Jokić "patentirao" novi način pobeđivanja, Kokoškov šokirao Ameriku!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 24.11.2018.
09:22
Izvor: Sportske.net

Treći put ove sezone Jokić uradio zaista neubičajenu stvar, a za jedno od iznenađenja sezone pobrinuo se srpski trener.

EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Kao da je u pitanju nova moda, Nikola Jokić ponovo prepušta drugima koševe, i radi sve ostalo. Protiv Orlanda nije bilo potrebe, odbranom je odradio posao, dao samo 6 poena, imao 10 skokova i 11 asistencija. Njegov tim je Vučević Medžik spustio na 87 poena i tu je priča bila gotova. Crnogorac najbolji u svojoj ekipi, 16 poena, 8 skokova, ali nedovoljan za ozbiljniji otpor, Furnije je promašivao, na drugoj strani Mejson Plamli 15 poena, 11 skokova i 4 asistencije, jedna je bila u stilu Jokića ka Treju Lajlsu.

Inače, kad smo kod Jokića, ovo je treći put ove sezone da zbog poena nije stigao do tripl dabla, a malo mu je nedostajalo da dabl-dabl sa skokovima i asistencija napravi do poluvremena. Denver je vodio i sa 29 razlike, prava borba je izostala...



Ovo je druga pobeda Denvera kod kuće u nizu, ali večeras putuju u Oklahomu.

Od loše serije oporavili su se Voriorsi, razbili su Portlanda, Durant i Tompson su iskombinovali 63 poena, pa i bez Karija i Grina, domaći su delovali impresivno počev od druge četvrtine. Durant je činio bukvalno sve, promašio samo 8 od 21 šuta, uz 32 poena, imao je 8 asistencija, 7 skokova i 3 blokade. Čim su počeli da pogađaju, Voriorsi su oni pravi, a serija od četiri poraza je bila najduža od kada je Stiv Ker trener.

Juta je nametnula utakmicu kakvu je želela u Holivudu, ali Lejkersi su izašli kao povednici. Zaustavili su "Džez" na 83 poena, Lebron je ponovo dominirao sa 22 poena, 10 skokova 7 asistencija, a pomalo neverovatno zvuči da je njegov tim meč dobio odbranom. No sa Lebronom je i to moguće, i pored toga što nisu imali ritam u napadu, dobili su rivala njegovim oružjem. Doduše, pomogla im je i povreda Donovana Mičela u drugoj četvrtini, kada su gosti ostali bez svog glavnog napadača.

Upisao se Feniks, prvi put na strani ove sezone, preživeli su Adetolumbovih 35 poena i slavili u Viksonsinu. Devin Buker je ubacio 29, ali je junak bio veteran Džamal Kroforod koji je nedavno stigao u klub, pogodio je za pobedu. Istina, Midlton je pogodio trojku iz ugla, ali nakon pregledavanja snimka, bilo je jasno da je vreme isteklo. Baksi su pogodili samo 10 trojki iz 44 pokušaja, a Bruk Lopez je promašio svih 12.

Duel Vestbruka i Kembe Vokera pripao je ovom prvom, Ras je ubacio 30 poena, imao 12 skokova, dve asistencije su mu nedostajale do tripl dabla, Tander je slavio protiv Šarlota, sada su na 12-6, posle četiri izgubljena meča na startu. Prvi put ove sezone, je Oklahoma uparila Vestbruka i Šredera, Nemac je ubacio 23 poena, Hornetsi su se držali do samog kraja, skupo prodali kožu, ali je Marvin Vilijams promašio trojku posle koje je domaćin priveo posao kraju.

Domantas Sabonis nije bio dovoljan, ubacio je 19 poena, imao 16 skokova, ali je Indijana ponovo bez Oladipa poražena kod kuće. LaMarkus Oldridž je odigrao veliku partiju, 33 poena, 14 skokova, konačno su Sparsi ličili na sebe van Teksasa i vratili se na 50% uspešnosti. Ovo je i prva pobeda San Antonija na Istoku ove sezone, vodili su i 20 razlike i mirno završili meč. Osim Oladipa, kod Pejsersa nije bilo Tarnera, a i Sabonis je igrao rovit.

Majami je dobio u Čikagu, Dragić i dalje povređen, Toromto je isprašio Vizardse, Leonard je ubacio 27 poena, imao 10 skokova, Kanađani su najbolji tim lige, a sinoć su sasuli 17 trojki, najbolji rezultat u sezoni.

Veliko iznenađenje u Filadelfiji, Kavsi su stigli do treće pobede u šampionatu. Siksersi  su bili jedini neporaženi tim kod kuće, prava pesnica u zube od po mnogima najgoreg tima lige. Nisu igrali odbranu, izviždani su na kraju, ruki Sekston je ubacio 23 poena, Džordan Klarkson dao 14 od 19 u poslednjoj četvrtini, Kavalirsi su pogodili 11 trojki, šutirali blizu 53%. Od 13. marta računajući pauzu naravno, Filadelfija nije poražena kod kuće.

Niksi su prizemljili "Pelikanse" iako je Dejvis ubacio 33 poena, Mudijaj sa 27 i Alonzo Trir su izrešetali odbranu gostiju, Njujork je odigrao najboljih pet minuta u sezoni, okrenuo meč u finiš, zanimljivo da od 2015. nisu dobili Nju Orleans kod kuće.

Boston nije propustio šansu, Aron Bejns je buio odličan sa 16 poena, 9 skokova, odluka Breda Stivensa da bude starter je naravno uzrokovana povredom Horforda, svejedno, bivši centar Detroita igra odlično, Atlanta je bila pravi protivnik da se Seltiksi vrate na pobedničke staze. Domaćin očajan, promašivali su trojke, primili 45 poena u prvoj četvrtini, pa je sve bilo brzo gotovo.

Na kraju, pobeda Detroita protiv Hjustona, videli smo produžetke, Harden je ubacio 33 poena, Kapela 29 za goste, ali Detroitova "velika trojka", Grifin, Dramond, Redži Džekson je bila bolja.

Malo poznati ruki, Brus Braun je odigrao kvalitetnu rolu isključio Hardena odbranom u produžetku, Grifin je ubacio 28 poena, Dramond dodao 23 uz 20 skokova, Džekson postigao 22, Hjuston je bio bliži pobedi u regularnom delu, ali je Grifin pogodio iz teške pozicije. U produžetku Harden bez poena, jasno zbog čega je pobeda ostala na severu Amerike.

U prvom meču dana, Klipersi su nastavili da pobeđuju...

LA Lejkers - Juta 90:83
Golden Stejt - Portland 125:97
Denver - Orlando 112:87
Milvoki - Feniks 114:116
Oklahoma - Šarlot 109:104
Indijana - San Antonio 100:111
Čikago - Majami 96:103
Toronto - Vašington 125:107
Filadelfija - Klivlend 112:121
Njujork - Nju Orleans 114:109
Atlanta - Boston 96:114
Detroit - Hjuston 116:111 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke