Jokić o duelu sa Nurkićem: "Mi samo volimo da se premlatimo na terenu"

Autor: Nikola Miloradović
subota 23.12.2017.
10:34
Izvor: Sportske.net

Denver Nagetsi su slavili protiv Portland Trejl Blejzersa, a srpski centar je konačno odigrao sjajan meč protiv bosanskog.

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Nekadašnji saigrači iz redova Denvera Jusuf Nurkić i Nikola Jokić, večeras su se po treći put u svojim NBA karijerama našli na suprotnim stranama na parketu.

Prva dva megdana pripala su bivšem centru Cedevite, ali se Jokić sinoć osvetio sa kamatom.

Nagetsi su slavili u Portlandu sa 85-102, a glavni akter susreta bio je upravo Nikola Jokić.

Centar Nagetsa je Nurkiću i društvu ubacio 27 poena, uz devet skokova i šest asistencija, podsetimo samo da je u prva dva duela protiv Nurkića upisao skupa 10 poena.

Sinoć je Nurkić bio taj koji je nemoćan, centar iz BiH je 10 poena uz šut iz igre 4/10, Jokić je odradio sjajan posao na oba kraja terena, ali se mora dodati da je srpskom centru pomogla i odluka trenera Melouna da utakmicu počne sa dva centra u petorci, Jokićem i Plamlijem.

Majk Meloun je nakon susreta izjavio da je Jokić konačno probio "mentalnu blokadu", koju je očigledno imao kada se susretao sa Nurkićem.

"Nikola nije bio dovoljno agresivan u prošlosti. Večeras je razbio mentalnu blokadu. Od starta je napao i bio strano efektivan na parketu. Postizao je poene, hvatao lopte i razigravao. To su jasno stvari koje Nikolu čiine velikim igračem koji danas jeste", izjavio je Meloun.

Majk Meloun

I srpski centar je priznao da je konačno bio agresivan.

"Imao sam otvorene šuteve od samog početka i onda sam samo poentirao i poentirao. Bio sam agresivan, odlično smo delili loptu, pa mi je tako i stizala u ruke", rekao je Jokić.

Centar Denver Nagetsa i dalje vuče probleme sa povredom, ali nakon duela u Portlandu nije hteo da im pridaje previše značaja. Rekao je da će "jednostavno da se izbori sa bolom".

Jokić nije hteo da prizna da ga nešto posebno pokreće kada igra protiv Nurkića, ali je dodao da "njih dvojica samo vole da se premlate na parketu".

Melon je na kraju obrazložio i šta to krasi srpskog košarkaša.

"Nikola ima tu jednu sjajnu staloženost. Prihvatio je ovaj izazov. Bio je to samo Nikola Jokić koji je nastavio da sazreva pred našim očima", zaključio je Meloun.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke