Jokić "odledio" Denver sa -25, pogodio najvažniji šut na meču!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 29.01.2019.
08:04
Izvor: Sportske.net

Veliki preokret u Memfisu, jedna četvrtina dovoljna za Denver, drugi najveći povratak u istoriji franšize. Jokić najefikasniji...

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Nagetsi imaju najbolji start u istoriji franšize. Izgledalo je da će ostaviti kosti u Tenesiju, gubili su sa 25 razlike, ali su predvođeni Jokićem uspeli da okrenu u poslednjih pet minuta i isčupaju pobedu protiv "Grizlija".

Jokić je promašivao trojke, završio sa 24 poena, i pogodio najvažniji šut na utakmici u poslednjem minutu, koji je praktično prelomio meč.

"Nismo odustali, to govori o karakteru ovog tima", kaže Jokić.

Inače pred poslednju četvrtinu bili su na -17, što je drugi najveći deficit u istoriji franšize koji su stigli. Jokić je uz 24 poena, imao 5 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije, probudio se kada je bilo najvažnije.

Kod Memfisa su Gasol i Konli zajedno postigli 51 poen, atmosfera u svlačionici je loša, ne toliko zbog igara ove sezone već neizvesnosti i najave da će obojica biti trejdovani i da Memfis počinje rekonstrukciju tima.

Iznenađenje u Los Anđelesu, Atlanta je tukla Kliperse, Trae Jong je ubacio 26 poena, imao 8 asistencija, ovo je prva pobeda Houksa protiv Klipsa posle gotovo tri godine. Naši bez šanse...

Nakon poraza od Voriorsa, Boston je dobio opasni Bruklin, 14 poena, 11 skokova, 6 blokada Ala Horforda, Kajri je zbog lakše povrede sedeo na klupi, ali su povukli Džajlen Braun i Markus Smart sa po 21 poenom. Na drugoj strani D'Anđelo Rasel 25 poena, Netsi oslabljeni, bez petorice igrača, Dinvidi, Dadli, KarisLeVert, Krabe su duže povređeni, ali tim igra odličnu sezonu.

Šarlot je dobio Nikse, Džeremi Lemb je ubacio 15 poena, Kemba Voker 14, ali pobedu pišemo klupi Hornetsa, ubacili su 63 poena sinoć, Parker je dao 15, a Malik Monk pogodio četiri ključne trojke u poslednjoj četvrtini koje su prelomile meč za domaćina.

Golden Stejt je razbio Indijanu, Stef Kari ubacio 26 poena, od toga 23 u prvom poluvremenu. Ovo je 11. pobeda u nizu za šampiona, Stef je pogodio prvih osam šuteva, šest trojki, prava šuterska klinika, delovalo je zastrašujuće, Pejsersi nisu imali nikakvu šansu. Voriorsi su imali 39 timskih asistencija, Kazins je ubacio 22 poena najviše u dresu Golden Stejta.

Inače, Kari je postao prvi čovek u ligi koji je pogodio preko 200 trojki sedam sezoni u nizu, a oborio je i još neke rekorde, recimo u broju mečeva u sezoni koji su mu bili potrebni da pređe granicu od 200, u ovom šampionatu je odigrao 38 mečeva, ubacio 203 trojke.

LA Klipers - Atlanta 118:123
Memfis - Denver 92:95
Boston - Bruklin 112:104
Šarlot - Njujork 101:92
Indijana - Golden Stejt 100:132

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Tuesday, 29.01.2019
10:01

Znam da oni Old school ljubitelji kosarke medju kojima sam ja,daleko vise cene Redzija Milera i Reja Alena naprimer,ali Kari je najbolji suter u istoriji ove lige.Jasno mi je da uzima daleko vise suteva za 3p nego pomenuti dvojac,ali u proseku preko 6 trojki po mecu je nestvarno..
Denver odlicno gura..ocekivao sam da ce ovo biti tezak mec za Nagitse,ne bi me cudilo ni da su izgubili,ali bravo!..Napred Jokara!