Jokić - Prvo povreda, pa lekcija iz košarkaških pravila!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.12.2017.
08:32
Izvor: Sportske.net

Vil Barton vukao Nagetse na leđima, Srbin dobio i besplatan čas iz pravila košarke, posle povrede. Lebron se iznervirao i preuzeo odbranu u svoje ruke, Kajri nezaustavljiv...

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Nikola Jokić se povredio u finišu prvog poluvremena, podsetimo Nagetsi su već bez Milsapa i Čendlera. Ali, na scenu je stupio Vil Barton. Ubacio je 37 poena, završio akciju polaganje tri sekunde pre kraja pa je Denver slavio protiv Čikaga.

Jokić je ubacio do povrede osam poena, nagazio je na nogu Džerijana Granta. Za sada nije poznato koliko će odsustvovati, ali prve prognoze su ohrabrujuće, povreda nije teška, ništa nije slomljeno. Inače, Čikago je praktično izgubio dobijenu utakmicu, vodili su tokom drugog poluvremena, ušli sa +3 u poslednji minut, ali je Barton zaista odigrao meč karijere. Kod Čikaga koji ima skor 3-17, Robin Lopez i Markanen po 20 poena, Kris Dan je dodao 19, Bulsi su izgubili sedam mečeva u nizu.

Zanimljiva situacija, legendarni Džeferson je zaustavio Jokića kada je krenuo ka svlačionici, da pre toga izvede bacanja, jer ako to ne učini, rival bira ko će šutirati, a i ako bi se Jokić oporavio tokom drugog poluvremena, ne bi mogao u igru.

Kavsi su stigli do desete u nizu, slavili su u Atlanti, posle prvog poluvremena u kome im je Šreder radio šta je hteo, Lebron je naredio saigračima da stegnu odbranu, sam je preuzeo Nemca, i jasno, favorit je stigao do pobede. "Kralj" je ubacio 24 poena i imao 12 asistencija, a Šredera je spustio na svega 10 u nastavku. Kavsi su u trećoj četvrtini kombinacijom Lebronove odbrane i trojki Lova koji je ubacio 25 poena okrenuli rezultat.

Boston je dobio Filadelfiju, Kajri je predvodio vodeći tim lige sa 36 poena, Siksersi bez Embida, u igri su ih držale trojke, ali u poslednjoj četvrtini je Irving pogodio 7 od 11 šuteva i presudio gostima.

Milvoki je slavio u Porltandu, iako je Nurkić ubacio 25 poena i imao 11 skokova. Kris Midlton je dao 26 za Bakse, Adetokumbo dodao 20, kao i obično uradio i sve ostalo, a slab šut je bio najveći problem Portlanda, uz 19 izgubljenih lopti.

Džez je rasturio oslabljene Kliperse u finišu, Alek Burks odigrao fantastičan meč, 28 poena, Donovan Mičel dodao 24, u poslednjoj četvrtini, rezervni sastav domaćina nije imao nikakvu šansu. Fale im četiri startera, Grifin, Beverli, Teo i Galinari.

Rezultati:

La Klipers - Juta 107:126
Portland - Milvoki 91:103
Denver - Čikago 111:110
Boston - Filadelfija 108:97
Altanta - Klivlend 114:121

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke