Jokić rame uz rame sa najvećima!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 14.01.2019.
18:58
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš je tek peti u istoriji lige kojem je ovo pošlo za rukom.

Beta/AP Photo/David Zalubowski, File
Beta/AP Photo/David Zalubowski, File

Povezane vesti

Denver Nagetsi su slavili sinoć protiv Portland Trejl Blejzersa, utakmica u "Pepsi centru" je bila izuzetno zanimljiva i napeta, a razliku je u korist ekipe iz Kolorada napravio Nikola Jokić.

Srpski centar je još jednom dokazao da je jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu, ubacio je ekipi Portlanda 40 poena, 10 skokova i osam asistencija.

Ostaje žal što nije upisao još dva poena i dve asistencije, jer bi tako upisao rekord karijere kada su poeni u pitanju, a zabeležio bi i gotovo nestvaran tripl-dabl.

Ipak, i ovakva partija stavlja ga u koš sa nekim od najvećih imena koja su ikada igrala ovu igru.

Naime, kako prenosi američki novinar Herison Vind, Nikola Jokić je tek peti centar u istoriji NBA lige sa učinkom od 40 ili više poena, 10 ili više skokova i osam ili više asistencija na jednoj utakmici!

Takve partije su svojevremeno uspeli da zabeleže samo Šekil O'Nil, Hakim Olajžuvon, Dejvid Robinson, ali i sjajni DeMarkus Kazins.

Zaista fantastična partija i to u pravo vreme, podigao je Nagetse ekspresno srpski košarkaš, nakon iznenađujućeg poraza od Finiksa.

Zaista bi bila šteta da ga ne gledamo na Ol-star utakmici, prema poslednjem preseku glasova je tek na sedmom mestu, kada su "visoki" igrači na Zapadu u pitanju, ali bi to do kraja glasanja svakako moglo da se promeni, a pritom još svoj sudi nisu dali mediji i igrači, čiji glasovi će činiti preostalih 50% u ukupnom zbiru.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke