Jokić odličan, Srbija sve bliža! Teo sipao trojke do povrede, Lilardova bajka!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 28.03.2018.
07:31
Izvor: Sportske.net

Denver sada iza Klipersa, poraz u Kanadi nadu u plej ofu učinio još tanjom. Teo i Bobi jure Bjelicu. Lilard uništio Pelikanse i požurio na avion, da malo odspava, čekaju ga slatke, besane noći!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Majkl Meloun je bio ogorčen, iako su Nagetsi pokazali zube u Torontu protiv najboljeg tima Istoka. Ali, kada se dovedeš u situaciju da se vadiš protiv Toronta, jasno je, male su šanse.

Do kraja je sedam mečeva, kouč Denvera je igračima zamerio da im nedostaje osećaj na situaciju u kojoj se nalaze. Plej of je sve dalje, ništa nije vredeo odličan učinak Jokića, 29 poena i 16 skokova.

Klupa Toronta je presudila, ubacili su 53 poena, kada vam Austrijanac Jakob Peltl da 12 poena u poslednjem periodu, jasno, izgubićete meč.

Do kraja ove, neuspešne turneje ostaje još jedan meč za Nagetse, u Oklahomi, na povratku kući u petak, ali nada je sve slabija.

Sada su ih preskočili Klipersi koji imaju meč manje i poraz manje. Na Pacifiku su kosti ostavili Baksi, iako je Adetokumbo ubacio 26 poena, imao 9 skokova, 7 asistencija i 5 blokada. Videli smo preokret u poslednjoj četvrtini, seriju od 13:0 domaćina koja im je na kraju donela pobedu.



Teodosić je odigrao dobru partiju, ubacio 4 trojke iz 5 pokušaja, imao 4 asistencije, meč je završio sa 13 poena, ali i posle sjajnog starta ponovo povredio petu. Bobi je pogodio oba šuta, 5 poena, sada Klipersi gledaju ka Minesoti i Juti. "Vukovi" imaju tri pobede više, ali i dva meča više, odnosno tim iz Los Anđelesa kasni 1.5 pobedu za plej ofom.

Bogdan je bio nešto bolji nego u prethodnim mečevima, ubacio je 10 poena, imao 3 skoka i 2 asistencije, u meču bez značaja pobedu iz Kalifornije odneli su Mavsi jedan od najgorih timova lige. Oni su sada prišli Kingsima na jednu pobedu, mada je to sasvim nebitno, potrudiće se verovatno da budu slabiji na kraju sezone zbog draft lutrije.

Harison Barns je ubacio 20 poena, Denis Smit Džunior 19 za Mavse koji su prekinuli niz od pet poraza.

Demijen Lilard je dobio duel sa Entonijem Dejvisom, utrpao je Pelikansima 41 poen, imao 9 skokova i 6 asistencija, Blejzersi su učvrstili treću poziciju na Zapadu. Lilard je bio presrećan, okrenuo je meč, a onda mu je stigla poruka da se žena porađa, sin je u pitanju pa je "Dem" požurio u Oregon. On je u poslednjoj četvrtini ubacio 20 poena, za dva minuta dao sedam u nizu, zaista je izgledalo kao šou jednog čoveka.

Ukrcao se u avion rekao da će malo odspavati jer verovatno u narednom periodu zbog bebe neće imati puno prilike za san...

Ne zaboravimo Dejvisa, dao je 36 poena, imao 14 skokova i 6 blokada, gorak poraz za Pelikanse iako je "Obrva" bio fantastičan.

Na njegovu sreću i sreću tima, poražen je i San Antonio. Sparsi su pali u Vašingtonu, Oldridž je odigrao samo 17 minuta, dao je 13 poena, na drugoj strani sedam igrača Vizardsa bilo je dvocifreno, a zanimljivo da je najbolji strelac Bredli Bil ubacio samo 7 poena. San Antonio je u finišu ublažio poraz, ali su delovali katastrofalno u drugoj i trećoj četvrtini kada su primili 67 koševa.

Lebron je poražen u Majamiju, Vejd je spustio rampu svom najboljem prijatelju, Kavsi su zaustavljeni na 79 poena. Dragić je ubacio 10, Keli Olinjuk odigrao još jednu odličnu partiju, 19 poena, 5 skokova, iako bez Vajtsajda, Majami je očitao lekciju gostima i svom bivšem saigraču. Lebron je ubacio 18 poena, imao 7 asistencija i 6 skokova, tim je šutirao mizernih 36.5%, a trojke bolje da nisu pokušavali, 4 od 26. S obzirom na poraz Baksa, Majami se vratio na sedmu poziciju.

Hjuston je rasturio Čikago, Erik Gordon je ubacio 31 poen, lider je dao 18 trojki, jasno, Bulsi su se brzo predali, već na poluvremenu je bilo preko 20 razlike, a za tri četvrtine sve gotovo i to bez bolesnog Džejmsa Hardena.

Indijana nije propustila šansu, Oladipo je vodio Pejserse do pobede protiv desetkovanog šampiona u Ouklendu. Dao je 24 poena, Voriorsi su stali na 81 poenu, jasno bez četiri najbolja igrača poraz je bio neminovan. Jasno i nevažan, jer bez obzira na kraj regularne sezone, oni završavaju kao drugi na Zapadu.

LA Klipers - Milvoki 105:98
Golden Stejt - Indijana 81:92
Sakramento - Dalas 97:103
Majami - Klivlend 98:79
Hjuston - Čikago 118:86
Nju Orleans - Portland 103:107
Toronto - Denver 114:110
Vašington - San Antonio 116:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 28.03.2018
12:56

Neverovatan potez Milosa Teodosica.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Wednesday, 28.03.2018
12:02

po meni sve u svemu ove sezone Lilard je MVP

avatar
zdenkomen
Wednesday, 28.03.2018
11:28

Pazi ironije. Treba da želimo da Denver ne uđe u plejof, samo da bi Jokić mogao da igra za Srbiju. Nije sportski ali nama bi vredelo. Pa neka tako bude.

avatar
RIP-chechk
Wednesday, 28.03.2018
11:13

Nadam se da ce Clipersi uspeti, ali tesko. Denver je nazalost ispao, nemaju sanse, i nekako mi je krivo, al i ovu i proslu sezonu nekako prave slicne greske.

avatar
Sportski
Wednesday, 28.03.2018
08:11

Bliza cega ? U play off ce svakako bar jedan Srbin. Mogli ste spomenut doprinos Nurkica u pobjedi portlanda 30 min 21 p 10 sk 4 bl