Jokić - Ono kad odigraš jednu od partija karijere i ispreči ti se Lebron Džejms!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 08.03.2018.
08:01
Izvor: Sportske.net

Neverovatni Jokić nije uspeo da dovede Nagetse do pobede, čeka ih pakao u borbi za plej of. Bogdanović završio sa nulom, seriji Hjustona nema kraja...

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Nakon nekoliko slabijih partija, Nikola Jokić je onaj stari. Ali, raspoloženje zbog 36 poena, 13 skokova i 6 asistencija mu je svakako pokvareno porazom u finišu. Odigrao je neverovatan meč, uspeo i da vrati Denver u utakmicu sa Klivlendom, ali je Lebron Džejms doneo pobedu gostima.

Postigao je poslednja četiri poena, ukupno 39 (imao je 10 asistencija i 8 skokova) i prelomio meč, za Denver ovo je drugi poraz u nizu, u najgore vreme.



Nagetsi su stigli -16, ali nisu imali snage za preokret, ostaju osmi, ali imaju samo pola pobede više od Klipersa i Jute, najbližih pratilaca.

Što se Jokića tiče, shvatio je poruku trenera, pošto je u prošlom meču završio na klupi u poslednjoj četvrtini, odigrao je jednu od najboljih partija u NBA karijeri, ali jednostavno, Nagetsi su napravili previše grešaka da dobiju Kavse sa ovakvim Lebronom. Sada imaju dva zicera kod kuće, Lejkerse i Kingse u "Pepsi centru" za vikend i jednostavno su u situaciji da moraju da dobiju ta dva meča.

Meloun je stavio dodatni pritisak na Jokića, rečima da je on najbolji igrač Nagetsa i da od njega i očekuje da preuzme najveću odgovornost u poslednjih 18 utakmica regularnog dela sezone.

Kad smo kod Kingsa, izgubili su još jedan meč, Pelikansi ne posustaju bez Kazinsa, stigli su do desete pobede u nizu. I Entoni Dejvis je izvrnuo članak u finišu treće četvrtine, ali to ih nije sprečilo da dobiju još jedan meč. Mirotić sjajan sa 26 poena, on i Holidej su pogađali trojke kada je bilo najpotrebnije. Kod Kingsa Bogdanović očajan, bez poena, promašio je svih šest šuteva.

Nova stanica, nova pobeda lidera, Hjuston je dobio i u Milvokiju, 26 poena Hardena za 17. pobedu u nizu. Erik Gordon je pogađao u trećoj četvrtini, sada su Roketsi prešli i Boston kada je u pitanju najduža serija pobeda u sezoni. Nisu izgubili od kraja januara. Adetokumbo je broja do 30, Baksi se vratili u finišu, ali je Kris Pol pogodio sledeći šut i sve je bilo gotovo. Sjajni plej je meč završio sa 16 poena i 11 asistencija.

Derbi severa je pripao Torontu, odneli su pobedu iz Detroita i pored 31 poena Blejka Grifina. Pistonsi sada već mnogo daleko od plej ofa, sinoć ih je DeRozan uništio sa 42 poena, ali je meč viner bio Fred VanFlit koji je pogodio u poslednjoj sekundi za pobedu Kanađana u produžetku. Grifin je promašio poslednji šut na utakmici.

Strašno važna pobeda za Jutu u Indijani, odigrali su odličan meč, spustili Pejserse na 84 poena, Gobert je ponovo dominirao 23 poena, 14 skokova, Rubii dodao 18, uz 7 asistencija, sada su se "Džezeri" u potpunosti vratili u trku za plej of, dišu za vratom Jokiću i kompaniji. Podsetimo Juta je imala skor 5-19 van svoje dvorane, a onda su dobili devet mečeva u nizu na gostovanjima, veliki preokret zaista. Kod Pejsersa bez pravog rešenja u napadu, Oladipo i Bogdanović po 13 poena, Majls Tarner jedina svetla tačka sa 24.

U dva meča koja ne odlučuju ništa, Čikago je uzeo meru Memfisu uz 21 poen Krisan Dana, dok su Lejkersi slavili protiv Orlanda, u čijim redovima Vučević ponovo odličan, 24 poena, 12 skokova, 6 asistencija. Ali, njegov tim je poražen u foto finišu, primili su deset poena u nizu, dotukao ih je Bruk Lopez u poslednjoj sekundi sa dva slobodna bacanja.

Rezultati:

La Lejkers - Orlando 108:107
Denver - Klivlend 108:113
Sakramento - Nju Orleans 101:114
Milvoki - Hjuston 99:110
Detroit - Toronto 119:121 pr.
Čikago - Memfis 119:110
Indijana - Juta 84:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Thursday, 08.03.2018
16:40

mnogi su zaboravili ko je najbolji igrac Jute..Iduce godine ce brutalan tim da budu..samo da GM se ne isprosipa kao onda kad su imali buzera vilijamsa milsapa dzefersona i ekipu pa ostali bez icega..A pelikansi pokazuju da jednostavno nije pravo rjesenje imati dva superstara,oba skorera,u reketu..Prvo jer ce ubrzo nekog da izgube zbog toga,a drugo jer su propustili priliku da grade tim oko dejvisa po tome cime njega treba da komplementujes da bi se napravila win masina...al jbg jednostavno neke francize dan danas nisu pokapirale kakve greske ne treba praviti..a i dovodi im to ljude u arenu,mozda ih boli uvo..

avatar
MladoKolonac
Thursday, 08.03.2018
17:49

Bio je juče tekst ovde kako Dejvis kida od kad se Bugi povredio i da su vezali devet pobeda.

avatar
rosen.manutd
Thursday, 08.03.2018
15:31

valjda ce da izbore plej of sad..

avatar
MladoKolonac
Thursday, 08.03.2018
13:32

Juta je stigla Denver, imaju isto pobeda, Klipersi su trenutno osmi, Juta deveta, Denver deseti.

avatar
zmajkula
Thursday, 08.03.2018
13:00

Opet Denver bez plej ofa ostade...