako je Dramond uz 21 poen imao 17 skokova, odmarali su Blejka Grifina, tu je možda i bio ključ, jer je Embidu 24 poena i 8 skokova, bio olakšan posao, mada je Simons najzaslužniji za pobedu. Plej Siksersa je ubacio 18 poena, promašio 7 bacanja, ali je imao 10 skokova i 7 asistencija. Embid je propustio meč u Detroitu u petak, sada je bio gladan košarke, a on i Simons su preuzeli odgovornost kada je Batler povređenj u prvom poluvremenu. Ako se ne sastanu u plej ofu, ovo je poslednji duel dva tima u sezoni, odigrali su već četiri meča, seriju je dobio Fili, 3:1.

I na kraju, pobeda Indijane protiv Vašingtona, nisu pomogli ni 30 poena Bredlija Bila, Vol nije igrao, Majls Tarner je ubacio 26 poena, imao 12 skokova i 5 blokada za domaće koji su i dalje bez Oladipa. Bojan Bogdanović opet odličan, 22 poena, 7 skokova, uz dobar procenat šuta, Sabonis je dodao 11, uz samo jedan promašaj.

Rezultati:

LA Lejkers - Majami 108:105
Golden Stejt - Minesota 116:108
Feniks - LA Klipers 119:123 pr.
Denver - Memfis 105:99
Dalas - Orlando 101:76
Oklahoma - Juta 122:113
Milvoki - Klivlend 108:92
Čikago - Sakramento 89:108
Boston - Nju Orleans 113:100
Filadelfija - Detroit 116:102
Indijana - Vašington 109:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Matrix
Tuesday, 11.12.2018
10:35

Ljudi te pamte kao igrača po igrama u reprezentaciji. Mislim da ukoliko ovaj košarkaš ne promeni odnos prema nacionalnom timu, da ga ne treba forisirati u tekstovima više.

avatar
M_85
Tuesday, 11.12.2018
21:51

Kod nas je tako. Moze d uradi u NBA sta hoce, ali ako ne da doprinosr reprezentaciji, nije nista uradio. Nadam se da ce se opametiti uskoro.