Jokić prokockao finale, zakucavanje decenije, Kari predao titulu autsajderu!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 17.02.2019.
09:06
Izvor: Sportske.net

Druga noć Ol-Star vikenda ostaće zapamćena po zakucavanju za špice kao i neočekivanom pobedniku u šutiranju trojki. Jokić pao protiv osvajača titule...

AP Photo/Chuck Burton
AP Photo/Chuck Burton

Povezane vesti

Jedan od najboljih šutera u istoriji košarke morao je da preda titulu.

Stef Kari je u prvoj rundi ubacio 27 poena, ispred Badija Hilda sa 26, Haris je šutirao prvi, stigao je do 25, tada je nameštao ruku, ušlo je osam poslednjih lopti, kao i svih pet "šarenih" koje vrede duplo.

U finalnoj rundi Hildu je drhrala ruka 19 poena, prethodno je Haris ubacio 26, pa je pritisak bio na Kariju. On je sjajno startovao pogodio prvih devet lopti, a onda stao, do kraja 24, pa je pobeda otišla u Bruklin.

Haris koji je prvi put učestvovao u takmičenju u šutiranju trojki postiže oko 14 poena ove sezone, a ima šut oko 47% za tri poena, pa njegov trijumf nije ipak preveliko iznenađenje.

Neočekivani pobednik i u zakucavanju. Bek Tandera Hamidu Dialo je oko sebe okupio impozantnu ekipu, poput klupskog druga Vestbruka, kao i Šekila O'Nila. Najspektakularnije zakucavanje je upravo bilo preko Šeka, što mu je donelo i pobedu.

Drugi učesnik u finalu Smit Džunior nije se baš proslavio, nekoliko pokušaja mu je bilo potrebno da izvede ono što je zamislio.

Domaći favorit Majls Bridžis je bio dobar u prvoj rundi, ali posle nije uspeo da zakuca kako je želeo, pa nije imao više pokušaja i otpao. Džon Kolins takođe nije impresionirao, u svakom slučaju, brzo će se zaboraviti, osim Dialovog zakucavanja, momak iz Kvinsa ulazi u istoriju, ono što je izveo je zaista nesvakidašnje.

U veštinama, odnosno preprekama trijumfovao je Tejtum iz Bostona, dobio je Janga it Atlante, pobednik je eliminisao Jokića, iako je naš centar stigao prvi do šuta za pobedu, ali kao i u finalu, bek Bostona je pogodio, Srbin nije. Inače, Jokić je u prvoj rundi dobio Vučevića, a Tejtum je pogodio šut sa pola terena u finalu kako i odneo trijumf.

Na kraju, titula ide u Boston, a mi čekamo sledeću noć i veliko finale vikenda, Ol-Star utakmicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Antihepi
Sunday, 17.02.2019
13:46

Ништа специјално што се закуцавања тиче.

avatar
Mortal Kombat
Sunday, 17.02.2019
13:20

Ocajan All star, iz godine u godinu.
it's all about the money

avatar
barbaroga
Sunday, 17.02.2019
12:38

Ja ne znam po cemu je spektakularno ovo zakucavanje. Seka je preskocio tako sto se odbacio rukom od njega. Niti je neka posebna tehnika ovde potrebna a ni fizikalije.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 17.02.2019
15:03

Jedino zakucavanje koje do sad nije vidjeno (mozda gresim) je Kolinsovo prvo, gde je dobio veoma mali broj ocena.