Jokić prokockao šansu za smenu šampiona, Harden nestvaran, Hrvat punio sa svih pozicija!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.03.2019.
08:29
Izvor: Sportske.net

Denver nije uspeo da preskoči Voriorse, Juta uvek neugodna. Džejms Harden nastavlja da teroriše ligu, velika partija Bojana Bogdanovića!

Photo/David Zalubowski
Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Kao i obično, Denver teško igra sa Jutom. Iako oslabljeni Džezeri su uspeli da prekinu niz od devet pobeda Nagetsa u Koloradu i da odnesu trijumf. Pobedu je režirao Donovan Mičel, šest od 24 poena postigao je u poslednja dva minuta. Kajl Korver je dodao 22, domaćin je loše šutirao, dao samo 37 poena u prvom delu. Za njih je ova pobeda značila i prvo mesto na Zapadu, nisu uspeli da preskoče Voriorse.



Nikola Jokić je ubacio 16 poena, imao 13 skokova i 7 asistecnija, napravio je 5 grešaka, imao loš šut kao i čitav tim. Rano je ušao u problem sa penalima, imao dosta nevolja protiv Gobera u reketu, na kraju je pokušao da okrene, ali u penal završnici Juta je bila mirnija.

Neverovatna partija Džejmsa Hardena slomila je uporni Majami. "Bradonja" je ubacio 58 poena, imao 10 asistencija, 7 skokova, a Hjuston je sa -21 u drugom poluvremenu stigao do pobede. Ovo nije lični rekord Hardena, Niksima je utrpao 61, ali jeste rekord jednog igrača protiv Hita, Vili Barton im je davne 1994. ubacio 53 poena.

Roketsi su dobili četvrti meč u nizu, Majami nije imao ni dovoljno sreće da posle Voriorsa skine skalp još jednom favoritu. Dragić je ubacio 21 poen, po 5 skokova i asistencija biće veliko pojačanje za tim koji se bori za plej of.

Filadelfija je slavila u Oklahomi, Ben Simons je ubacio 11 poena, imao isto toliko asistencija i 13 skokova, Australijanac je napravio svoj deveti tripl dabl u sezoni, a Filadelfija je nakon 19 mečeva konačno dobila Tander. U stvari dobili su ih tek drugi put u istoriji od kada se franšiza preselila iz Sijetla, 2008.

Rasel Vestbruk je ubacio 23 poena, imao po 11 skokova i asistencija, ali uz loš šut, pa 25. tripl-dabl u sezoni nije puno vredeo. Oklahomi je nedostajao povređeni Pol Džordž, izgubili su treći meč u nizu.

Čedi Osman je ubacio 21 poena u pobedi Klivlenda nad Njujorkom, Kavsi imaju dva trijumfa više od Niksa, obe ekipe će na lutriju, cilj, dobiti prvog pika Ziona Vilijamsona.

Veoma važna pobeda za Orlando, spustili su šampiona na 96 poena, Vučević je ubacio 12 koševa uz loš šut, ali je imao 13 skokova i 6 asistencija, kao i 3 blokade. Aron Gordon je dao 22 poena, Terens Ros 16, pa se posle poraza u Majamiju, Golden Stejt vraća praznih šaka sa Floride. Zanimljivo, ove nedelje je Orlando pored Voriorsa tukao i Seltikse, ali su uspeli da izgube od Njujorka i Čikaga, i upravo to može da ih košta doigravanja.

Bojan Bogdanović je utrpao 35 poena Minesoti pa je Indijana zaustavila loš niz. Na drugoj strani Tauns 42 koša, uz 17 skokova, velika pobeda za Pejserse, uz Oladipa koji je završio sezonu, nije bilo Tajreka Evansa i Domantasa Sabonisa. Pejsersi su prelomili utakmicu serijom 15:8 u finišu, Hrvat je dao 11 poena u tim trenucima.

Rezultati:

Denver - Juta 104:111
Oklahoma - Filadelfija 104:108
Hjuston - Majami 121:118
Njujork - Klivlend 118:125
Orlando - Golden Stejt 103:96
Indijana - Minesota 122:115

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina_11303
Friday, 01.03.2019
10:58

Ljudi u Denveru treba da budu pametni i da prepuste Golden Stejtu prvo mesto na zapadu. Hjuston ce biti 4. ili 5. a prvoplasirani se u polufinalu ukrsta sa njima. Hjuston ce biti problematicniji u polufinalu nego mec sa Oklahomom. Nista ne vredi samo prvo mesto u regularnom delu sezone, treba biti promisljen i kada je plej of u pitanju.