Jokić rasturio Oklahomu, zaradio pretnje od Vestbruka!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 15.12.2018.
09:20
Izvor: Sportske.net

Veče Nikole Jokića, Ras nije mogao da otrpi poraz. Bjelica sipao trojke protiv šampiona, bez efekta, Embidu pokvarili žurku, lider pao u Oregonu.

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Šampion je podigao glavu nakon poraza od Toronta. Nije bilo lako u Sakramentu, Kingsi više nisu vreća za udaranje, ali je u finišu Stef Kari bio nemilosrdan sa linije penala, ubacio je četiti u nizu i na kraju završio sa 35 koševa, sedam skokova, šest asistencija.

Klej Tompson je ubacio 27, Durant 33 uz po osam asistencija i uhvaćenih lopti.

Neiskustvo je skupo koštalo domaće, na kraju su imali šansu, vratili u meč, ali su promašili par ključnih šuteva. Bjelica je pogodio četiri trojke, završio sa 18 poena, Bogdanović dodao 12, imao 7 asistencija.

Posle sjajne pobede u Ouklendu, lider je stao u Oregonu. Ovo je tradicionalno teško gostovanje, Nurkić je odigrao znatno bolje nego u prethodnim mečevima, ubacio je 11 poena, ali imao 9 skokova i 7 asistencija, na drugoj strani, vratio se Leonard, "Kandža" je brojao do 28, ali Lovri nije ulazio u igru. Domaće je vodio Lilard sa 24 poena, Stefov brat Set Kari je ubacio tri ključne trojke početkom poslednje četvrtine, Blejzersi su održali prednost i prekinuli lošu seriju, izgubili su 8 od poslednjih 11 mečeva.

Nikoli Jokiću je asistencija nedostajala za trip-dabl, 24 poena, 15 skokova, Denver je savladao Oklahomu, spustio Tander na 98 poena, ostalo je uradio Srbin u ofanzivi.

Bilo je i frke Vestbruk i Marej su ušli u problem, Ras je pretio Jokiću, ali naš igrqač je odbio da kaže šta mu je rekao.

"Ne voli da gubi ne sećam se, nije ništa strašno, sve je u redu samo sam želeo da ih razdvojim", izbegao je polemiku Jokić, videlo se da mu je Vestbruk uputio psovku, nije baš za ove strane da prevodimo...

Vestbruk je meč završio sa 13 poena, 14 skokova, 8 asistencija, uz ne baš dobar šut, Adams je ubacio 26 poena, Pol Džordž 32, ali je klupa Oklahome dodala samo 14 poena, uz to gosti su promašili 12 slobodnih bacanja.

Majami je slavio u Memfisu i bez Vejda i Dragića, Olinjuk se raspucao u finišu, vodio je tim u seriji od 13:2 kojom su se odlepili i na kraju sačuvali neočekivanu pobedu.

Pobeda Indijane u Filadelfiji, ponovo je Tadeus Jang na pravi način "glumio" Oladipa, ubacio je 26 poena Siksersima, Bojan Bogdanović dodao 18, Pejsersi su pokvarili Embidovu žurku. "Proces" je ubacio 40 poena, imao 21 skoko, postao prvi košarkaš Filija sa najmanje 30 poena i 20 skokova još od 1990. i Čarlsa Barklija. Embid je igrao sjajno protiv jedne od najboljih odbrana lige, ali su ga malo usporili u nastavku i osvetili se za poraz u uvodnim mečevima sezone.

Da je neko rekao da će Bruklin biti ispred Vašingtona na tabeli, uputili bi ga kod lekara. Upravo su Netsi noćašnjom pobedom preskočili Vizardse, Dinvidi je ubacio 27 poena, igra odlično, Netsi su u seriji od četiri pobede.

Milvoki je odneo pobedu iz Klilvenda, "Zver" se razjarila, Janis je ubacio 44 poena, imao 14 skokova i 8 asistencija. Adetokumbo je jednostavno bio previše za Kavse, izjednačio je rekord karijere, nadoknadio i odsustvo Midltona i iskupio se za lošu partiju u porazu od Indijane. Baksi su drugi na tabeli Istoka, iza Toronta.

Iznenađenje u Severnoj Karolini, junak za Nikse bio je Emanuel Mudijaj, pogodio je za produžetak, Njujork je, iako oslabljen izbrisao -21 i posle dodatnih pet minuta slavio protiv Hornetsa. Mudijaj je ubacio 34 poena, rekord karijere, u overtajmu su Hardevej i Luk Kornet pogodili trojke, a Niksi su meč počeli sa 10, završili sa osam igrača, Mičel Robinson i Frenk Ntilikina su se povredili tokom utakmice. Šarlot su skupo koštale prodate lopte...

Boston je opravdao ulogu favorita protiv Atlante, Kajri je ubacio 24 poena za tri četvrtine, odbrana je odradila svoje, Houksi su izgubili devet lopti u prvoj četvrtini, ukušno 24, već tada je bilo jasno da nemaju nikakvu šansu, gubili su sa 22 poena razlike nakon prve četvrtine. Jesu se vratili do poluvremena, ali je Boston samo pojačao u nastavku i priča je bila brzo gotova.

Rezultati:

Sakramento - Golden Stejt 125:130
Portland - Toronto 128:122
Denver - Oklahoma 109:98
Filadelfija - Indijana 101:113
Bruklin - Vašington 125:118
Klivlend - Milvoki 102:114
Šarlot - Njujork 124:126 pr.
Boston - Atlanta 129:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jack Rackham
Saturday, 15.12.2018
16:26

Bravo za Bjelicu, oduvek se znalo da je nas najbolji igrač (ne racunajuci Jokica koji i ne igra za reprezentaciju) jos da nije vukao povrede razbio bi i prethodne sezone

avatar
Red blood
Saturday, 15.12.2018
10:26

Mislim da je Jokic ovakvom odmerenom izjavom samo dodatno pokopao Rasa.Svaka cast na tome,a svaka cast i na igri.Kao i Bjelici.Steta sto su ispustili Woriorse.