Jokić promašivao, Kanađani spašavali! Bjelica i Bobi na marginama...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 06.01.2018.
09:17
Izvor: Sportske.net

Denver dobio svoju noćnu moru, Jutu, mirne duše mogli su da se ogrnu u zastavu sa javorovim listom. Bjelica loš, Bobi se vratio na margine...

EPA-EFE/PETER FOLEY
EPA-EFE/PETER FOLEY

Povezane vesti

Nikola Jokić se nije proslavio u pobedi Denvera nad Jutom, ali nema sumnje da pristaje na ovakav scenario, promašivao je, no, Nagetsi su slavili drugi put u nizu protiv tradicionalnog neugodnog rivala, u sudarima sa "Džezerima" su proteklih sezona redovno ređali poraze.

Srbin je meč završio sa 8 poena, uz loš šut, imao je 10 skokova i 4 asistencije.

Trej Lajls je najbolje sačuvao za bivši klub koji ga se odrekao prošlog leta, ubacio je 26 poena, rekord karijere, koliko i Džamal Marej, dvojica zanimljivo Kanađana su posle poluvremena okrenuli rezultat. Jokić je trojkom doveo tim na +15 i to je praktično bio kraj nade domaćina.

Težak poraz Pistonsa u Filadelfiji, u prvom poluvremenu ubacili su 32 poena, na kraju završili na mizernih 78. Marjanović je odigrao sedam beznačajnih minuta, ubacio dva poena, u tim se vratio Dramond, ali Detroitu nije bilo pomoći. Zaleđeni su na -36, Embid i Simons su kombinovali 42 poena, u prvom delu umalo njih dvojica sami nisu postigli više poena od čitavog tima gostiju. Siksersi su u formi, četiri pobede u nizu, vratili su se na 50% uspešnosti.

Minesota se držala u Bostonu, ali na kraju je pobeda pripala Seltiksima.

Markus Smarta je ubacio 16 poena u drugom poluvremenu, Teri Rozije dodao 14, kao i protiv Kavsa, rezerve su završile veliki posao za "Kelte". Na drugoj strani Tauns 25 poena i 23 skoka, najviše uhvaćenih lopti u karijeri, ali, odlučila je odbrana. Oba tima su je odigrala odlično, no Irving sa 16 poena, 9 skokova i 8 asistencija je bio prevaga u trenucima odluke, iako njegovom timu nije išao šut.

Bjelica loš, odigrao je desetak minuta, pogodio jedan od pet šuteva, 2 poena i 2 skoka za Srbina.

U Majamiju produžetak, Hit je srušio Njujork, 19 poena, po 6 skokova i asistencija za Dragića. Majami je postavio dva rekorda, jedan u broju šuteva za tri poena, ukupno su probali 42 trojke, promašili 30 što je takođe rekord. Ali i pored toga slavili su, što se kaže zaobilaznim putem, Niksi su u poslednjoj sekundi stigli do produžetka, koševima Daga MekDermota, vodili dva puta u dodatnih pet minuta, ali je serija poena domaćinu donela pobedu.

Toronto je do vrha napunio koš Milvokija, Valančijumnas sa 20 poena i 13 skokova odigrao sjajnu treću četvrtinu u kojoj je postigao sve svoje koševe, DeRozan je takođe brojao do 20, Reptorsi su imali oko 56% šuta, a pomenuti treći period dobili su sa 43:19, što je prelomilo, za Kanađane ovo je četvrta pobeda u nizu.

Čikago je uz 32 poena Krisa Dana iskopao pobedu u Dalasu, za pleja Bulsa ovo je rekord karijere, umalo gosti nisu prokockali +10 u poslednjih 68 sekundi, ali na njihovu sreću Jogi Ferel je u očajničkom šutu promašio produžetak.

Kavi Leonard i Manu Đinobili su dali po 21 poen u pobedi Sparsa nad Sansima. Feniks je napravio 23 greške, poklonio 29 poena rivalu, San Antonio je ukrao 15 loptui, "Kandža" se vraća u pravu formu, imao je i tri blokade, pokazao zbog čega je bio dva puta najbolji defanzivac lige. Ovo je Leonardova tek osma utakmica u sezoni, a Popović je u ovom meču odmarao Oldridža.

Tesno je bilo u Memfisu, radovao se Vašington, Džon Vol je ubacio 25 poena i imao 9 asistencija, Bredli Bil brojao do 34. Vizardsi su umalo ispustili pobedu, imali +15 na devet minuta do kraja, odigrali lošu četvrtinu, ali je Markif Moris sa dva bacanja ipak sačuvao pobedu ekipi.

Portland je prema očekivanju savladao najgori tim lige, Atlantu, MekKolum je ubacio 20 poena, Nurkić uz 11 koševa imao 9 skokova. Šarlot je odneo pobedu sa Pacifika, Kemba Voker je sa 19 poena i 7 asistencija vodio Hornetse do trijumfa. Lejkersi su u velikoj krizi, vratili su se Bruk Lopez i Lonzo Bol, nije pomoglo, mladi tim je izviždan u poslednjoj četvrtini, posle 11. poraza u 12 mečeva, oni su najgori tim Zapada.

LA Lejkers - Šarlot 94:108
Portland - Atlanta 110:89
Memfis - Vašington 100:102
Denver - Juta 99:91
San Antonio - Feniks 103:89
Dalas - Čikago 124:127
Milvoki - Toronto 110:129
Majami - Njujork 107:103 pr.
Filadelfija - Detroit 114:78
Boston - Minesota 91:84

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke